Fitgirl Daphne: Zo kom je gezond de feestdagen door

Help! Het is weer die tijd van het jaar... De feestdagen komen eraan en dat gaat gepaard met veelal sociale momenten, lekker eten, stress en nog meer lekker eten! Met de feestdagen ben ik een sucker voor al het lekkers dat voorbij komt: zoete broodjes, pepernoten, amandelspijs, chocolade letters, noem maar op.  Herkenbaar? Ik help je graag de feestdagen door met deze handige tips waar ik zelf altijd veel aan heb!

Daphne Fitgirls Feestdagen

Tips om de feestdagen gezond door te komen

Daag jezelf, je familie of je vrienden uit om een vegetarisch kerstdiner te serveren! 10 jaar geleden had niemand een idee van hoe lekker vegetarisch eten eigenlijk is. Tegenwoordig kun je te gekke gerechten maken die niet onder doen voor een vleesmaaltijd. Geen idee hoe? Het kookboek van Ottolenghi staat boordevol lekkere gerechten! #omnomnom

Maak je eigen lekkers! De feestdagen gaan nu eenmaal gepaard met lekkers. Tijdens sinterklaas pepernoten en met kerst een lekker stuk kerstbrood. Om e-nummers en toevoegingen te vermijden maak je zelf een healthy variant. Kijk op Healthy Baking of Charlie's Kitchen voor (h)eerlijke recepten.

Move, move, move! Met de kerstdagen lekker warm binnen zitten is heerlijk, maar het is tijd om actie te ondernemen. Plan op eerste of tweede kerstdag een actief uitje met je familie. Dagje skiën op de skibaan, een lange boswandeling of samen naar de schaatsbaan. Word het je allemaal iets te burgerlijk? Stap ’s avonds de club in met je vriendinnen en dans er op los!

Daphne Fitgirls Feestdagen

Healthy mind, healthy living! Maak jezelf bewust van je eetgedrag. Maak bijvoorbeeld met jezelf de afspraak wanneer je wat lekkers eet en hoeveel. Doe een handjevol pepernoten in een bakje in plaats van uit de zak te eten of spreek met jezelf af dat je op doordeweekse dagen niet snoept. Die afspraken helpen je toch te genieten, maar met mate.

Dont stress out! De feestdagen nemen veel stress met zich mee. Er moeten cadeautjes gekocht worden, in een paar dagen tijd moet je familie en vrienden bezoeken en misschien is het kerstdiner dit jaar wel bij jou? Chill! Maak een checklist en ga al je to do’s rustig af. Laat de dagen je overkomen in plaats van ze tot in de puntjes te plannen.

Don't let all of this ruin your party! Laat je niet gek maken! Heb je toch een glaasje wijn meer gedronken of een extra stuk kerstbrood met boter gegeten.. Zo erg is dat niet. Geniet van het samen zijn en pak je healthy living na de feestdagen weer op! Met oud en nieuw in de aantocht komen ook je goede voornemens om de hoek kijken! 

Over Daphne Matthew
Deze stoere en modebewuste chick is één van de girls achter het platform Fitgirls.nl, waar ze dagelijks vrouwen motiveert om er een healthy lifestyle op na te houden. Op Fitgirls.nl lees je tips en advies over training, voeding en lekkere gezonde recepten. Een afwisseling van no-nonsense, toegankelijke artikelen en persoonlijke verhalen van de fitgirls.

liefs, Daphne 

Daphne  Strong is Size Perfect * Let's get Real

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer