Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: de perfecte rode nagellak

Kristel, 04 september 2015

Fashionchick test: de perfecte rode nagellak

Zeg eens eerlijk: hoeveel potjes nagellak heb jij in je kast staan? Ik ben inmiddels de tel behoorlijk kwijt maar ik kan je wel vertellen dat ik een behoorlijk serieuze collectie heb opgebouwd. Het gebeurt me namelijk regelmatig dat ik een onweerstaanbare drang heb om iets nieuws te kopen maar niet over de financiële middelen beschik om hier aan toe te geven. Maar een potje nagellak kan er altijd wel vanaf. Omdat we hier op de Fashionchick redactie allemaal niet vies zijn van een kleurtje op onze nagels, en we regelmatig discussiëren over welk merk nou eigenlijk het beste is, vonden we het tijd voor een nagellak test. En omdat er geen kleur zo tijdloos, klassiek en sexy is als rood besloten we de jury dit keer bloot te stellen aan de Perfecte Rode Nagellak Test

Nagellak test Fashionchick

En zo geschiedde. We hebben vier verschillende kleuren rood van vier verschillende merken aan de test blootgesteld. Welke smeert het lekkerst en glanst het mooist? En nog belangrijker: welke blijft het langst zitten? Lees het hier!

Nagellak test Fashionchick

#denagellak Estée Lauder 'Empowered'

#eersteindruk Wat een chique potje! Maar waar kan ik de naam van het merk vinden? Ah! Onderop in ieniemienie letters. 

#beloftes Als ik het wereldwijde web moet geloven mag ik heel wat verwachten van deze nagellak. Komt -ie: een buitengewone, rijke, glanzende kleur dankzij de True Vision technologie, nagellak die snel droogt, lang houdt, niet schilfert, niet dof wordt, niet streept en sterk dekt. Poeh.

#waargetest Ik heb de nagellak een aantal dagen op kantoor getest.

#aanbrengen Je brengt de nagellak aan met een fijn, dun kwastje. En dat smeert best lekker! 

#dekking De dekking is redelijk. Als je écht haast hebt knal je één dikke laag op je nagels en kom je daar best mee weg. Mooier wordt -ie als je iets meer de tijd neemt en twee dunnere laagjes smeert. 

#droogtijd Normaal gesproken lak ik met nagellak die binnen een paar minuten droog is, deze doet er duidelijk langer over. Zal vast iets te maken hebben met al die ingewikkelde technologieën maar ik ben iets te ongeduldig om hier op te wachten. 

#houdbaarheid Best prima! Als je geen bergen gaat beklimmen, kuilen graaft of zware handenarbeid verricht houdt de nagellak het echt wel een aantal dagen uit. 

#belofteswaargemaakt Er worden best wat beloftes waar gemaakt. De nagellak heeft inderdaad een rijke, glanzende kleur, zelfs iets té naar mijn smaak. Ik vind 'm iets te chique door de parelmoer-achtige glans die er in zit. De nagellak behoudt zijn glans en ook het schilferen valt me erg mee; na een paar dagen begint -ie iets te chippen. Ik vind alleen dat de droogtijd te lang is, zal dat een leugentje om bestwil geweest zijn?

#eindoordeel Als ik de nagellak puur op kwaliteit beoordeel en niet op kleur, want die vind ik net iets te shiny, krijgt -ie van mij een 8. 

#prijs € 21,40

Nagellak test Fashionchick

#denagellak Rita Ora Rimmel London 'Glaston Berry'

#eersteindruk Nice! De nagellak heeft een lekker mat kleurtje (ik hou niet van glitters in mijn nagellak), hij is een beetje roze-rood (nog een plus, het is nog geen kerst) en ik zie een breed kwastje (één streek over je nagel zou voldoende moeten zijn). 

#beloftes Rimmel belooft dat mijn nagels 10 dagen strak in de lak zitten dankzij de revolutionaire 3 in 1 technologie (whatever that means). Verder heeft de nagellak een high impact kleur en een 'one stroke applicator'. Testen maar!

#waargetest Ik heb de nagellak getest op kantoor.

#aanbrengen Woow wat een fijn breed kwastje! Hij pakt inderdaad mijn hele nagel mee en smeert lekker uit. 

#dekking Ik hou van een volledige dekking, daarvoor moet ik 2x smeren. Na 1x zit -ie trouwens ook al aardig.

#droogtijd 60 seconds is iet-wat optimistisch, maar hij droogt redelijk snel. Ik wacht altijd liever wat langer want ik kan echt niet tegen deukjes en krassen.

#houdbaarheid De nagellak blijft super goed zitten! Niet precies 10 dagen, maar 8 moet lukken als je een goede basecoat gebruikt.

#belofteswaargemaakt Jazeker! De nagellak blijft lekker lang zitten en en smeert goed uit. 

#eindoordeel De prijs-kwaliteit is top en ik ben fan van het kwastje! Hij krijgt van mij een 8. 

#prijs € 3,99

Nagellak test Fashionchick

#denagellak OPI 'I stop for red'

#eersteindruk Wat een huge ass nagellak potje!

#beloftes OPI belooft geweldige glans, veel kleurpigmenten en een nagellak die super lang blijft zitten. Klinkt goed!

#waargetest Ik heb hem getest voor een dagje op kantoor. Flink aan het tikken geweest om eens te kijken of de nagellak daartegen bestand is. 

#aanbrengen Ik vond het een heel fijn kwastje. Precies het goede formaat!

#dekking Deze nagellak heeft wel twee laagjes nodig. Maar naar mijn mening is dat ook het mooiste en dan blijft de nagellak het beste zitten. Als je de eerste laag dun aanbrengt, werkt dit als een goede fundering voor de rest van je nagellak.

#droogtijd De nagellak droogt supersnel dus ik hoef niet eindeloos te wapperen met mijn handen. Erg prettig.

#houdbaarheid Na een dag zit de nagellak nog perfect, in de dagen erna zie ik kleine beschadigingen ontstaan. 

#belofteswaargemaakt Met die kleurpigmenten zit het wel snor, de rode kleur spat van mijn nagels! En ook wat houdbaarheid betreft voldoet de nagellak redelijk aan de verwachtingen. Ik ben aangenaam verrast!

#eindoordeel Prima nagellak! Ik beloon 'm met een 8.

#prijs €14,95

Nagellak test Fashionchick

#denagellak Sans Soucis 'Metallic Rose'

#eersteindruk Het eerste dat me opvalt is dat -ie glimt, ik ben normaal meer van de matte nagellak. 

#beloftes De nagellak belooft perfecte nagels die oneindig lang gelakt zijn. Ik ben benieuwd!

#waargetest Ik heb de nagellak op kantoor getest: typen, typen en nog eens typen!

#aanbrengen Hij smeert lekker, ondanks het mini-kwastje. 

#dekking Wonderbaarlijk genoeg denkt -ie in één keer! De kleur pakt alleen veel rozer uit dan ik in eerste instantie dacht.. Dit is toch een perfecte rode nagellak test?

#droogtijd De droogtijd is prima, beetje wapperen en klaar is Kees.

#houdbaarheid Slecht, na een uur begon de nagellak al gebreken te vertonen. De randjes van mijn nagels verloren snel hun kleur en de nagellak bladderde er steeds verder af. 

#belofteswaargemaakt Duidelijk niet dus!

#eindoordeel De kleur is prima en de nagellak smeert lekker maar hij blijft niet lang mooi. En ik heb echt geen tijd of zin om elke dag mijn nagels te lakken. Ik geef 'm een 6,5.

#prijs € 5,80

Benieuwd wat de perfecte mascara is? Wij hebben het voor je getest!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer