Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: Het eindresultaat van detoxen met een driedaagse sapkuur

Kristel, 18 maart 2016

Fashionchick test: Het eindresultaat van detoxen met een driedaagse sapkuur

Marise wilde graag zo snel mogelijk bikini-ready zijn en Ellen vond het tijd om tóch nog wat met haar goede voornemens te doen. Ze zouden zichzelf beide niet als healthy omschrijven en misschien is dat juist hetgeen dat ervoor zorgde dat zij de perfecte proefpersonen zijn om te detoxen met een driedaagse sapkuur van JuiceBrothers. En zo geschiedde. Vol goede moed (en vooruit: met een gezonde dosis spanning) begonnen zij aan het sapavontuur. En dat ging ze verbazingwekkend goed af. 

Sapkuur

Eerlijk is eerlijk: toen ik Marise hoorde over haar liefde voor een broodje oude kaas dacht ik dat de sapkuur een zware opgave ging worden voor de dames. Maar man-o-man, wat hebben ze zichzelf driedubbel bewezen. De sappen vlogen ons om de oren en toen ze eenmaal bezig waren doken ze steeds verder de sapkuur in. Ietwat voorzichtig begonnen ze aan de mildste kuur (de deep cleanse), maar op de laatste dag zat Ellen aan de deeper cleanse en Marise waagde zich zelfs aan de deepest cleanse. #respect. Benieuwd hoe onze health freaks (ja, zo mag je ze inmiddels wel noemen!) de sapkuur hebben ervaren? Lees mee!

Detoxen met een driedaagse sapkuur

Sapkuur

#Dag1 Wauw, deze sapjes zijn heel goed te pruimen! Ik moet toegeven: ik zag er opeens flink tegenop maar met de eerste twee sapjes achter de kiezen heb ik er het volste vertrouwen in. En om het mezelf nóg makkelijker te maken heb ik besloten iedere dag na het werk iets ontspannends te doen. Ik voel me de hele dag fit en energiek en eigenlijk ben ik iedere keer verbaasd als ik alweer het volgende sapje mag - of eigenlijk moet - drinken. Maar bij het vijfde drankje (de Sweet Green Basil) valt het opeens heel zwaar. Ik krijg deze juice met moeite naar binnen en word er zelfs misselijk van. Tijd voor de ontspanning van de dag: een tripje naar de zonnebank. Ook gelijk handig voor mijn onmogelijke doel ‘bikini-ready in een week’. Na de zonnebank werk ik met moeite het laatste drankje weg en daarna ben ik afgemat, voor het eerst sinds tijden lig ik vóór 22:00 in bed!

#Dag2 Nieuwe dag, nieuwe sapjes.. Eh kansen. En wonder boven wonder, ik voel me goed. Beter gezegd, ik voel me energiek en (vriendlief zal beamen) dat heb ik niet vaak ‘s ochtends. Sinds gisteravond rommelt mijn buik wel maar dat had ik ook niet anders verwacht. Honger heb ik eigenlijk niet en omdat je iedere twee uur weer een sapje neemt mis ik het eten eigenlijk ook niet eens. Totdat iemand naast je lekker een tosti gaat zitten eten. En bedankt. In de middag zijn Ellen en ik (op de fiets!) de sapjes voor dag 3 gaan halen en omdat het zó goed gaat heb ik besloten om op dag 3 voor het level ‘deepest’ te gaan. En ja, je leest het goed, ik heb dus zelfs een uur gefietst vandaag! Het enige nadeel van de hele cleanse? Ik heb het non-stop koud! Ik heb gelezen dat de infrarood sauna een detoxend effect heeft én niet geheel onbelangrijk; je krijgt het er warm van. Hoppa, ontspanning van de dag #2.

#Dag3 Vandaag geen lekkere fruitsapjes meer maar hardcore vier groene sapjes. De jongen die ons gister hielp bij JuiceBrothers gaf de tip om de Vanilla Sky (sapje #6) verspreid over de dag al een beetje te drinken. Want a) deze is oprecht heel lekker, b) dit drankje voorziet je van je nodige vetten en suikers en c) dan valt hij ‘s avonds niet zo zwaar voor het slapen gaan. Maar mij had je al bij de eerste reden. Want een dag lang aan de groene sapjes vraagt wel om af en toe een lekker smaakje tussendoor. Direct na het werk fiets ik door naar het Massagehuys voor een lekkere detox massage; ontspanning van de dag #3. Want als je het doet, doe het dan goed.

#Eindoordeel Ik hoor jullie denken: zou ze bikini-ready zijn?! Nee, dat niet maar ze kunnen natuurlijk ook niet toveren bij JuiceBrothers. Helaas. Maar als jij er vol voor gaat, minimaal twee dagen van tevoren al je vezel, zuivel, vlees en vis inname afbouwt en dit achteraf ook weer opbouwt dan zul je zeker afvallen. Ik viel bijna 3 kilo af en ook nu, een paar dagen later, zitten deze er nog steeds niet aan. Yay! Of ik ook helemaal gedetoxed ben? Geen idee, hoe zou ik dat moeten merken? Ik voelde me in ieder geval erg goed tijdens de kuur en ik vond het achteraf zelfs een beetje afkicken. Wat was het fijn om niet na te hoeven denken over wat je gaat eten. Oh en wat was het fijn om niet na het avondeten een zware afterdinner dip te hebben waarbij je op de bank neerploft om vervolgens niet meer op te staan. Ik ben om!

Sapkuur

#Dag1 Ik moet eerlijk zeggen dat ik er dus heel erg tegenop zie en me afvraag waarom ik dit mezelf aan doe, maar de nieuwsgierigheid overwint het. Yes! It's on! Overdag gaat het lekker. Ik voel me hyper, maar dat komt vooral omdat iedereen op de redactie het maar al te interessant vindt. Ik heb meeting na meeting, waardoor ik er eigenlijk geen erg in heb dat ik niks eet. Dat gebeurt wel vaker. Maar rond 16.00 uur kickt -ie in, ik voel me toch best wel slapjes. Gelukkig is het tijd voor het rode sapje, deze geeft energie door de suikers. 's Avonds voel me ik best goed, maar ik besluit toch om lekker als een aardappel op de bank te hangen.  Het grote voordeel van de kuur? Je hoeft niet na te denken over wat je moet eten. 

#Dag2 Ik word fit wakker, enigszins verbaast dat het zo goed gaat. In de ochtend krijg je een lekkere kick van het shotje en het sapje met cayanne peper geeft je het laatste zetje. Ik ben klaarwakker! Aan het einde van de middag voel ik me alsof ik zweef en heb ik constant de slappe lach. Ik voel me energiek en ben stiekem best wel trots dat ik alweer over de helft ben en ik nog steeds goed functioneer. Work, work, work gaat namelijk gewoon door, dus zit ik tijdens de afspraken gewoon te nippen van mijn sapjes en sla de koekjes -met moeite- over. 's Avonds gaan mijn sapvriendin en ik ontspannen in de sauna. Perfecte afsluiting van de dag!

#Dag3 En opnieuw word ik fris en fruitig wakker. Ik had verwacht dat mijn maag inmiddels hol en leeg aan zou voelen, maar dat is niet het geval. Wat ik wél merk is dat mijn buik opeens hartstikke plat is, ha! Normaal kan ik nog wel eens last hebben van een opgezette buik of darmen die opspelen, maar dankzij de kuur voel ik mijn darmen letterlijk ontspannen. Wat fijn! Na twee dagen is dus al duidelijk te merken dat de afvalstoffen mijn lichaam verlaten en als niet-health-freak ben ik onder de indruk. Ik voel me zo veel beter na deze dagen, dat ik toch begin te geloven in het detox concept. Wie had dat verwacht? Mijn man in ieder geval niet, die kijkt me elke keer vol ongeloof aan als ik met een blij hoofd mijn sapje opdrink terwijl hij aan de stampot zit. Al helemaal als hij daarna voor pampus op de bank ligt en ik vol energie een overwinningsdans doe. Ja jongens, ik ben hooked: just do it!

#Eindoordeel Zoals gezegd: I'm hooked! Ik voel me niet alleen beter, ik ben ook nog eens drie kilo kwijt. Het scheelt ontzettend dat ik drie dagen lang hele lekkere sapjes heb gedronken. Zelfs de groene smaken niet 'groen' (lees: naar gras). Vanaf nu wil ik eigenlijk alleen maar sapjes en ik heb besloten dat ik me toch eens ga verdiepen in een betere voeding. Want hoe zonde is het om dingen te eten die zo schadelijk kunnen zijn voor je lichaam? Vrees niet, ik ben niet helemaal doorgeslagen en zal mezelf heus nog eens verwennen met lekkere koekjes, maar ik heb de cravings niet meer nodig om mijn bloedsuikerspiegel op peil te houden. Mentaal is het ook een grote overwinning: blijkbaar kan ik dus prima zonder. YIHA! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer