Fashionchick test: Lush Cosmetics

Als ik de Barteljorisstraat in loop, ruik ik al een vleugje zoetigheid. Maar eenmaal binnen bij Lush Haarlem slaat de geur echt toe. Een bonte verzameling kleuren en potjes lonken naar me vanaf plankjes en kasten. Honey, I washed the kids! lees ik op het naambordje van een grote ronde karamelkleurige zeep. Ik pak een stukje en snuffel. Ik voel me langzaam enthousiast worden!
Ondertussen ben ik al 3 jaar diehard fan. Lush is eerlijke cosmetica op zijn leukst. Het van origine Engelse bedrijf  test niet op dieren en gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. De producten zijn zo vers mogelijk en worden met de hand gemaakt. Ook probeert Lush zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken met producten in vaste vorm. Zeg maar dag tegen overbodig plastic!
Maar wat zeggen de andere Fashionchicks over de, soms toch wat bijzondere, Lush producten. De Fashionchick redactie ging smeren, wassen en scrubben met een paar all time favorites en underdogs van Lush Cosmetics. En dit waren de resultaten.

Each Peach - Massage Bar
Eerste indruk: Het ziet er uit als een stuk zeep. Het ruikt heel zoet, als een citroenlolly!
Gebruik: De massage bar veranderd in olie als je hem vast pakt. Als je hem niet gebruikt is het net een stuk zeep dat heel lekker. De oliën maakt mijn huid soepel en zacht. De bar bevat veel mangoboter en vier soorten citrusolie. Die verzorgen en geven een oppepper.
Conclusie: De massage bar werkt perfect! Heel fijn product. De geur is iets te zoet voor mij. Je wordt er wel vrolijk en energiek van, maar bij massage wil ik meer ontspannen.
Tip:
Gebruik hem als wake-up bodylotion!
Cijfer: 8
Lip Dip - Lip Scrub
Eerste indruk: De scrub ruikt erg fris naar limoen en zit simpel wit uit.
Gebruik: Het smeert niet makkelijk en ik vind de korrels erg groot. Omdat de scrub niet erg vloeibaar is komt er wat in me mond. Wat een sterke limoensmaak! De geur is ook vrij sterk. Ik houdt niet zo van etensgeuren die verwerkt zijn in verzorgingsproducten.
Conclusie:  Mijn lippen zijn wel zacht, maar ik wil nu wel graag wat kalmerends smeren.
Cijfer: 6
King of Skin - Body Butter
Eerste indruk: Het lijkt een stuk zeep met een heel zacht geurtje. Als je hem vast pakt voel je de boters.
Gebruik: Lekker makkelijk onder de douche al je bodylotion op doen. Ik smeer met King of Skin veel dan met normale lotion. Je moet wel een beetje je balans kunnen zo onder de douche1 De geur doet me denken aan vanille en banaan.
Conclusie:
De boters en banaan hebben mijn huid echt verzorgd en zachter gemaakt! En dit product werkt echt makkelijk
.
Cijfer: 8

Iced Wine - Shower Jelly
Eerste indruk:
Ken je nog die potjes slime? Die als je ze tegen de muur aangooide zo lekker bleven plakken? Nou, daar doet dit me aan denken. Gelijk geprobeerd natuurlijk! Maar hij blijft niet plakken. Pluspunt: hij ruikt veeel lekkerder dan dat slime!
Gebruik:
Je inzepen en tegelijkertijd proberen de Jelly niet te verliezen. Hij glibbert de hele tijd weg!
Conclusie:
Voor m'n huid heeft het niks opvallends gedaan. Van de geur werd ik inderdaad wel supervrolijk!
Tip:
Gebruik en spons of puf bij een jelly!
Cijfer:
7
Bunch Noel - Gezicht reiniger
Eerste indruk: Ziet er "interessant" uit. Je ziet het zeewier in grove stukken liggen en ruikt de amandelen heel goed. De duidelijk pure ingrediënten doen mij hopen op een wonder.
Gebruik: Je moet de klei-substantie met water mengen. De grote stukken zeewier vallen meteen van je gezicht. Je kunt dit dus het best gebruiken onder de douche. De scrub is vrij zacht.  
Conclusie: Na even inwrijven maakt de amandel olie je huid echt zacht!
Cijfer: 8
Ondanks al deze positieve resultaten trekken we wel een conclusie. Lushproducten zijn uitgesproken en vereisen een goed advies. Ga dus snuffelen, ruiken, voelen en laat je goed advieseren door de Lush dames (en enkele mannen). Natuurlijk kun je ook online een gokje wagen!
Liefs
Marlies
 Voeg de webshop Lush Cosmetics toe aan jouw favorieten

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • lizzy 5 jaar geleden

  I LOVE LUSH

 • Marlies 6 jaar geleden

  Ik raad je Hottie en Soft Coeur massage bar aan, Daphne!

 • Daphne 6 jaar geleden

  Wat een goede cijfers! Ik ga de massage bar zeker nog een keer halen in een andere geur! Top!