Girlbosses

Femmie Geradts: 'Segolda maakt unieke sieraden weer vindbaar"

Anne, 16 januari 2016

Femmie Geradts: 'Segolda maakt unieke sieraden weer vindbaar"

De drie energieke ondernemers Niki van Wijk, Stella Taliou en Femmie Geradts besloten vorig jaar hun krachten te bundelen voor een nieuw project: SEGOLDA. Een online platform waarop individuele juwelen- en sieradenontwerpers hun authentieke, hoogwaardige ontwerpen tonen, die meteen online te shoppen zijn. Het doel? Unieke vrouwelijke ontwerpers de mogelijkheid bieden een breder publiek te bereiken om zo ook hun collecties onder de aandacht te krijgen. Een tof concept, waar wij - als Fashionchick vrouwen en sieradenliefhebbers - maar al te graag meer over willen weten. Wij spraken daarom met één van de oprichters; Femmie Geradts. Lees mee!

segolda

Vertel, hoe zijn jullie op het idee gekomen voor Segolda? 
Dat is tweeledig: enerzijds zijn wij vrouwen die van mooie spullen houden en graag mooie sieraden dragen. Dat bleek niet altijd makkelijk te vinden, de grote merken overheersen de markt en de unieke collecties van individuele ontwerpers zijn nauwelijks vindbaar online. Daar moet verandering in komen, vinden wij! Daarnaast ontmoet Stella met haar bedrijf in goudinkoop Nicuma veel mensen die goud willen inruilen om nieuw sieraad te laten ontwerpen, SEGOLDA dient deze behoefte. 

Waarom met z'n drietjes?
We hebben elkaar via werk leren kennen wat het ook meteen gemakkelijk maakt om goed samen te werken. Niki heeft veel ervaring met e-commerce, Stella is een ster in operationele processen en ik heb veel ervaring in marketing, PR en social media. Dit geeft een perfecte samenwerking en zo blijft niets liggen. 

segolda

Wat was de grootste uitdaging tijdens de totstandkoming van Segolda?
Zoals bij alle online platforms is de website, shop en blog heel belangrijk voor de traffic en verkoop. Dit was een grote uitdaging aangezien wij niet een standaard webshop zijn. Door het 'shop-in-shop' principe dat we aanbieden aan de ontwerpers, bestaat het platform uit vele kleine webshops onder één noemer. Daarnaast draait het om volume, waarbij het zaak is dat we snel veel diverse ontwerpers op het platform hebben en dat we de doelgroep bereiken, inspireren en aanzetten tot koop. Dit is een interessant spel dat we alle drie goed kennen, maar toch blijft het altijd een uitdaging! 

Voor wie is Segolda? 
Zowel voor jonge meiden die mooie betaalbare sieraden willen dragen en de laatste trends willen volgen, als voor wat oudere vrouwen die minder trendgevoelig zijn maar wel een uitgesproken smaak hebben en de middelen hebben om echt goud of zilver te kopen. Maar ook voor mannen die het cadeau willen doen aan hun partner; daarom kunnen vrouwen een verlanglijstje maken op de site van Segolda die ze per e-mail kunnen delen met hun vriend of man. Handig! 

segolda

Wat is er zo bijzonder aan Segolda?
SEGOLDA heeft veel unieke ontwerpers die ieder hun eigen stijl hebben. SEGOLDA brengt deze collecties samen met de consument. Vaak wordt gevraagd wat het verschil is met platformen als Etsy… Het grote verschil is kwaliteit, premium producten en de focus op alleen sieraden en juwelen. Wij geloven in een goede mix van advertising en organisch bereik via een vast samenwerkingsverband met bloggers en stylisten. Zo hebben we maandelijks vaste rubrieken van guest writers op ons blog en staan we in het voorjaar in een shoot van VOGUE en Esquire. 

Nog grootse plannen met Segolda in 2016?
Ja! Allereerst willen we het platform verder ontwikkelen waarbij aandacht uitgaat naar optimalisatie van het proces en functionaliteiten. Ook zullen we nog intensiever gaan samenwerken met influencers en bloggers in de markt. Naast Nederland kijken we al stiekem om de hoek in België en Duitsland- of en hoe snel we hier actief gaan worden is nog te bezien, maar dat we willen uitbreiden is een feit. 

segolda

Wat is jouw favoriete sieradenmerk van Segolda? 
Ik ben zelf fan van Rocks on the Robe, en dan vooral de Fierce Anklet  - super sexy voor de zomer als je bruin bent! En de Zip me Up ring van Nolda Vrielink is ook erg mooi. 

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik hou van merken die stijl uitstralen zonder een groot logo op je rug. Zo vind ik Essentiel, Dante6 of Selected Femme makkelijk te dragen en stylisch. Maar ik slaag ook altijd prima bij de Zara. 

Selected Femme Kinnie blouse met vleermuismouwenSELECTED FEMME de Bijenkorf
€ 69,95 € 20,98
Essentiel Antwerp - Jas Lafonette | witEssentiel Little Soho
€ 235,00
Selected Femme SFTESSA Leren jas blackSELECTED FEMME Zalando
€ 289,95

Welk kledingstuk is bijzonder voor je? 
Ik ben heel erg gehecht aan mijn zwarte leren jack, best sneu voor al mijn andere (zomer)jassen die altijd maar in de kast blijven hangen.

Wat zijn je favoriete hotspots? Mode of nonmode.
Ik woon op Amsterdam IJburg dus toch even kleine promotie van het eiland – want er zijn zoveel fantastische plekken op IJburg zoals Mchi en Dok 48 aan de haven. Prima plekken om te vertoeven! 

Lees ook het interview met Dutch Design Talent Janna van Vugt.

liefs, Anne ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer