Guest editors

Fitgirlcode & Mindfulness: "Zit gezondheid tussen je oren?"

Tessel, 30 maart 2016

Fitgirlcode & Mindfulness: "Zit gezondheid tussen je oren?"

Aan al het moois komt jammer genoeg een eind. Zo ook aan de collaboration tussen ons, de girlbosses van Fitgirlcode, en Fashionchick! Maar niet getreurd, we trekken de deur natuurlijk niet dicht zonder confetti en ballonnen. Jullie maken vandaag namelijk voor de allerláátste keer kans op een heuse Fit Girl goodiebag, inclusief beanie, tasje, drinkfles, en de roemrijke Fitgirlcode Guide! First things first though… Eerst maar eens een wijs lesje over mindfulness! Zit gezondheid tussen je oren? Read, read ladies!

Fitgirlcode Guide

Momentje voor jezelf?

We zijn tegenwoordig allemaal behoorlijke pros geworden in langs onszelf heen leven. Momentje voor jezelf? Uh, nee hoor, niet nodig. Van 9 tot 5 achter je laptopje bivakkeren, thuis de tv aan, sporten in een crowded gym, om de minuut je appjes checken, jazeker. Onze koppies zijn non-stop bezig met het verwerken van info, en staan eigenlijk 24/7 op standje automatische piloot. Sterker nog, we zijn ons eigenlijk niet meer bewust van wat we écht ervaren.

Yoga Class?ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 19,95 € 9,95
Nike Sportswear TECH PANT Trainingsbroek grijsNike Zalando
€ 79,95
Nike Performance ULTIMATE Fitness / Yoga anthracite/light crimsonNike Zalando
€ 74,95

Oke, 1 1 is dus niet altijd 2

We beleven en voelen dus zóveel, waardoor we een vloedgolf aan reacties produceren. En daardoor wil onze doelbewustheid er nog wel eens bij in schieten… Iets waar wij een flinke dosis ervaring mee hebben, is het trekken van overhaaste conclusies. Het is zó makkelijk om meteen van de oorzaak naar het in jouw ogen onvermijdelijke gevolg te springen. “Ja, ik zwaaide dus, maar hij reageerde niet, nou, dan moet hij wel niks van me willen hebben”. En dat terwijl er countless andere opties zijn. En daar komt mindfulness om de hoek kijken!

Fitgirlcode Guide

Mindfulness

Mindfulness is erop gericht om je aandacht bewust te richten op bepaalde automatische reacties. Wanneer je merkt dat je erg in je hoofd zit, kun je doelbewust aandacht geven aan de gedachten die er op dat moment zijn. Je schept zo ruimte om te bepalen of al die gedachten wel waar zijn. Doelbewustheid is maar één aspect van mindfulness, maar het geeft goed aan waarom het belangrijk is om meer aandacht te besteden aan je thoughts. Zaken zoals bewust eten, mildheid, compassie, stress, openheid en acceptie komen bijvoorbeeld ook om de hoek kijken in de guide!

Fit mind, fit body?

Nu denk je misschien, leuk hoor, mindfulness, maar wat schiet je er eigenlijk mee op qua fit gehalte? Behoorlijk wat dus! Mindfulness zal je helpen spanning tijdens het sporten te verlagen en je concentratie te vergroten, pijn en moeheid beter te verdragen en je motivatie te vergroten. Hierdoor kun je duidelijker een doel voor ogen stellen en een gezonde balans houden! Voor eten geldt hetzelfde… Het is zo simpel om op de automatische piloot je bammetjes weg te werken! Door te sleutelen aan je persoonlijke relatie met je lichaam en gedachten, zal je je bewust worden van hoe en waarom je eet. En dat is dan weer voordelig voor je eetpatroon!

Don't Worry, Be ZenModeMusthaves ModeMusthaves
€ 17,95
Filippa K Yoga top met geïntegreerde bhFilippa K de Bijenkorf
€ 75,00 € 52,50
Could Be VodkaModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95

De mindfulness oefeningen

De Fitgirlcode Guide heeft als ultiem doel om de deelneemsters op een leuke en gezonde manier te boosten om fitter en gelukkiger te worden! De guide bestaat uit drie main parts, namelijk de voedings- en workout schema’s, en een flinke dosis mindfulness oefeningen. De oefeningen en schema’s zijn geschikt voor Fit Girls van ieder niveau, niet alleen voor gymtigers dus! Om je een voorbeeld te geven van hoe zo’n mindfulness schema er nu eigenlijk uitziet, leek het ons leuk om er een te delen!

Fitgirlcode Guide

De automatische piloot

Eén van de aspecten die in de guide aan de tand wordt gevoeld is de automatische piloot. Maar hoe tackelen we dit nu precies? Tijdens de desbetreffende week (elke week een ander aspect van mindfulness, lekker gevarieerd dus!) wordt je gevraagd twee oefeningen uit te voeren. Eén van deze oefeningen draait om het bewust worden van je goede en slechte gewoontes:

Probeer je de komende week bewust te worden van drie gewoontes die je als positief en drie gewoontes die je als negatief ervaart. Schrijf de positieve gewoontes op en waarom je deze belangrijk vindt. Achter de negatieve gewoontes noteer je op welke manier deze gewoonte je last bezorgt of je misschien wel dwarsboomt in je verdere ontwikkeling.

Een voorbeeld van een positieve gewoonte is bijvoorbeeld ‘ik ontbijt dagelijks’, een slechte gewoonte daarentegen kan ‘ik stel altijd alle lastige en vervelende klusjes uit’ zijn. Hierdoor wordt je uitgedaagd om je vaste gewoontes eens aan de kaak te stellen!

Winnen!

Lijkt de Fitgirlcode Guide je nu wel wat, dan is vandaag je last chance to win the lottery… We verloten deze week nog één maal de Fit Girl goodiebag, gevuld met een toffe beanie, tasje, drinkfles, en de natuurlijk de guide! Reageer snel in de comment section, en wie weet ben jij binnen de kortste keren een ware mindfulness pro!

Over Fitgirlcode
Van gezonde recepten tot killer work-outs, van knappe sportkleding tot tips voor een lijf in balans; op Fitgirlcode vind je het allemaal én meer. Met abs of steel en een Instagram account om jaloers op te worden inspireren de sportieve dames ons dagelijks om toch wél naar de sportschool te gaan of om die reep chocolade te laten liggen. Fitgirl Tessel blogt de hele maand maart op Fashionchick over de Fitgirlcode Guide; dé guide om net zo healthy te worden.  

liefs, Tessel ,

Lees meer