Guest editors

Fitgirl Daphne: Zo maak je goede keuzes in je leven

Daphne, 01 februari 2017

Fitgirl Daphne: Zo maak je goede keuzes in je leven

In mijn blog op fitgirls.nl - die je hier kunt lezen - neem ik mijn blog van vorig jaar onder de loep. Ik schreef vorig jaar in januari een blog over mijn winterdip, die ik dacht te hebben. Een jaar later heb ik totaal andere inzichten en weet ik dat ik gewoon beter voor mezelf had moeten zorgen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om doelen en prioriteiten te stellen en goede keuzes te maken in het leven. In mijn blog geef ik jullie 3 tips om jullie hierbij te helpen!

Daphne Fitgirls

#1 I can be strong and ask for help. At the same time...

Hulp vragen is voor veel mensen moeilijk. Je wil niemand tot last zijn en zeker niet anderen opschepen met jouw ‘problemen’. Lange tijd heb ik er ook zo over gedacht: ik wilde alles zelf oplossen en stond niet open voor hulp van buitenaf. Ik hield mezelf voor dat mijn problemen in het niets vallen bij de problemen op de wereld en dat ik vooral niet moest zeuren maar gewoon door moest gaan. Maar iedereen heeft zijn eigen problemen en iedereen ervaart moeilijkheden op een andere manier en dat mag! Het is oké om af en toe kwetsbaar te zijn: je kwetsbaar opstellen is een vorm van moed. Je erkent dat je een zetje nodig hebt om weer verder te kunnen. Dus.. heb je moeite met keuzes maken in je leven en merk je dat het je in het dagelijks leven belemmert? Schroom niet en vraag om hulp!

#2 De weg naar hoe het hoort, leidt nooit naar je hart.

Toen ik mijn verhaal aan mijn coach vertelde kwam ze met een voor mij nog onbekende term. De 3 h’s en de 3 w’s; hoe het hoort en wat werkt wel. Ik had geen idee waar ze het over had maar uiteindelijk was dat één van de grootste eye openers die ik in het afgelopen jaar heb gehad. Naarmate mijn coachingssessies vorderden kwam ik erachter dat heel veel keuzes die ik maakte niet oprechte keuzes voor mezelf waren. Ik maakte de keuze omdat ik vond dat het zo hoorde: als vriendin moet je er zijn voor je vrienden ongeacht wat, als oudste zus moet je verantwoordelijkheid nemen en op je zusjes letten, als collega moet je altijd flexibel zijn…  Nooit kwam het in me op om een keuze te maken omdat het voor mij werkt. Zo maakte ik het voor mezelf heel moeilijk en raakte ik verzeild in hectische situaties. Nu bekijk ik elke keuze met de 3 w’s en weeg ik de situatie zorgvuldig af. Werkt dit voor mij? Heb ik hier tijd voor? Wat levert het me op, op de langere termijn?

Daphne Fitgirls

#3 Mindset is the key.

Je hebt mensen die hardlopen geweldig vinden en je hebt, Daphne, die het soms leuk vindt maar meestal als een enorme opgave ziet. Toch houd ik er na afloop altijd een goed gevoel aan over en ben ik altijd lichtelijk jaloers op mensen die zo gedisciplineerd vier keer per week kunnen hardlopen. Vaak plan ik netjes 2 keer in de week hardlopen in, in mijn agenda, maar lukt het me niet om dit na te streven. Als ik wakker word dan begint het hardlopen al een ding te worden in mijn gedachten. Aan het einde van de dag heb ik minimaal 1000 excuses bedacht en ben ik er over uit; ik ga niet! Geïnspireerd door het boek ‘The mindful child’ stel ik mezelf voor met een denkwolkje, waar een hamer in hangt, boven mijn hoofd. Als ik mijn plan laat varen dan schiet het wolkje kapot en valt de hamer bovenop mijn hoofd! Je kunt je voorstellen dat dit geen lekker gevoel is… Het klinkt nu ik het schrijf een beetje raar en stiekem moet ik er een beetje om lachen, maar toch helpt het me om mijn slechte gedachten niet de overhand te laten krijgen en een, voor mij, goede keuze te maken.. Het helpt je om bewustzijn te creëren en zodra je je bewust bent van jouw manier van denken dan kun je je gedrag doorbreken! 

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook  

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer