Guest editors

Fitgirl Daphne: Zo overleef je een winterdip

Daphne, 05 februari 2016

Fitgirl Daphne: Zo overleef je een winterdip

In mijn column op fitgirls.nl, die je hier kunt lezen, vertel ik hoe ik in een januari dip terecht kwam. Op het moment van schrijven schijnt de zon, is het februari en voel ik de vlinders in mijn buik! Yes, de lente is in aantocht, ik ben bijna jarig en ik heb er zin in! Niets is te gek, maar stiekem denk ik: word ik nou gek? Een maand geleden voelde ik totaal het tegenovergestelde… Heb je ook last van een winterdip? Met deze 5 tips kom je er wel overheen.

Daphne

5 tips om je winterdip te overleven

 #1 ‘I run to daylight when I see an opening ‘. Gebrek aan daglicht zorgt voor een overmatige aanmaak van melatonine in je lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je doodmoe voelt. Het is namelijk het hormoon dat aangemaakt wordt op het moment van slapen gaan.. Niet fijn overdag! Zorg er dus voor dat je genoeg daglicht in je woon en werkomgeving hebt. Is het buiten ook somber weer? Well..fake it till you make it! Heldere lampen zijn een goed alternatief.  

#2 ‘Let the rhytm move you’. Als ik moe ben, heb ik de slechte gewoonte om dan ook helemaal niks te gaan doen. Ik ben er achter dat je je niet slechter kunt gaan voelen door te zwelgen in zelfmedelijden op de bank. Probeer je eigen regelmaat en ritme aan te houden. Hierdoor blijf je goed in balans. Balans zorgt voor de juiste dosis energie en als dat overdag allemaal in orde is, dan zal je ’s avonds slapen als een roos.

Blog Daphne winterdip

adidas performance hardloopjackAdidas wehkamp.nl
€ 49,95 € 34,95
Nike Performance FREE RUN DISTANCE SHIELD Loopschoen neutraal grün/schwarzNike Zalando
€ 139,95 € 111,95
Armani Trainingslegging met rozenprintArmani de Bijenkorf
€ 81,00 € 36,45

#3 Note to self: ‘When I eat like crap, I feel like crap’. In de winter wil ik eigenlijk alleen maar comfort food eten, gezellig warm binnen zitten en wijntjes drinken met mijn vriendinnen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf  goed moet voeden, want het is tenslotte winter. Ik heb het vast nodig als die cravings er zijn toch? Je zou denken van wel… Toch is het belangrijk om jezelf gelukkig te eten door veel gezonde etenswaren te nuttigen zoals groente en fruit en de inname van suikers en alcohol te matigen.

#4 Move, move, move! Niets is lekkerder dan een Netflix marathon op de bank met een dekentje, wat lekkers en een grote kop thee. Natuurlijk moet je dit vooral niet laten schieten, maar om niet te blijven hangen in een winterdip is het goed om veel te bewegen. Ga op zondag eerst lekker fietsen door de stad, een wandeling maken op het strand of in het bos. Hierna zit de bank een stuk lekkerder en als je maandag ook nog eens de fiets pakt in plaats van de auto...

Blog Daphne winterdip

Nike Tech Fleece sportvestNike wehkamp.nl
€ 100,00
Nike Tanktop met elastische racerbackNike de Bijenkorf
€ 30,00 € 21,00
Sportschoenen Wmns Nike Air Max 2016 by NikeNike Sarenza
€ 189,99

#5 Let it goooooo, let it gooooo! Het is wat het is. Accept that and move on. We voelen ons nou eenmaal niet alle dagen van het jaar 100% gelukkig. Ups en downs horen nou eenmaal bij het leven en het alsmaar vasthouden aan  een ideaalbeeld zorgt voor frustratie. Ga de uitdaging met jezelf aan en benoem een positieve eigenschap van de dag. Kun jij hem vinden? 

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Lees meer