Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: De perfecte zelfbruiner

Kristel, 09 februari 2016

Fashionchick test: De perfecte zelfbruiner

Zo rond deze tijd van het jaar bereikt de kleur van mijn huid een absoluut dieptepunt. Maandenlang wordt mijn lichaam ver weggestopt onder dikke lagen kleding, terwijl ik 9 van de 10 keer na het douchen me vergeet in te smeren. Je begrijpt het al, heel veel mooier wordt het er niet van. Nee, wat dat betreft is dat één van de vele punten waarop de zomer het dik van de winter wint. Met een beetje mazzel, en natuurlijk super verantwoord zonnen, hou je aan de zomer een fijne sunkissed tint over terwijl het in de winter eerder lijkt alsof ik net onder een steen vandaan kom. Nu kun je natuurlijk voor een zonnebank abonnementje kiezen maar we weten inmiddels allemaal dat dit niet de meest verstandige keuze is. Gelukkig is er nog een alternatief: zelfbruiners! Maar welke moet je dan hebben? Tijd voor de zoektocht naar de perfecte zelfbruiner!

Zelfbruiner test

En zo belandde er plotsklaps een zelfbruiner op mijn bureau en op dat van mijn collega's. Met de vraag of we dit eens wilden testen. Maar natuurlijk! We smeerden, we wachten, we keurden en we bestudeerden het resultaat uitermate kritisch. Hoe is de kleur? Geeft het af? En hoe lang heb je er eigenlijk plezier van? Check snel de resultaten!

Zelfbruiner test

#dezelfbruiner Ik heb Clinique Self Sun - Face bronzing gel tint getest

#eersteindruk Zoals alle producten van Clinique zit ook de zelfbruiner in een prachtig mintgroen doosje en is ook de tube mooi vorm gegeven. Dat smeert toch nét wat lekkerder vind ik zelf. Als ik de dop eraf haal schrik ik me dood; het smeersel lijkt haast wel balsamico, zo donker is het! Ik vraag me sterk af of het wel zo'n goed idee is om dit waar dan ook op te smeren.

#beloftes De dunne, lichtgewicht gel zou met een zweem van kleur moeten zorgen voor een sun-kissed glow. Ik vrees nog steeds voor het zogenaamde Chipito-effect na het zien van de kleur dus ik ben benieuwd!

#waargetest  Ik besluit, laf als ik ben, om het goedje eerst maar eens op m'n benen te testen in plaats van op de plek waar het eigenlijk hoort: mijn gezicht.

#aanbrengen De bijsluiter raadt aan het spul te mengen met een dagcrème en aangezien ik hoop dat dat ervoor zorgt dat de kleur iets minder heftig wordt, besluit ik dat te doen. Ik meng de crème en de gel op mijn hand en breng het vervolgens aan op één been. Het smeert redelijk makkelijk, vooral omdat ik het gemend heb met een crème. 

#bruining De gel begint meteen z'n werk te doen dus ik was als een malle mijn handen. Helaas net iets te laat waardoor er een vlek aan de binnenkant van mijn hand zit op de plek waar ik het goedje gemengd heb. Geen gek idee om handschoenen te dragen of het te mengen op een bordje de volgende keer. Mijn been begint ook direct te verkleuren en het lijkt iets oranje te worden. Ik besluit het even een nachtje te laten rusten om het resultaat de volgende dag met goed licht te bekijken. 

#kleur De volgende dag is de kleur minder oranje dan ik eerst dacht, maar nog steeds lijkt de kleur niet helemaal bij mijn eigen tint te passen. Voor je benen is het prima, maar ik zou dit niet zo snel op mijn gezicht smeren. 

#houdbaarheid Na een paar dagen is de kleur redelijk verdwenen. 

#belofteswaargemaakt Ik ben niet 100% overtuigd van deze zelfbruiner. Ik moet wel toegeven dat ik niet weet hoe het spul kleurt op mijn gezicht, terwijl -ie daar eigenlijk wel voor bedoeld is. Maar als ik zie hoe snel en hoe donker het effect heeft op mijn hand, weet ik niet of ik het ooit aandurf om het te testen. Uiteindelijk heeft de gel mijn benen wel van een lekker zomers kleurtje voorzien, dus wat dat betreft heeft -ie goed z'n werk gedaan.

 #prijs €20,80

#eindoordeel Ik geef 'm het voordeel van de twijfel en beloon 'm met een 7.

Zelfbruiner test

#dezelfbruiner Ik heb L’Oréal Paris Sublime Bronze getest

#eersteindruk Je hoeft de tekst op de tube niet te lezen, het woord ZELFBRUINER is niet te missen. Dit hoeft natuurlijk niets te zeggen over het product zelf. En dat doet het ook zeker niet! De gel ruikt niet zo chemisch als de meeste zelfbruiners, het is eigenlijk best lekker!

#beloftes De zelfbruiner belooft -hoe verrassend- een natuurlijk gebruinde tint mét verzorging. Want jawel, de tube is verrijkt met vitamine E.

#waargetest Mijn benen konden wel wat extra bruin gebruiken dus dit vormde de perfecte plek voor de test. Mocht het mis gaan is het ook een plek die makkelijk te verbergen is. Better safe than sorry zullen we maar zeggen. 

#aanbrengen Huh, geen bruine kleur? De gel is verrassend zacht en transparant en brengt super makkelijk aan. 

#bruining Ik heb de gel direct na het douchen aangebracht en voilá: de volgende dag waren mijn benen inderdaad iets bruiner! Ze zagen er gezond gebruind uit, niet alsof ik net 3 maanden op het strand op Curaçao heb gelegen. En nog beter: ik heb nergens strepen of vlekken kunnen bespeuren en de binnenkant van mijn handen is keurig wit gebleven. Score!

#kleur Ik ben erg tevreden over de kleur. Het is subtiel en niet oranje. Mocht je donkerder willen kun je gewoon blijven smeren wat de verpakking zegt 'herhalen tot de gewenste teint'. 

#houdbaarheid De kleur vervaagt geleidelijk maar je hebt er zeker een week plezier van. 

#belofteswaargemaakt De L'Oréal Paris Sublime Bronze is een prima zelfbruiner. Hij is makkelijk in gebruik, kleurt mooi en is lang houdbaar. 

 #prijs €17,95

#eindoordeel Top! Hij krijgt van mij een 8.

Zelfbruiner test

#dezelfbruiner Ik heb Soltan Beautiful Bronze Self-tan Lotion getest. 

#eersteindruk Aan de buitenkant is niets geks te zien, dit lijkt een doodnormale huis-tuin-en-keuken zelfbruiner. De geur is alleen wel anders dan ik had verwacht, het is zoet en lijkt een beetje op karamel. Zal ik er ook een karamel kleurtje van krijgen?

#beloftes Het product belooft een natuurlijk egale kleur, een snelle droogtijd en gelijkmatige vervaging. Oftewel; geen strepen, geen geklieder en geen vlekken in mijn kleding. Sounds good!

#waargetest Ik heb de zelfbruiner op mijn onderbenen getest. Ik vond het voor de eerste keer testen een beetje te spannend om het al in m’n gezicht of ander zichtbaar gedeelte te smeren. En daarbij kan een beetje kleur op mijn witte benen geen kwaad...

#aanbrengen De lotion smeert fijn! Hij is niet zo dik dus het smeert gemakkelijk uit. De huid voelt na het smeren zacht aan en het droogt redelijk snel. 

#bruining Ik heb mijn onderbenen na het douchen ingesmeerd en daarna even gewacht met het aantrekken van mijn kleding. Op het flesje staat dat de kleur water- en zweetproof wordt na 2 uur. Het duurt even voordat je de bruine kleur ziet dus de kans dat je teveel opsmeert is aanwezig. Even geduld en pas na een tijdje bijsmeren, mocht dat nodig zijn!

#kleur Het is een mooie kleur, maar ik vind 'm wel erg glitterig. De kleur is verder wel mooi egaal, maar je moet wel oppassen met je handen en bijvoorbeeld knieën. Hier kan het nog best oranje uitpakken. Voor een wat diepere kleur wordt aangeraden om de lotion na 2/3 uur nog een keer op te smeren. Ik heb het bij één keer gehouden, omdat ik het zo het meest natuurlijk vond. 

#houdbaarheid De kleur blijft een aantal dagen duidelijk zichtbaar en vervaagt daarna geleidelijk. 

#belofteswaargemaakt Deels wel; de lotion heeft een egale kleur en vervaagt gelijkmatig. Hij droogt echter niet onmiddellijk en dat is wel een minpunt vind ik.

 #prijs €13,95

#eindoordeel Ik geef de zelfbruiner een 7. De geur is lekker als je 'm net opsmeert, maar na een tijdje wordt het een beetje heftig. Daarnaast smeert hij heel fijn en geeft -ie een mooie egale, subtiele kleur, maar er zitten wel erg veel glitters in waardoor ik 'm wel erg vind opvallen. Door slechts één keer te smeren blijft de kleur wel natuurlijk.

Je shopt nog meer zelfbruiners bij ons in de Fashion Finder! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer