Foodie Monique: 3 x sneller dan de pizzakoerier

Soms heb je nul inspiratie om te koken, en nog minder tijd ook. Maar je wil wél lekker eten, en een beetje gezond ook als het kan. Ik geef je graag mijn drie favoriete go-to maaltjes en tips voor koken op drukke doordeweekse dagen. Zo heb je een heerlijke maaltijd op tafel binnen twintig minuten. Sneller dan de pizzakoerier kan rijden!

monique

#1 Deze smakelijke pasta caprese is heel snel in elkaar gezet en is lekker in al zijn eenvoud. Tip: Zodra je thuiskomt, zet je de waterkoker aan (als je bijvoorbeeld pasta of groenten kookt). Dat scheelt alweer wachten. Zorg dat er altijd een schone snijplank klaar ligt en je messen scherp zijn.

pasta

#2 Deze Aziatisch getinte salade met gerookte makreel & shiitake is onwijs makkelijk te maken en zit bommetje vol smaak. Tip: Kijk overdag alvast op internet om inspiratie op te doen voor je diner en stuur dit recept naar je mail of sla ‘m op als foto. Niets onhandiger dan dat pas te moeten bedenken als je met je mandje in de drukke supermarkt staat!

sope

#3 Deze munt-doperwtensoep is licht, maar vol van smaak en vult toch goed. En extra lekker door de toevoeging van krokante stukjes pancetta. Tip: Zorg dat je voorraadkast, koelkast en vriezer goed gevuld zijn. Ik heb bijvoorbeeld altijd goed brood in de vriezer, maar ook doperwtjes. In de koelkast standaard Parmezaanse kaas en verschillende groenten. En de voorraadkast is het allerbelangrijkste: uien, knoflook, pasta, rijst, et cetera.

Over Monique van Loon
Monique begon als modemeisje en hoofdredacteur bij Girlscene. Nu staat deze girl boss & internetondernemer en pur sang aan het roer van Culy.nl, is ze culinair schrijver en met name de koningin van de Guilty Pleasures. Monique blogt maandelijks voor Fashionchick over food. Volg Monique op Instagram en Twitter

liefs, Monique van Loon

Monique van Loon

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer