Guest editors

Fitgirl Daphne: #BEYOUROWNGURU

Daphne, 08 oktober 2016

Fitgirl Daphne: #BEYOUROWNGURU

Iedereen heeft het maar druk. Ook ik had het altijd maar veel te druk: ik kwam om in afspraken, er was te veel informatie, mijn to-do lijsten puilden uit, de burn-out stond om de hoek te loeren en ondanks dat ik al die ballen omhoog probeerde te houden bleef ik zitten met het gevoel van tekortschieten… Voor mij was het tijd om nee te zeggen! Nee, tegen mijn werk, nee tegen alles wat ik dacht te moeten en nee tegen mezelf. Ik kon zo niet doorgaan want anders zou ik, op dit moment van lezen, echt niks meer kunnen. Ik koos ervoor om even helemaal niks meer te doen en mijn leven een andere wending te geven. Een ding heb ik al geleerd: nooit meer te druk! Wil je weten hoe? Lees hieronder mijn 3 tips en daarna het boek!

Daphne Fitgirls

#1 You can't find peace by avoiding life.

Door alsmaar druk te zijn, vermijd je eigenlijk waar het echt om gaat: het leven! Als ik moest starten met een project dan zat ik voordat ik het wist mijn mails te checken. Oh en wat had ik het toch druk. Dit maakte ik niet alleen mezelf wijs maar ook iedereen die het maar wilde horen. Kiezen voor deze vorm van drukte is eigenlijk uitstellen van werk. Werk dat echt belangrijk is, werk dat meer van je vraagt, werk dat ertoe doet en werk dat je carrière en je leven een andere wending kunnen geven. Werk dat niet makkelijk is maar waarmee je wel jezelf uitdaagt en waar je als persoon van groeit! Schuif je het schrijven van je bedrijfsplan al een tijdje voor je uit? Ga er mee aan de slag en laat die emails voor een dag met rust!

Nike Performance AIR MAX 2016 Sneakers laag black/multicolor/noble red/bright crimson/pink blastNike Zalando
€ 189,95
Nike Epix Lux hardlooplegging met reflecterend merklogoNike de Bijenkorf
€ 85,00
Only Play ONPROBYN Hardloopjack blackOnly Play Zalando
€ 59,95 € 47,95
adidas by Stella McCartney Thermo leging met reflecterende elementende Bijenkorf
€ 119,95 € 83,96
adidas by Stella McCartney Studio sporttop met streepdessinde Bijenkorf
€ 89,95 € 44,97
Under Armour Mid-Impact support sport bh met compressieUnder Armour de Bijenkorf
€ 25,00 € 17,50

#2 Never trust sheep!

Het gevoel van het te druk hebben moet toch ergens vandaan komen? Dit heb ik me vaak afgevraagd. Als je om je heen kijkt heeft iedereen het druk. Het kostte mijn vriendinnen en ik soms maanden voordat we een avondje uit eten konden plannen. Waren we nou echt te druk of was het niet meer onze prioriteit? Of hadden we allemaal een leven met veel contacten, lange werkdagen, een vriendje, familieverplichtingen, sporten en noem maar op. Mijn antwoord kwam in het boek: Nooit meer te druk. Daarin vertelt de schrijver dat ons gedrag bepaald wordt door de sociale norm, door wat alle anderen doen. Mijn advies is dan ook om afstand te nemen van kuddegedrag. Cancel dat feestje of evenement waar iedereen heen gaat en plan een avondje naar de film met je beste vriendin of ga onverwachts langs bij je ouders. Doorbreek die norm en kies voor jezelf!  

Daphne Fitgirls

#3 I didn't even know I was addicted. Until I tried to stop.

We leven in een wereld waar onze smartphone onze best friend is. Toch was ik niet zo blij met deze bff en mijn gevoel van afkeer groeide steeds meer. Iedereen die maar wat van me verwachtte, liet dat ook duidelijk merken. Als ik niet in een keer opnam werd ik vervolgens vijf keer in een minuut teruggebeld, als ik mijn berichtjes op whatsapp had gelezen maar nog niet had gereageerd dan was de vraag: waarom reageer je niet? En sinds iedereen je maar kan uitnodigen voor evenementen op facebook had ik dagelijks 40 meldingen op mijn telefoon. Zonder dat je het wilt ga je tijdens je werk, tijdens een vergadering of zelfs in een goed gesprek je telefoon pakken om even te kijken. Het heeft mij enorm geholpen om mijn email en facebook van mijn telefoon te verwijderen. Ook heb ik van de meeste apps mijn meldingen uitstaan en denk ik erover na om whatsapp te verwijderen. Durf jij dit ook?

Bron: Tony Crabbe, Busy, how to thrive in a World of Too Much. (Ned. versie: Nooit meer te druk.)

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook 

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Lees meer