Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Flamyngo's Favorites: 15x hotspots in Florence

Jessica, 25 juli 2017

Flamyngo's Favorites: 15x hotspots in Florence

Florence hotspots

“Se non è vero, è ben trovato”. Als het niet waar is, is het goed gevonden, zoals de Italianen zeggen. Italianen zijn toch van die heerlijke praatjes makers. Ik ben er dol op en gelukkig ben ik niet de enige die hun eten, taal, charme, levensstijl, weer en ga zo maar door waanzinnig waardeert.

We zijn gewoon dol op dit land en als ik me weer eens in het prachtige Florence bevindt, dan hoor je weer aan alle kanten de Hollanders. Let’s face it, het lijkt alsof we aan world domination doen qua reizen want we zitten werkelijk waar óveral. Florence, oftewel Firenze, heeft naast zijn musea en winkels zoveel te bieden dat ik jullie graag trakteer op mijn top 15 hotspots. Het mooie van deze spots is dat je er vooral veel Italianen vindt, want als je uit je comfort zone klimt en je je tussen de locals begeeft dan ben je naar mijn idee pas echt op vakantie. Vergeet vooral niet de Fashionchick online guide te downloaden, dan staan al deze 15 toppers meteen in een soort virtuale map, om nooit te vergeten!

Food & Drinks

Florence hotspots

#1 Trattoria 4 Leoni. Eén van de leukere pleintjes van Florence. Tegenover dit waanzinnige restaurant zit ook een super leuk barretje waar je na je overheerlijke puur Italiaanse diner kan genieten van een koffie. Bestel vooral geen cappuccino, dat kan namelijk écht niet in Italië. Dat drink je niet meer na 11.00.

#2 Harry’s bar. De eerste Harry’s bar komt uit Venetië, maar ondertussen is die in Florence ook een begrip.  Deze plek ademt historie en eigenlijk moet je een keer in je leven hier de Bellini cocktail hebben geproefd. Volgens mij hebben we er wel €25 voor betaalt, maar goed, hij is hier ontstaan dus beter dan dit ga je hem niet krijgen.

#3 Flo Lounge Bar. Typisch zo'n plek waarvan ik niet weet of ik er veel naartoe zou gaan als ik er zou wonen, maar als je dan toch in Florence bent is een panoramisch uitzicht met een DJ en een lekkere cocktail toch wel een succes formule. Als dit je een goed idée lijkt dan is dit “the place to be”.

#4 All’ Antico Ristoro Di’Cambi. Sinds 1950 een absolute topper in Florence. Puur Italiaans eten en wijnen. De hammen hangen aan het plafond en er heerst hier een absolute authentieke sfeer.

#5 Olio & Convivium. Je eet letterlijk in een soort winkel, maar het is oh zo knus! Overal wijnflessen.. je begrijpt het al: er is een wijn encyclopedie aanwezig! Je vindt hier van alles terug qua publiek, mode designers, zakenmensen, locals, jongeren. Gegarandeerd een avondje uit.

#6 La Terrazza. Rooftops, ik kan er niet genoeg van krijgen! Al helemaal niet als je uitzicht hebt over Florence.

Slapen

Florence hotspots

#7 Grand Hotel Villa Cora Florence. Het is niet goedkoop, maar man man man wat een uitzicht. Dit is een prachtig hotel, gelegen net buiten het centrum van Florence. Al stop je hier alleen maar even om een koffie te doen, het is echt de moeite waard. Het concept more is more, less is bore hebben ze hier goed begrepen.

#8 Floroom 1. Via het badkamerraam kijk je uit over het pleintje waar onder andere Trattoria 4 Leoni zich bevindt. Dit is een waanzinnig leuke buurt en eigenlijk voelt dit hotel meer als een appartement met een gedeelde keuken en ieder een eigen kamer, maar dan wel op niveau.

#9 Hotel Firenze number nine. Iedereen kan natuurlijk wel een Four seasons vinden, maar betalen is een tweede. Hotel Firenze is een waanzinnig design hotel, dat heel centraal gelegen is alleen dan wel te betalen. Zo hou je nog wat over om vervolgens weer in de mall (nummer 14.) uit te geven...

To do

Florence hotspots

#10 Giardino di Boboli. Dit is gewoon net een openlucht museum. Het is niet voor niets dat de beelden, die in deze tuin staan een inspiratie waren voor de koninklijke tuinen van Versailles. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

#11 Galeria degli Uffizi. Alleen al rondlopen in Florence is als een soort museum, maar het Palazzo Degli Uffizi is een paleis in Florence waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd. Kortom: deze kan je niet overslaan als je in Florence bent!

#12 Officina Santa Maria Novella. Ondertussen zijn we allemaal wel bekend met de Douglas & ICI Paris geuren dus als je nou echt uniek wil zijn dan moet je zeker hierheen gaan.  Officina Santa Maria Novella opende zijn deuren in 1612 en heeft menig man voorzien van een heerlijke geur.

Fashion

Florence hotspots

#13 Piazza dei Compi. Je moet er wel heel toevallig zijn, maar elke laatste zondag van de maand is hier een vlooienmarkt waar je echte toppers kan vinden. Van vintage designertassen tot mooie lampen, glazen en ga zo maar door.  Mocht je er toevallig zijn ga er dan zeker heen.

#14 The Mall Outlet. Shop till you drop! Lieve mensen, dit is shopping heaven. Dolce & Gabbana met 80% sale, ik weet het niet hoor, maar dit is gewoon het einde. Alle designerkleding van vooral Italiaanse designers zijn hier mega in de sale dus vergeet die nieuwe collectie en ga hierheen.

#15 Mercatino di San Lorenzo. Als je even klaar bent met al die musea en even toe bent aan wat retail therapy ga dan vooral hier even heen. Binnen is er vooral veel eten dus meteen wat brandstof om weer de benenwagen te nemen en je buiten te storten op alle lederen artikelen en kleding.

Al deze waanzinnige tips heb ik speciaal voor jullie in een guide gezet. Hiermee kan je makkelijk alle gegevens plus locaties zien dus download de Fashionchick Florence guide snel!

Over Jessica van Flamyngo
Van kinds af aan heeft Jessica veel gereisd en heeft ze in het buitenland gewoond, vandaar dat veel mensen haar altijd vragen voor de beste tips. Sinds januari 2017 is ze werkzaam bij Flamyngo, een app waarbij je al je favoriete restaurants, hotels, winkels en meer eenvoudig per stad kunt opslaan en snel en gemakkelijk weer kan delen met vrienden. Kortom: de ideale reisapp! 

liefs, Jessica van Flamyngo,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer