Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: de perfecte rode lippenstift

Marlies, 28 februari 2015

Fashionchick test: de perfecte rode lippenstift

Rode lippenstift en smokey eyes hebben dezelfde magische frustratie; we zijn eeuwig opzoek naar de gouden vondst om ze perfect krijgen. De Fashionchickredactie besloot één van de twee te tackelen en smeerde hun lippen kersen-/knal-/bordeauxrood. Doorhalen wat niet van toepassing is. Dit is de grote Rode Lippenstifttest 2015.

lippenstift

Voor de review kozen we grote namen als Smashbox, Estée Lauder, MAC, Clinique en Maybelline. Wie smeerde het zachtste, welk rood was bestand tegen vele glaasjes cocktails, waarvan bleven de lippen lekker zacht? En is duur echt altijd beter?

Rode lippenstift test Merel

Mac Matte lipstick in Stunner

#delipstick Een diepdonkerrode, long lasting lippenstift die niet afgeeft. De kleur die ik test heet Stunner, dit klinkt allemaal als muziek in mijn oren.

#testlocatie Een dag op kantoor inclusief uitgebreide lunch en 10 koppen thee.

#aanbrengen Fijn! Hij smeert goed uit, ruikt lekker en is makkelijk bij te werken als hij niet in één keer goed zit. Dat wil normaal gesproken nog wel eens een probleem zijn bij long lasting lippenstift en mijn niet zo vaste hand. Een rode gloed om je mond is niet sexy.

#comfort Voor een ultramatte lippenstift blijft hij verrassend zacht en soepel. Ik vergeet bijna dat ik lippenstift op heb in plaats van een beetje Vaseline.

#afgeven Ik vergat dus echt dat ik lippenstift op had, tot ik een rare paarsrode waas over mijn handpalm zag. Bij gewoon gebruik - dus niet je mond afvegen met je handpalm na een lekker sinaasappeltje -  blijft hij gewoon waar hij zit.

#stayingpower Ik deed hem op voor mijn eerste kopje thee in de ochtend en moest hem ’s avonds, zelfs na een sportsessie, met remover afhalen. Ik heb hem na de lunch één keer een heel klein beetje bijgewerkt.  

#oordeel Ik vind deze lippenstift eigenlijk gewoon helemaal top. Ik zwoor altijd bij de Superstay 24h lipstick van Maybeline die Wendy nu aan het testen is, maar hij heeft er een geduchte concurrent bij gekregen!

#prijs €19,-

 Rode lippenstift test Elise

Clinique Long Last Glosswear in Cupid’s Bow

#delipstick Een glanzende en gekleurde gloss die een heerlijke aardbeienkleur achterlaat.

#testlocatie Een avond eten in de stad met een lading gin tonic.

#aanbrengen Heel snel en gemakkelijk aan te brengen door het fijne kwastje. De gloss plakt niet echt, dat typische lipgloss-gevoel verdwijnt in ieder geval heel snel.

#comfort De gloss voelt geen moment droog of vervelend aan en maakt je lippen erg zacht.

#afgeven Na het opbrengen verdwijnt de gloss een klein beetje waardoor er een klein randje op het glas komt, maar blijft er juist wel een heel natuurlijke kleur op je lippen zitten.

#houdbaarheid De zachte natuurlijke kleur blijft heel lang zichtbaar. Niet 8 uur zoals Clinique ons belooft, maar daar had ik ook niet echt op gerekend. De glans vervaagt wel vlug. Als je de hele dag shiny lippen wil hebben kun je in de loop van de dag het best een paar keer een laagje aanbrengen.

#eindoordeel Echt een aanrader! Lipgloss heeft niet altijd mijn voorkeur, omdat het vaak plakkerig is waardoor mijn lange haar aan mijn lippen blijven hangen. Nederland, wind, lipgloss; meestal geen succes. Deze gloss stelt mijn mening zwaar bij!

#prijs €22,-

Rode lipsticktest Wendy

Maybelline SuperStay 24H Lipstick

#delipstick Een oranje/roze/rode long lasting lippenstift. De lippenstift bestaat uit twee delen; 1 deel met kleur en 1 deel met balsem. Dit klinkt heel fijn; meestal betekent longlasting droge lippen en ik verslaafd aan lippenbalsem.

#testlocatie De opening van de Topshop Flagshipstore.

 #aanbrengen Je “verft” je lippen eerst. Dit laat je eventjes drogen. Daarna smeer je de balsem erover heen. Ideaal! Wel oppassen met droge lippen, die accentueert hij soms een beetje.

#comfort Voor een matte long lasting lippenstift is deze echt heel fijn. Normaal gesproken krijg je snel al hele droge lippen en lelijke barstjes. Omdat hier een balsem bij zit kun je dit heel gemakkelijk voorkomen door af en toe alleen de balsem te gebruiken. Dan is de lipstick natuurlijk even niet meer mat.

#afgeven Niet!

#houdbaarheid Toen ik ‘s avonds thuiskwam na de Topshop opening, moest ik de lippenstift er met remover afboenen.  

#eindoordeel Top long lasting lippenstift en nog comfortabel ook! Love it!

#prijs €14,49

Rode lippenstift test Marlies

Estée Lauder Pure Color Envy lipstick in Impassioned

#delipstick De kleur van aardbeienijs eten in de zomer. Van de lippen van eigenzinnige hoofdpersoon in lieve Hollywood films. En dan in een lipstick.

#testlocatie Een doordeweekse kroegavond die te laat werd.

#aanbrengen Sommige lipstick voelen gewoon lekker als je ze op doet. Gewoon echt lekker. Mag ik seks in een lippenstift zeggen op Fashionchick, Ellen? Hij is vergevingsgezind en laat zich makkelijk corrigeren. De finish is als een klassieke lipstick, maar dan heerlijk zacht en comfortabel.

#comfort: Je voelt hem wel, zonder dat hij trekkerig of vervelend is. 

#afgeven Ehmmm. Ja, ik was dus wel de hele tijd bezig met of er lipstick op mijn wang/voorhoofd/nek/hand/rechterbil zat. Maar dat heeft meer met mijn extreme face-touching te maken dan met de lippenstift. Voorzichtigheid is geboden in het eerste uur. Daarna droogt hij mooi in en kun je in ieder geval drinken als of het je een lieve lust is.

#houdbaarheid Ik smeer op een avond twee keer dun zonder spiegel bij. Nogmaals; face-toucher! Ik vind het belangrijk dat een lipstick mooi vervaagt zonder teveel vlekken. Deze doorstaat die test prima en eindigt in een subtiele perzik-rode kleur.

#eindoordeel *bestelt de lipstick in tienvoud online* Deze kleur, ik wil alles in deze kleur. Mocht ik nou seks in een lipstick zeggen, Ellen?

#prijs €32,-

Rode lippenstift test Denise

Smashbox Be Legendary Matte lipstick in Bing

#delipstick Een felrode matte lippenstift. De kleur die ik test heet Bing, geen idee wat dat voor kleur moet zijn. De lipstick is in ieder geval erg ROOD.  

#testlocatie Een hele dag op kantoor, inclusief ontbijt & lunch, veel theetjes en avondeten.

#aanbrengen Ik vind dat de lippenstift niet echt goed uitsmeert en een beetje als een plakkaat op mijn lippen aanvoelt. Geur is daarentegen heerlijk! Hij dekt ook heel goed in 1 keer en geeft een matte uitstraling, dus hij maakt zijn naam waar. 

#comfort Voor een ultramatte lippenstift vind ik helaas dat hij teveel aanvoelt alsof ik een hele dikke laag lippenstift op heb, dat is dan wel weer jammer.

#afgeven Na 5 thee zat er nog wel lipstick op mijn lippen, maar ook een flinke lading op mijn theeglas. Dus hij geeft wel af, maar blijft ondertussen wel goed zitten. 

#houdbaarheid Zelfs na alle thee- en eetmomenten moest ik de lippenstift er 's avonds met een watje vanaf halen. Ik heb de hele dag met 1x smeren gedaan. Op het einde van de dag zag je mijn eigen lippen er wel doorheen, maar het stoorde niet.

#oordeel Prima lippenstift, alleen jammer dat de kleur alsnog veel afgeeft en als een plakkaat op je lippen aanvoelt.

#prijs €20,60

Red, red lips!

Barry M Lip Paint - 121 Pillar Box RedBarry M. The Make Up Spot
€ 6,25
Clinique Long Last Glosswear - lipglossClinique de Bijenkorf
€ 22,50
Estee Lauder Pure Color Envy  Lipstick 1 st.Estee Lauder Parfumswinkel
€ 32,50 € 27,62
Rimmel London Lasting Finish Lipstick by Kate Moss - 012Rimmel London The Make Up Spot
€ 9,99
M·A·C Snow Ball Holiday 2017 - Smoky Pink Eye Bag - make-up setM.A.C Cosmetics de Bijenkorf
€ 45,00
Maybelline SuperStay 24H Lipstick - 510 Red PassionMaybelline The Make Up Spot
€ 8,50

Wij zijn nog lang niet uitgetest. Wat is jou favoriete rode lippenstift? Lees ook alles over onze favoriete mascara.

liefs, Marlies Bax,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer