Fashionnews

Fashionchick test: Philips IPL Lumea

Kristel, 11 juli 2016

Fashionchick test: Philips IPL Lumea

Als het over het scheren van mijn benen en oksels gaat, ben ik eigenlijk best een ouderwetse, krenterige trien. Ik koop namelijk altijd van die simpele wegwerpmesjes bij de drogist en dan kies ik 9 van de 10 keer de goedkoopste die ik kan vinden. Op zich is daar niet zoveel mis mee, mits je niet te lang doet met één mesje (want: bot) en je gebruik maakt van scheerschuim (want: zacht voor je huid). Je raadt het al, ik doe geen van beiden. Het gevolg is dat ik regelmatig met wondjes op mijn benen loop en eigenlijk constant last heb van geïrriteerde oksels. Dat moet anders kunnen zou je denken, toch? Philips beweert van wel en ik heb het getest!

Philips Lumea IPL

Intense Pulsed Light

Er werd mij een aantal weken geleden de Philips IPL Lumea onder mijn neus geschoven. Met de vraag of ik deze zou willen testen. Nu ik toch eerlijk ben moet ik bekennen dat ik geen idee had wat een IPL apparaat is en dat ik het ding meer op een föhn vond lijken dan op iets waarmee je jezelf onthaard. Na enig onderzoek kwam ik erachter dat IPL staat voor Intense Pulsed Light en dat deze technologie zorgt voor een voortdurend gladde huid. Oftewel: dág ongewenste haren en botte scheermesjes, halló summer legs!

Nooit. Meer. Scheren.

Je snapt dat ik niet kon wachten om aan de slag te gaan met mijn nieuwe vriend. Nooit. Meer. Scheren. Dat wil toch iedere vrouw? Precies. Vol goede moed pakte ik het ding 's avonds uit en las de gebruiksaanwijzing. Ik vreesde een beetje dat het apparaat alleen zou werken op haar van een paar milimeter lang (één van de redenen dat ik nog nooit aan het waxen geslagen ben) maar wat blijkt: je moet je eerst scheren voordat je het gebruikt. Hoera! Nadat ik getest had welke intensiteit ik het beste kon gebruiken (de gebruiksaanwijzing helpt je hier stap voor stap bij!) en mijn vriend een paar keer flitsend door de kamer is gelopen kon ik van start. Ik heb besloten om de IPL Lumea te testen op mijn oksels en linkerbeen, de rechter laat ik even voor wat het is want dan heb ik vergelijkingsmateriaal!

Philips Lumea IPL

'Mijn oksels zijn zichtbaar gladder en minder behaard.'

Ietwat gespannen stond ik met het apparaat op mijn oksel voor de spiegel. Zou het pijn doen? Moet ik eigenlijk geen zonnebril op? Het antwoord: nee. Mijn oksels zijn duidelijk iets gevoeliger dan mijn benen, maar meer dan een paar tikjes voel ik gelukkig niet. Het is ook over voor ik er erg in heb, in minder dan 10 minuten heb ik mijn oksels en been behandeld. Na twee weken doe ik hetzelfde en nog eens twee weken later nog een keer. En wat blijkt? Het werkt! Voor een optimaal resultaat moet ik de behandeling nog twee keer doen, maar mijn oksels zijn zichtbaar gladder en minder behaard. Ook mijn linkerbeen is zachter dan mijn rechter (lees: minder stoppels) maar omdat het haar hier lichter is dan onder mijn oksels duurt het wellicht iets langer voordat al het haar hier helemaal verdwenen is. Wat een uitvinding. Ik heb mijn scheermesjes lachend weggegooid en een speciaal plekje vrijgemaakt in mijn kast voor mijn nieuwe beste vriend. Nooit. Meer. Scheren. Hoera!

Wil je precies weten hoe het zit met het technische gedeelte van IPL ontharing? Of wil je meteen zo'n ding in huis halen? Ga dan naar de site van Media Markt en lees álles over deze uitvinding!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer