Guest editors

Fitgirl Daphne: Met deze tips raak je weer in balans

Daphne, 02 november 2016

Fitgirl Daphne: Met deze tips raak je weer in balans

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen was ik het mentaal even kwijt. Ik kreeg burn out-achtige klachten en was genoodzaakt het roer helemaal om te gooien. Ik luisterde niet naar mijn lichaam en was mijn balans helemaal kwijt. Ik had geen flauw idee wat er met me aan de hand was. Tenminste dat hield ik mezelf voor, totdat ik mijn coach leerde kennen. Zij vertelde mij dat ik heel goed weet wat er aan de hand is met me. Het was alleen een kwestie van accepteren en toe laten. Zo kwam ze met een aantal goede tips die ik met iedereen, die op zoek is naar balans, wil delen.

Daphne Fitgirls

#1 Luister naar je lichaam

Weinig energie hebben, pijn op specifieke plekken, een verstoorde stoelgang.. het zijn allemaal signalen die je lichaam afgeeft als het uit balans is. Vaak als je hoofdpijn hebt dan neem je een aspirientje, is de pijn weg en ga je weer door met je werk. Op die manier luister je niet naar je lichaam want eigenlijk wil je lichaam je iets vertellen. Een lichaam dat goed in balans is wordt niet zomaar ziek: dat is nou eenmaal zo! Het geeft aan dat je te weinig gedronken hebt of dat je eigenlijk te veel aan het piekeren bent. Het vertelt je dat je niet goed voor je lichaam aan het zorgen bent.

Nike Performance PURE Sportshirt black/whiteNike Zalando
€ 44,95
adidas Naadloze sport bh met gekruiste bandjesAdidas de Bijenkorf
€ 34,95 € 24,46
ASICS Trainingsshort met zakkenAsics de Bijenkorf
€ 40,00 € 20,00

#2 Mindmapping

Pak een vel papier en een pen. Ga op een rustig plekje zitten en schrijf in het midden van je vel: ‘wat brengt mij uit balans?’. Schrijf vervolgens alles wat in je opkomt, om je vraag heen, op. Als je daar klaar mee bent kun je de onderwerpen die met elkaar te maken hebben weer met elkaar verbinden. Na een tijdje zul je zien waar jouw disbalans vandaan komt. Misschien pieker je te veel? Heb je teveel hooi op je vork genomen op je werk? Je weet in ieder geval waar het vandaan komt en kunt er nu mee aan de slag!

Daphne Fitgirls

#3 Me, me, me, me!

Het is zo belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken! In alle hectiek van het dagelijks leven en alle ballen die je hoog moet houden is het bijna onmogelijk om even rustig met een kopje thee en een boek op de bank te ploffen! Want hallo, iedereen is aan het rennen en vliegen.. Hoezo ga jij nu zitten niksen? Maar tijd voor jezelf vrijmaken is zo belangrijk. Het helpt je ontspannen en zorgt ervoor dat je meer balans in je leven krijgt.

Nike Performance Tights black/whiteNike Zalando
€ 37,95
Röhnisch LEO Sportshirt grey melangeRöhnisch Zalando
€ 34,95 € 27,95
Nike Sportswear RALLY Sweater black/black/whiteNike Zalando
€ 59,95 € 47,95

#4 Please don't panic

Beroepsziekte nr 1: stress. Een lichaam in een stress situatie is verre van gezond. Piekeren, angstig zijn, zorgen maken uit zich allemaal in stress. Stress brengt je lichaam constant in de opperste staat van paraatheid. Dit gevoel is niet fijn en kun je vergelijken met een wandeling in het bos waarbij je om de 5 minuten oog in oog staat met een beer. Yes, can you imagine that? Nou liever niet dus! Door je minder bezig te houden met de angsten in het leven maar meer met de liefde voorkom je dat stress je lichaam aantast!

#5 Multitasken? Doe maar niet!

Het lijkt zo effectief om meerdere dingen tegelijk te doen. Ook ik maakte me er schuldig aan. Tijdens het eten een blog schrijven, mijn mail checken en ohja ook meteen dat ene stukje in mijn businessplan aanvullen. Uiteindelijk was ik met alles heel lang bezig en werkte ik verre van efficiënt. Wat hield ik er wel aan over? Frustratie, stress en ergernis, kortom: niet leuk! Ik ben er achter dat je veel beter één ding heel goed kan doen dan 10.000 dingen half. Je maakt je hoofd leeg, het geeft je voldoening en rust. Lekker zen!

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook  

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer