Guest editors

Fitgirl Daphne: In 5 stappen fearless

Daphne, 02 april 2016

Fitgirl Daphne: In 5 stappen fearless

Als je last hebt van angsten doe je er alles aan om het te stoppen. Vaak gaat ergens bang voor zijn gepaard met trillen, zweten en een op hol geslagen hart hebben. Je schaamt je voor deze symptomen en probeert ze te onderdrukken, maar de angst wordt alleen maar erger... Wat moet je dan wél doen?

Daphne quote

5 tips om je angsten te overwinnen 

#1 Face it! Angst maakt nu eenmaal deel uit van het leven. Helaas is het een grote drijfveer bij veel mensen op de wereld. Je laten leiden door angst maakt je leven niet prettig. Besef dat het niet erg is om angst te voelen en dat het iets is wat erbij hoort. Hierin sta je ook niet alleen: iedereen (ja echt íedereen) heeft meerdere malen per dag te maken met angst.

#2 Watch it! Ohnee, je bent op dat punt gekomen waarbij je voelt dat je niet verder kunt. Je loopt de gym in en je weet het zeker: iedereen kijkt jou aan en vraagt zich af wat JIJ hier doet. Zie je nou wel? Het was geen goed idee om hier alleen naar toe te gaan! Het zweet staat op je voorhoofd en die rode gloed komt niet van het trainen, want je bent nog niet eens begonnen. What to do? Probeer je omgeving goed waar te nemen en blijf vooral in het hier en nu. Gebruik je zintuigen: ruik de zweetgeur, luister naar de muziek die op staat en kijk vooral goed om je heen. Je lichaam reageert hierop met ontspanning en je voelt de rust terug keren. Je ziet dat iedereen weer druk met zijn of haar training bezig is en de trainer loopt naar je toe en zegt: 'Hé, wat goed dat je er bent! Als je hulp nodig hebt, weet je me te vinden hè?'.

daphne fitgirl

Sportschoen Nike zwart/pink/geelNike Wenz
€ 129,99 € 69,99
Dames hardloopbroek in blauw - bpc bonprix collectionBonprix
€ 29,99
Nike Pro Indy sport bh grijsNike de Bijenkorf
€ 35,00 € 17,50

#3 Catch it! Zie angst niet als een teken van zwakte maar als een leermoment. De gevoelens die angst met zich meebrengt geven je stof om over na te denken. Vraag jezelf af waar je nou precies bang voor was en speel de situatie op een ander moment opnieuw af in je hoofd. Komt de angst weer omhoog of helemaal niet? Wat zou je anders doen?

#4 Feel it! Angst gaat vaak gepaard met de drang om controle over je eigen lichaam te hebben. Probeer deze controle los te laten en zie de kenmerken die los komen bij angst als iets positiefs. Het is namelijk je zenuwstelsel dat je iets probeert te vertellen over je gesteldheid: je piekert teveel, je neemt te weinig rust of.. je fantasie slaat op hol!

#5 Experience it! Eindelijk is het zover! fitgirls.nl organiseert op zondag 10 april 2016: #FEARLESS. Een uniek en exclusief event dat gericht is op het versterken van je lichaam maar vooral je mindset. We leren je om op een verrassende wijze jezelf mentaal en fysiek uit te dagen en je grenzen op te zoeken. Je wordt samen met andere Fitgirls uit je comfort zone gesleurd en komt oog in oog te staan met je angsten en onzekerheden. We will face them together! Je ervaart hoe het is om #Fearless te zijn en hoe je dit gevoel vast moet houden. Doen, durf, lef en moed zijn keywords die deze dag centraal zullen staan. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Bestel dan snel jouw tickets

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer