Guest editors

Fitgirlcode & Food: "Fitte chicks eten ook. Veel zelfs."

Tessel, 16 maart 2016

Fitgirlcode & Food: "Fitte chicks eten ook. Veel zelfs."

Fashionchick staat deze maand in het teken van een healthy lifestyle, en laten wij, de Rotterdamse Fit Girls, daar nu net het één en ander van weten! Van gezonde recepten en chille workout tips tot interviews met de Kayla Itsines van de wereld, voor je dagelijkse portie gezondheid ben je bij ons aan het juiste adres.

Fitgirlcode guide

“Ben jij gek, ik neem lekker de lift” 

Nu is het helemaal fijn om al fit en healthy te zijn (en belangrijker nog, te blijven!), maar we hebben nog niet allemaal het licht gezien. Het is zó makkelijk om elk half uur een snack naar binnen te werken, consequent trappen te vermijden, de auto te pakken voor afstanden boven de 500 meter en je koelkast permanent vol te stacken met literflessen cola. Kortom, het is easy as pie om jezelf ietsepietsie te laten verslonzen. Nu is het niet gelijk het streven om van nul naar honderd te sprinten, dat raden we niemand aan. Een paar stappen zetten richting een gezonde levensstijl is al helemaal bueno! Mocht je nu echt geen idee hebben waar je dan in godsnaam moet beginnen, zijn je fit pogingen tot nu toe hopeloos, of wil je gewoon een flinke dosis hulp, dan is de Fitgirlcode Guide iets voor jou! Even een kleine toelichting.

De Fitgirlcode Guide

De Guide bestaat uit fit en food schema’s, plus de nodige portie mindfulness tips & tricks! Je zal zo’n acht weken lang met jezelf aan de slag gaan, zonder na te moeten denken over ingewikkelde macro’s en niet-zulke-chille fitness routines. Lijkt dat jou wel wat? Mooi. Wij gaan er namelijk eentje weggeven! 

“Schuif nog ‘s een plakkie bananencake deze kant op”

Iets waar wij als Fitgirls hopeloos aan verknocht zijn (tegen populaire opinie in), is eten. Ja, fitte chicks eten ook. Veel zelfs. En daarom speelt eten een flinke rol in de Guide! Je mag iedere dag zo’n drie snacks en drie volledige maaltijden weg kanen, en dan ook nog van de vullende variety. Weg met de knorrende maag! Om een tipje van de sluier op te lichten leek het ons tof om een dag uit het voedingsschema met jullie Fashionchicks te delen! Een sfeerimpressie à la Fitgirlcode zeg maar.

Fitgirlcode guide

Mexicaanse taco's

Je vindt alle recepten in de Fitgirlcode Guide, maar speciaal voor jullie delen we één van onze favorieten, de Mexicaanse taco's, alvast hier.

Benodigdheden:

 • 2 taco schelpen
 • 70 gr kidneybonen
 • 100 gr mager rundergehakt 1 tomaat
 • 35 gr mais
 • 1⁄2 ui
 • 1⁄2 paprika
 • 75 gr ijsbergsla
 • 2 el zuivelspread light 2 tl tacokruiden
 • 1 tl kokosolie
 • peper en zout
 • Dressing: 20 ml yoghurt, 1 tl mosterd, peper en zout
Bereiding:
 • Verhit wat kokosolie in een pan en rul hier het gehakt in met de tacokruiden.
 • Snijd de tomaat, ui en paprika in stukjes.
 • Wanneer het gehakt gaar begint te worden, kunnen de gesneden groenten samen met de kidneybonen toegevoegd worden
 • Laat de pan nog een aantal minuutjes op laag vuur staan.
 • Verwarm in een andere pan de taco schelpen zonder boter of olie. Let er wel op dat het niet te hard gaat. Vul de taco schelpen tot slot met de gehakt vulling en maak het gerecht af met een lekkere klodder zuivelspread!

Fitgirlcode guide

Winnen!

Lijkt de Fitgirlcode Guide je wel wat? Dan is het jou lucky day! Reageer snel in de comment section, en wie weet mag jij je binnenkort de trotse eigenaar van de Fitgirlcode Guide én goodiebag (rijkelijk gevuld met beanie, tasje en drinkfles) noemen. Kom op nou!  

Over Fitgirlcode
Van gezonde recepten tot killer work-outs, van knappe sportkleding tot tips voor een lijf in balans; op Fitgirlcode vind je het allemaal én meer. Met abs of steel en een Instagram account om jaloers op te worden inspireren de sportieve dames ons dagelijks om toch wél naar de sportschool te gaan of om die reep chocolade te laten liggen. Fitgirl Tessel blogt de hele maand maart op Fashionchick over de Fitgirlcode Guide; dé guide om net zo healthy te worden.  

liefs, Tessel ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer