Guest editors

Fitgirl Daphne: 5 tips om je gedachten op te schonen

Daphne, 03 december 2016

Fitgirl Daphne: 5 tips om je gedachten op te schonen

Iedereen heeft wel eens zijn/ haar oordeel klaar en op zo'n moment vind je het vast heerlijk om even los te gaan op een ander. In tegenstelling tot dat ‘fijne’ gevoel dat je krijgt als je een oordeel velt doe je eigenlijk jezelf enorm tekort. Zonder te oordelen maak je je leven leuker, moeiteloos en ben je een leuker persoon om mee om te gaan. Fitgirls.nl gunt jou een ‘mindfulness’ leven met minder stress en daarom geef ik jou 5 tips om minder te oordelen.

Daphne Fitgirls

Minder oordelen doe je zó

#1 What if I fall?
Als je oordeelt, praat je vaak slecht over een ander of een situatie. Hierdoor voel je je even iets beter over jezelf. Moet je nagaan hoe goed je je voelt als je dit de hele dag doet zou je dan denken. Jezelf beter voelen maakt je sterker maar moet dit ten koste gaan van een ander? Merk je bij jezelf dat je vaak oordeelt? Onderzoek dan bij jezelf hoe het met  je zelfvertrouwen zit.

#2 It always seems impossible until it’s done.
Door te oordelen stop je alles in een hokje. Je beleeft de wereld zoals jij denkt dat het zou moeten zijn. De mensen of situaties die anders zijn dan je gewend bent vind je raar en wil je je niet aan conformeren. Ook hier: it’s your loss! Je staat je eigen groei en ontwikkeling in de weg en je loopt mooie ervaringen, inzichten en inspiratie mis. Kom uit je comfortzone en maak eens een praatje met die ‘rare’ meneer die je altijd bij je in de straat ziet lopen!

Daphne

#3 Not all who wander are lost.
Jouw manier is de beste manier is een veel voorkomend oordeel. Het irriteert je dat je vriendin zo laks is en snapt niet waarom ze niet even had kunnen bellen, in plaats van te feliciteren op Facebook, toen je jarig was. Het is belangrijk om te bedenken dat iedereen zijn/haar leven op zijn/haar manier leeft. Iedereen bewandelt een ander pad en iedereen leert levenslessen op een ander moment. Het betekent niet dat omdat jij wel altijd belt of al je afspraken altijd nakomt dat je dat ook van een ander kan verwachten. Gun een ander zijn/haar manier van leven!

#4 Even miracles take a little time
Probeer, als iemand je iets vertelt, niet meteen een oordeel klaar te hebben. Verplaats je meer in de persoon en probeer te begrijpen waarom iemand zo handelt in plaats van te zeggen wat je ervan vindt.

#5 Let go and be free!
Probeer je verwachtingen los te laten. Als je de hele dag in alles wat je doet verwachtingen hebt, dan kan de uitkomst, als deze anders gaat dan je had verwacht, alleen maar tegenvallen. Tegenvallende ervaringen voeden het hebben van een oordeel, dus let it goooooo, let it gooooo! 

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook  

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer