Beauty

Fashionchick test: Detoxen met een driedaagse sapkuur

Kristel, 11 maart 2016

Fashionchick test: Detoxen met een driedaagse sapkuur

Als je als Fashionchick redactie roept dat de hele maand maart in het teken staat van health, dan kan je natuurlijk niet op je luie billen blijven zitten terwijl je snacks in je mond propt. Nee, dan doe je mee. Kneiterhard. Tenminste, sommige van ons dan. Want terwijl ik interviews afneem bij super sportieve bloggers (en ondertussen heus af en toe de sportschool binnen wandel), heb ik ook collega's die wél zelf aan de bak gaan. Zoals Ellen en Marise, zij zullen zich op een driedaagse detoxkuur van JuiceBrothers storten. Hulde!

Juice Brothers Cleanse

Natuurlijk kun je bij JuiceBrothers ook terecht voor een huis-tuin-en-keuken sapje. En zelfs dan ben je al hartstikke gezond bezig aangezien alle sappen dagelijks vers en koudgeperst worden. Het resultaat? Biologische kwaliteitssappen die vol zitten met essentiële vitaminen, mineralen en enzymen. Maar tijdens de health maand mag het allemaal nog wel een stapje gezonder dachten we zo. En dat kan! JuiceBrothers biedt namelijk drie soorten cleanses -oftewel sapkuren- aan. Afhankelijk van je detox-expertiseniveau kun je kiezen voor een deep, deeper of deepest cleanse. Hoe dieper je cleanse, hoe intenser de kuur en hoe minder caloriën je binnenkrijgt. Welke cleanse je ook kiest, je krijgt voor iedere dag zes soorten sappen én een shotje (nee, niet zo'n shotje!) mee. Aangezien Ellen en Marise echte detox groentjes zijn (jup, pun intended!) hebben zij besloten voor een deep cleanse te gaan. Maar niet voordat wij weten waarom ze eigenlijk aan de sappen gaan en welk vast voedsel ze het meest gaan missen. Lees je mee?

Juice Brothers Cleanse

Waarom doe je een sapkuur? 
Nog een weekje en dan reis ik af naar Indonesië en eerlijk is eerlijk; zo snel na de winter ben ik écht nog niet bikini-ready. Hopelijk helpt deze sapkuur een beetje, oh, en dat detoxen is natuurlijk ook niet verkeerd meegenomen.

Zou je jezelf als ‘healthy’ omschrijven? 
Nee. Totaal. Niet. Mijn twee favoriete hang-outs zijn mijn oh-zo-comfy bank en de kroeg, en dan het liefst met een biertje en een bitterbal erbij. Maar ook ik ben dit jaar gezwicht voor de Nieuwjaars voornemens en dus begonnen met 2x in de week bewegen sinds januari. Zou toch top zijn als ik nog net voor mijn 30e even ‘healthy’ weet te worden. 

Waar kijk je tegenop? 
Ik heb een keer eerder geprobeerd een sapkuur te doen maar dan door zelf sapjes te maken. Toen had ik zo’n behoefte aan vast voedsel en faalde ik dus al op dag één. En op dag twee. En op dag drie.

Welk eten ga je de aankomende dagen het meest missen?
Een broodje oude kaas, ik doe een moord voor een broodje oude kaas. Ik ben dus sinds zondag al begonnen met ‘voorbereidend eten’ en mis het nu al. Een moord.

Juice Brothers Cleanse

Waarom doe je een sapkuur? 
Om Marise te supporten! Nee, grapje. Ik vind het heel interessant om te kijken wat dit met mijn lichaam doet en hoe ik hier op reageer. In het kader van eerder gemaakte goede voornemens past dit bij mijn nieuwe gezonde lifestyle die ik probeer eigen te maken. Je bent wat je eet, dus aan het einde van deze week ben ik een sapje… Maar dan wel de Vanilla sky (de Juice Brothers lovers weten, dan ben je de lekkerste...). 

Zou je jezelf als ‘healthy’ omschrijven? 
Uhm nee! Ik ben eigenlijk nooit de vriendin die gaat voor de salade maar altijd degene die kiest voor de dubbeldikke hamburger met frietjes. Oh en een wijntje of twee erbij, wel zo gezellig! Als ik uit eten ga ben ik dus totaal niet bezig met gezond eten. Ik probeer tegenwoordig wel te ontbijten à la Steef en tijdens de lunch vaker te kiezen voor een salade. Daarnaast ben ik sinds het nieuwe jaar flink aan het sporten geslagen door OneFit.

Waar kijk je tegenop?
Ik weet niet wat het is, maar sinds ik vaker sport heb ik geen stop. Ik heb de hele dag trek en kan wel blijven snaaien. Oeps! Ik ben dus heel erg bang dat dit mij heel zwaar zal vallen. Ik heb denk ik echt iets nodig om op te kauwen om het ‘volle’ gevoel te krijgen en ben heel erg bang dat ik mega dizzy en chagrijnig word. Sorry alvast, Fashionchick’s!

Welk eten ga je de aankomende dagen het meest missen?
Brood! I love it! Vooral eentje belegd met avocado en flinterdunne kipfilet… Hmm! Ook ben ik echt verslaafd aan koekjes, of nog even iets lekkers na het eten bij de thee… Dus na de kuur ga ik als beloning een Oreo-taart bakken (of krijgen). Wie biedt zich aan?

Benieuwd hoe de dames de cleanse ervaren hebben? Je leest het volgende week op Fashionchick! Tot die tijd volg je Ellen en Marise op Instagram!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer