Fashionchick test: De perfecte mascara

De perfecte mascara voldoet aan een aantal eisen. #1 Hij zorgt voor langere wimpers met een flinke dosis volume. #2 Hij klontert, vlekt, veegt, schmutzt niet. #3 Hij blijft eindeloos lang zitten maar is makkelijk te verwijderen aan het einde van de dag. #4 Hij slaat geen enorm gat in je maandelijks beauty budget. Om maar wat te noemen. Maar ja, hoe kom je er nou achter welke mascara aan deze eisen voldoet? Fashionchick to the rescue! 

Fashionchick test mascara

Omdat we zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig zijn welke mascara we het beste in ons vaste assortiment kunnen hebben, besloten we er een aantal aan een kritische test te onderwerpen. We smeerden, wreven en poetsten en schreven al onze bevindingen keurig voor je op. Benieuwd naar het resultaat van de Grote Fashionchick Mascara Test? Read on!

M.A.C. Haute & Naughty lash mascara

Mascara test

#demascara Ik heb de Haute & Naughty lash mascara van M.A.C. Cosmetics getest.

#eersteindruk Zeg maar nee, dan krijg je er twee. Borsteltjes that is. Er zitten namelijk twee draaidoppen op de mascara en tadáá: ook twee verschillende borsteltjes. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dat niet meteen doorhad maar het is een aangename verrassing. 

#beloftes Als ik M.A.C. moet geloven is dit een sensationele twee-in-één mascara met twee borsteltjes zodat je de mascara op twee manieren kunt aanbrengen: het ene borsteltje zorgt voor natuurlijk gedefinieerde wimpers, het andere creëert dramatisch volume.

#waargetest Ik heb de mascara op een doordeweekse dag getest.

#aanbrengen Ik hou op zich wel van een mascara die bij het aanbrengen gelijk lekker zwart en wat dikkig is, beide borsteltjes hebben dat niet. Het dunnere borsteltje zorgt er inderdaad voor dat wimper voor wimper gekleurd wordt (op een subtiele manier), het dikkere borsteltje geeft meer volume. Ook al is de mascara niet pikzwart en duidelijk aanwezig brengt -ie goed aan, hij klontert niet en scheidt alle wimpers keurig.

#droogtijd Super snel. Na een paar seconden is -ie droog en kun je rustig verder met de rest van je make-up. Of niezen, zonder helemaal onder de mascara te zitten. 

#houdbaarheid De mascara zit er 's avonds nog in dezelfde staat op als 's ochtends. Geen vegen, geen vlekken en geen zwarte kringen onder mijn ogen. 

#belofteswaargemaakt De beloftes worden gedeeltelijk waargemaakt. Ik vind dat de wimpers inderdaad mooi worden gedefinieerd. Sensationeel vind ik 'm alleen niet en het dramatische volume valt me ook wat tegen. Desalniettemin is het een hele mooie mascara die een subtiel en natuurlijk effect creëert. 

#prijs €24,00

#eindoordeel Ik ben groot fan van M.A.C. make-up dus wat dat betreft stond de mascara al 1-0 voor. Ik had gehoopt dat de mascara iets dramatischer zou zijn (zwarter en heftiger) maar als je dat even loslaat heb je aan deze mascara gewoon een hele goede voor alledaags gebruik. Hij blijft goed zitten, brengt makkelijk aan en klontert niet. 

Miss Sporty Pump Up Booster 24h Waterproof Black Mascara

Mascara test

#demascara Ik heb de Pump Up Booster 24h Waterproof Black Mascara van Miss Sporty getest.

#eersteindruk Wow, dit is een flinke jongen! Zowel het flacon als de borstel.  Toch ietwat onder de indruk start ik met de test. Zal dit geen smeerboel worden?

#beloftes De belangrijkste belofte is dat -ie minstens 24 uur lang blijft zitten. Nou ben ik op zich al blij met 14 uur, maar langer kan natuurlijk nooit kwaad.

#waargetest ’s Ochtends voor ik naar mijn werk ging. 

#aanbrengen Waar ik voor vreesde blijkt ook het geval: ik vind het borsteltje te groot en de mascara te greasy. Het vereist heel wat mascara-aanbrengskills om er niet uit te zien als een panda met deze mascara.

#droogtijd De droogtijd is prima; niet te snel en niet te langzaam.

#houdbaarheid Als je de mascara eenmaal op z'n plek hebt, blijft -ie daar ook zeker zitten. Wat dat betreft maakt -ie z'n belofte dus wel waar.

#prijs €4,99

#eindoordeel Ik vond het een hele klus om de mascara knap op mijn wimpers te krijgen. Zeker doordeweeks wil ik zo snel mogelijk klaar zijn in de badkamer en deze mascara helpt daar helaas niet bij.. Ik geef 'm een 5,5 voor de moeite.

L’Oréal Paris Mega Volume Miss Hippie mascara

Mascara test

#demascara Ik heb de Mega Volume Miss Hippie mascara van  L’Oréal Paris getest.

#eersteindruk De naam is een hele mond vol. Klinkt veelbelovend. Al weet ik niet precies wat voor wimpers hippies hebben. Maar dat mag de pret niet drukken. De verpakking op zich ziet er prima uit. Niet heel onderscheidend maar wel direct herkenbaar. Door het rood valt deze ook lekker op. Het lettertype van de woorden Miss Hippie vind ik leuk en speels en met de metallic dop, speelt L’Oréal mooi in op de laatste metallic fashiontrend. Vind ik leuk. De borstel is erg vol, wat me het idee geeft dat deze mascara de wimpers niet erg uit elkaar gaat halen, maar wel een volle laag mascara op m’n wimpers smeert…

#beloftes Een feathery lash look. De mascara zou direct volume aan moeten brengen en je wimpers voller doen lijken. Een festival ready look is de belofte.

#waargetest ’s Ochtends is het bij mij vaak rennen en vliegen en dus is voor make-up meestal geen tijd. Nadat ik het kantoor kom binnen gesprint, haast ik me dus naar de wc om toch snel even een likje mascara aan te brengen, soms ondersteund door een klein streepje oogpotlood…

#aanbrengen Hij is echt super fijn in het gebruik. Scheidt direct de haartjes en volume wordt in an instant gecreëerd. Niet al te veel klonters, wel een paar, maar dat blijf je volgens mij houden bij mascara’s.

#droogtijd Ik heb het niet echt geprobeerd door in m’n ogen te wrijven, maar het is me in ieder geval niet opgevallen dat -ie níet snel droogde. Dat zal wel goed zitten dus.

#houdbaarheid Top! De mascara zat ook aan het einde van de dag nog goed. 

#belofteswaargemaakt Ja, eigenlijk wel. Ik heb natuurlijk niet binnen een minuut professioneel opgemaakte modellenogen. Maar daarvoor zijn vaak ook nepwimpers en dergelijken nodig (een uitzondering daargelaten). Ik zie wel echt direct volume! Mijn collega’s omschreven de metamorphose van zonder mascara naar met mascara als volgt: “Hé, nu heb je ineens poppenoogjes’. 

#prijs €9,99

#eindoordeel Ik vind deze mascara top! Zeker als je kijkt naar de prijs. Ik heb meer dan eens veel en veel meer geld uitgegeven aan een mascara die veel en veel minder goed was. Deze is echt te gek: gescheiden wimpers, wattenstaafjes om ‘geknoeide’ mascara bij te werken is niet nodig want deze mascara is zelfs voor de slechtste make-up artist (ik) makkelijk in het gebruik en volume is absoluut in an instant een feit. Ik word hier super blij van. 

Maybelline The Falsies Push Up Drama Waterproof Mascara

Mascara test

#demascara Ik heb The Falsies Push Up Drama Waterproof Mascara van Maybelline New York getest.

#eersteindruk Het design is anders dan normaal met alle verschillende kleuren en het feit dat het midden van de mascara wat dikker is. De haren van het borsteltje vind ik wel een beetje ver uit elkaar staan, maar Maybelline is een goed merk dus ik verwacht wel wat.

#beloftes Het belooft een push-up effect met een hoop volume en wimpers die op hun plaats blijven. Ik ben benieuwd!

#waargetest Ik heb het in de ochtend getest in plaats van mijn normale mascara. Wimpers gekruld en hoppa: de mascara opgesmeerd.

#aanbrengen De beschrijving zegt dat je de mascara niet tussendoor moet laten opdrogen, dus dat heb ik ook niet gedaan. Toen het eenmaal was opgedroogd, begreep ik ook waarom: je wimpers staan helemaal in model en kunnen dus ook niet meer geretoucheerd worden. Doordat ik de hele tijd met natte mascara moest werken, werd het wel een slagveld om mijn ogen heen. Maar ja, daar zijn wattenstaafjes voor. Normaal gesproken ben ik fan van wat langere haren op de borstel, maar dit borsteltje werkte prima. Zorg er wel voor dat je tijdens het aanbrengen echt tevreden bent over het resultaat, want het is lastig om het daarna aan te passen.

#droogtijd Het duurt wel eventjes voordat de mascara droog is, maar zodra je klaar bent met je wattenstaafje zijn je wimpers ook opgedroogd. Je hebt er dus niet zoveel last van

#houdbaarheid Deze mascara blijft zitten. En dan bedoel ik ook dat het er de hele dag precies zo uitziet als in de ochtend. Deze mascara verdient zeker de titel “Long lasting mascara of the year,” want waterproof is het zeker ook. Het regende onderweg naar de Fashionchick HQ, maar er was niks van te merken met mijn make up. Zelfs ’s avonds onder de douche zat de mascara er nog op. Het is dus wel een karweitje om de mascara er weer af te krijgen, maar dan heb je ook wat.

#belofteswaargemaakt Ik vond de volume een beetje tegenvallen, maar voor de rest hield de mascara mijn wimpers keurig in de krul en bleef het er ook zeker opzitten.

#prijs €15,49

#eindoordeel Deze mascara krijgt van mij een dikke 7. Niet mijn ultieme favoriet, maar desondanks een mooie mascara die goed blijft zitten, misschien een tip voor de zwemsters onder ons?

Lees ook: Deze mascara fouten maak jij hierna nooit meer.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.