Guest editors

Fitgirl Daphne: 3x tips om minder vlees te eten

Daphne, 01 april 2017

Fitgirl Daphne: 3x tips om minder vlees te eten

Wanneer je de definitie 'fitgirl' bij iemand voorlegt dan gaat de associatie vaak gepaard met yoghurt, quinoa en sla… Bij fitgirls.nl gaat deze term niet gepaard met licht verteerbare voeding, maar juist met kracht, passie en eigenzinnigheid! Niet blindstaren op je lichaamsbouw of gewicht #strongissizeperfect, doen waar jij je goed bij voelt #beyourownguru, je niet anders voordoen dan je bent #letsgetreal en alles wat je doet kun je vol overgave en zonder angst doen #fearless. Een fit mind is een fit life! Als jij je hier bewust van bent en je doet er alles aan om zo ‘fit’ mogelijk door het leven te gaan, dan ben jij ook een echte fitgirl, ongeacht je kledingmaat of je gewicht. 

daphne quote

Als echte fitgirl wil ik in het kader van #beyourownguru doen waar ik me goed bij voel. Voor mij is dat zoveel mogelijk plantaardig eten. Niet omdat ik vlees eten zielig voor de dieren vind, maar omdat ik het zielig vind voor de dieren dat ze met walgelijke mensen te maken hebben. Mensen die met ze omgaan alsof ze geen gevoel hebben, die alleen maar uit zijn op het geld en totáál geen werkethiek hebben. Bah! In de afgelopen vier jaar ben ik ervan overtuigd geraakt dat we samen iets beter voor de wereld en de dieren moeten zorgen. Het is een goed idee om daarom helemaal of zoveel mogelijk plantaardig te eten. Daarom geef ik je drie tips die jou gaan helpen om je mindset beetje bij beetje te veranderen. En misschien wel wat meer plantaardig eten toe te voegen in je weekmenu! 

#1 What's your why?

Bedenk voor jezelf waarom je iets zou willen veranderen. Schrijf deze persoonlijke reden op en laat het een tijdje bezinken. Je merkt dat vanaf het moment dat je het opgeschreven hebt, het gaat leven. Zo ben je er mee bezig en kun je het langzaamaan een plekje in je mind gaan geven.

#2 Post it! 

Maak een eetdagboek en noteer wat je zoal eet op een dag. Streep alles wat vlees, vis of gevogelte is door. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van je eetpatroon. Misschien eet je helemaal niet zoveel vlees en is de overstap naar minder al snel gemaakt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je heel veel vlees eet, dan zul je een stuk meer moeten afkicken! 

#3 You’ve got to experiment, to figure out what works!

Dat betekent… leuke blogs opzoeken die over vegetarisch eten gaan, lekker de keuken ingaan om vegetarische gerechten uit te proberen of een community zoeken waarbij je terecht kunt voor tips and tricks! 

Over Daphne
Daphne is één van de enthousiaste chicks achter Fitgirls.nl. Dagelijks motiveert zij samen vrouwen om er een healthy lifestyle op na te houden en blogt over training, voeding & lekkere recepten. Daphne blogt maandelijks voor Fashionchick om ook jou een beetje fit te houden. Volg Daphne en de andere fitgirls op Instagram en Facebook  

liefs, Daphne , Strong is Size Perfect * Let's get Real

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer