Guest editors

Fitgirl Daphne: Zo pak jij je gezonde levensstijl weer op

Daphne, 04 maart 2017

Fitgirl Daphne: Zo pak jij je gezonde levensstijl weer op

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel! Bij het schrijven van deze blog is het februari, en op het moment dat jullie dit lezen is het alweer maart. En dat betekent dat de lente in zicht is! Je goede voornemen, om vanaf januari te knallen in de sportschool, heb je gelaten voor wat het is. Stiekem maak je je nu wel een beetje druk om de zomervakantie. Want wat als je niet bikini ready bent en je je onzeker voelt over je lichaam?

Fitgirl Daphne

Zoals fitgirls.nl Dani altijd zegt: No sweat! Maak je niet te druk, het komt allemaal wel goed! Neem de tijd en luister naar je mind: die wijst je de goede weg. Het wordt tijd om actie te ondernemen, dat weet je, maar je voelt dat de stap naar het eerste actie moment ontelbaar lang gaat duren. Ik geef je vier tips die jou gaan helpen, zodat bewegen weer in je agenda past! 

 #1 A goal without a plan is just a wish.

Stel een realistisch doel voor jezelf. Er zijn verschillende methodes die je hierbij kunnen helpen, zoals het SMART principe. Door de vier stappen die deze methode hanteert in te vullen kom je tot een mooi doel en plan. Dit laatste is erg belangrijk als je je doel wil zien slagen. Op het moment dat je voor jezelf duidelijk hebt op welke manier je je doel gaat behalen dan ga je echte stappen nemen!

IVY PARK Tanktop met logoIvy Park de Bijenkorf
€ 22,00 € 15,40
Under Armour Favorite sportlegging met dessinUnder Armour de Bijenkorf
€ 50,00 € 25,00
adidas Performance DURAMO LITE Hardloopschoenen neutraal core black/night metallic/whiteAdidas Zalando
€ 49,95

#2 Communication works.

Vertel belangrijke mensen om je heen dat je lang genoeg stil hebt gezeten en dat het tijd is voor actie. Door je doel en plan te delen met je vriend/ vriendin, collega’s, vrienden of je ouders maak je het voor jezelf moeilijker om af te haken. Hoe vervelend het misschien ook is dat je er telkens aan herinnerd wordt, het is wel de stok achter de deur die je misschien nodig hebt!

Fitgirl Daphne 2

#3 Dont think or judge, just listen.

Luisteren naar je lichaam is heel erg belangrijk in dit proces. Loop niet meteen te hard van stapel door meteen veel te willen, want blessures zijn dan sneller in zicht dan je lief is. Ook is het belangrijk om je bewust te zijn van je eigen lichaam. Wat voor een ander werkt, hoeft niet altijd voor jou te werken. Lukt drie keer in de week hardlopen niet, maar twee keer wel? Valt havermout je zwaar op de maag maar yoghurt niet? Leg jezelf niet te hoge eisen op en doe wat goed voelt.

Only Play ONPNERA Sport BH blackOnly Play Zalando
€ 24,95 € 19,95
Hunkemöller Bidon blackHunkemöller Zalando
€ 6,95
Dutchy dames sportleggingDutchy Scapino
€ 12,50

#4 Once you become fearless, life becomes limitless!

Uit je comfort zone stappen en jezelf uitdagen is natuurlijk niet zomaar iets. Waar begin je en hoe houd je dit vol? Wil je jezelf beter leren kennen en meer uit het leven halen? Tijdens het #FEARLESS event focust fitgirls.nl zich niet alleen op het versterken van jouw lichaam, maar gaan we wat dieper en richten we ons vooral op het sterker maken van je mindset. We leren je om jezelf mentaal en fysiek uit te dagen en laten je oog in oog staan met je angsten en onzekerheden. We leren je om #FEARLESS te zijn. Wil jij hier dit jaar ook bij zijn? Bestel dan nu hier je tickets!

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook  

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Lees meer