Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: De perfecte travel size haarlak

Kristel, 27 januari 2017

Fashionchick test: De perfecte travel size haarlak

Ik ga op vakantie en ik neem mee... mijn haarlak. Oké, misschien niet het allereerste dat ik in zou pakken maar als het even kan, gaat er een busje mee de koffer in. Maar aangezien die haarlak niet het enige is dat mee moet, kies ik het liefst wel voor een klein formaatje. Natuurlijk is niet alleen het formaat belangrijk, in the end draait het maar om één ding: hoe goed houdt -ie mijn kapsel in model? Dat besloten we te testen!

Haarlak test

Klein van stuk zijn ze allemaal, dus op dat vlak scoren ze allemaal een dikke 10. Maar hoe zit het met de spuitkracht? En de droogtijd? En hoe ziet onze zorgvuldig gekapte hair do er aan het einde van de dag uit? Bekijk snel wat onze favoriet is!

Luminous Hairspray van Moroccanoil

Test haarlak

#dehaarlak Ik heb de luminous hairspray extra strong van Moroccanoil getest.

#eersteindruk Ik ben groot, gróót fan van de haarolie van Moroccanoil, vooral vanwege de geur. Man-o-man wat ruikt -ie lekker. Mijn verwachtingen voor de haarlak zijn daarom hoog gespannen en ik hoop heel hard dat de haarlak minstens zo fijn is voor het reukorgaan. Oh, en als -ie dan ook nog mijn haar in model houdt zou het helemaal fijn zijn. 

#beloftes 'Deze extra sterke haarspray biedt een langdurige fixatie voor zelfs de meest veeleisende haarstijlen. De met arganolie verrijkte formule geeft het haar een mooie glans en beschermt het haar tegen vochtigheid en pluis. De spray is eenvoudig uit te borstelen en laat geen plakkerig residu achter.'

#wanneergetest Ik heb de haarlak op een doordeweekse dag getest toen ik 's ochtends de moeite had genomen om mijn haar te krullen. 

#sprayen Ik vind dat de haarlak met een flinke spuitkracht uit het busje komt. Het is dus belangrijk om voldoende afstand van je haar te houden, anders spuit je te veel haarlak op één plek. Maar laten we het even over de geur hebben, want driewerf hoera: die is minstens zo fijn als de haarolie. Het risico is dus dat je blijft spuiten, puur en alleen om je maar te omgeven met de kenmerkende Moroccanoil geur. Mijn advies: niet doen. De geur is sterk genoeg om ook in kleine hoeveelheden de hele dag bij je te blijven. 

#resultaat Direct na het sprayen lijkt het alsof je haar heel hard en crispy wordt van de haarlak. En ja, dat is best even schrikken. Gelukkig is dat maar van korte duur want als je de haarlak even met rust laat wordt -ie uiteindelijk zacht en kan je gewoon door je haar heen zonder dat de boel afbreekt. En zoals gezegd: na het sprayen ruikt je haar heerlijk. 

#houdbaarheid Volgens mij zit het met de fixatie wel snor, ook 's avonds zit er nog krul in mijn haar en kan ik zó door naar een feestje of borrel.

#belofteswaargemaakt Mijn haar is de hele dag keurig in de krul gebleven, ik heb geen pluis of dofheid kunnen bespeuren en ook plakkerigheid is geen probleem geweest. Wat mij betreft heeft -ie de test glansrijk doorstaan!

#prijs €9,80

#eindoordeel Ok, voor een travel size haarlak is -ie aardig aan de prijs. Dat is een minpuntje. Maar verder zou ik iedereen deze haarlak aanraden, al is het alleen maar omdat je de hele dag kunt genieten van heerlijk ruikend haar. En dat is wat waard toch? Van mij krijgt -ie een 9!

Creative Extreme Hold Hairspray van Toni&Guy

Haarlak test

#dehaarlak Tony&Guy Creative Extreme Hold Hairspray - een behoorlijke mond vol dus. 

#eersteindruk Ik hou van paars. Het busje is paars. Vinden we leuk! Verder ziet -ie er niet méga speciaal uit maar ook niet mega niet-speciaal. Gewoon goed, dus. 

#beloftes Volgens de beschrijving houdt -ie mijn haar onder controle, geeft het een extreem sterke en langdurige fixatie en, daar komt -ie hoor; 'herschrijft -ie de wetten van de zwaartekracht.'. Damn girl

#wanneergetest In de ochtend nadat ik m'n haar licht gekruld heb. En ik heb extreem stijl haar dus dit zien we dan ook echt als de ultieme test. 

#sprayen Hij sprayt errug fijn. Hij verdeelt makkelijk over m'n haar en de hoeveelheid lak die eruit komt is goed in balans. Niet teveel zodat er van die 'natte plukken' achterblijven die dan zo 'hard' opdrogen- als je begrijpt wat ik bedoel. 

#resultaat Ik heb het idee dat ik wel veel in m'n haar moet spuiten voordat hij ook daadwerkelijk z'n werk doet. Maar hij valt niet te zwaar en ruikt erg lekker! 

#houdbaarheid Nou moet ik toegeven dat mijn haar ook wel een compleet eigen wil heeft maar Toni houdt het best een tijdje uit. Ik voel wel dat m'n haar gedurende de dag wat meer inzakt maar m'n krul blijft redelijk zitten. 

#belofteswaargemaakt Hij houdt m'n haar onder controle, geeft een semi langdurige fixatie en wat betreft het herschrijven van de wetten van de zwaartekracht; ach, het klinkt wel leuk in ieder geval! 

#prijs €2,55

#eindoordeel Oké; hij sprayt fijn, ruikt lekker, doet z'n werk goed (kan beter) en dus krijgt -ie van mij een welverdiende 7. 

Styling spray fixation van HEMA

Haarlak test

#dehaarlak Ik heb de styling spray fixation van de Hema getest. 

#eersteindruk Mijn eerste indruk was een simpel haarspray flesje, maar een mooi formaat voor als je gaat reizen. Past gemakkelijk in je toilettas en neem niet veel ruimte in, erg praktisch dus! Daarnaast ruikt de spray lekker fris. Sommige haarsprays hebben een doordringende geur, maar deze ruikt heerlijk.

#beloftes De beloftes van de Hema haarlak is dat het een extra strong haarlak is en dat het je haar langdurig fixeert.

#wanneergetest Ik heb het getest in het weekend tijdens mijn volleybalwedstrijd. Nu zal je vast denken: 'waarom bij het volleyballen?' Normaal gesproken gebruik ik niet zo vaak haarlak, alleen bij het volleyballen. Dat is omdat ik mijn haar strak naar achter wil houden en mijn vlecht goed wil laten zitten, zodat er geen haren in mijn gezicht blijven plakken. De ultieme test dus om de extra strong haarlak uit te proberen! Daarnaast had ik dit weekend een feest waarvoor ik mijn haar had gekruld en de haarspray had gebruikt. 

#sprayen Het aanbrengen is zeer gemakkelijk, op de achterkant van het flesje staat hoe jij de spray het beste op je haar kan aanbrengen. Door de haarlak op een rond sprayende manier aan te brengen wordt de spray over je gehele haar verdeeld. Eitje!

#resultaat De haarlak is dus gemakkelijk aan te brengen, maar droogt ook nog eens snel. Bij sommige haarsprays wordt mijn haar wat nat en plakkerig, daarna kan het erop lijken dat het haar vet is. Zonde van het resultaat natuurlijk! Maar de haarlak van de Hema is totaal niet plakkerig. Het zorgt voor een mooi resultaat én hij ruikt ook nog eens heerlijk!

#houdbaarheid Door de rondsprayende manier met het aanbrengen van de haarlak wordt de spray over het gehele haar verdeeld. Daardoor werd mijn haar extra strong en bleef het mooi in model. Dus géén irritante uitstekende plukjes. 

#belofteswaargemaakt Hema styling spray fixation is een haarlak die haar beloftes zeker waarmaakt. De haarlak hield mijn haar tijdens het volleyballen en op mijn feest helemaal in model!

#prijs €1,-

#eindoordeel De haarlak ruikt lekker, is stevig, helemaal niet plakkerig en het haar blijft goed doorkambaar. Dat verdient een dikke 8!

Lees ook: Fashionchick test: De perfecte mascara.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer