Beauty

Fashionchick test: De perfecte mascara

Kristel, 13 januari 2017

Fashionchick test: De perfecte mascara

Om als mascara als perfect beschouwd te mogen worden, moet -ie wat mij betreft aan behoorlijk wat punten voldoen. Zo moet -ie bijvoorbeeld lekker smeren, niet klonteren, je de wimpers van je dromen bezorgen en snel drogen. Maar hoe weet je nou welke van de honderden mascara's die er te koop zijn ook maar een beetje in de buurt van perfectie komt? Simpel: door het te testen. En dat doen we met liefde voor je!

Mascara test

Daarom proberen we zo nu en dan een aantal mascara's voor je. We smeren, vegen, poetsen en knipperen en schrijven alles - maar dan ook echt álles - wat we ondervinden op. Zodat jij straks precies weet welk exemplaar er zo snel mogelijk aan je beauty verzameling moet worden toegevoegd. Benieuwd naar de resultaten van deze test? Read on!

Extreme Dimension van M.A.C.

Mascara test

#demascara Ik heb de Extreme Dimension Waterproof van M.A.C. getest.

#eersteindruk Ik ben groot fan van alles dat uit de fabrieken van M.A.C. gerold komt, dus mijn verwachtingen voor deze mascara zijn op z'n zachtst gezegd hoog gespannen. Zoals altijd mankeert er niks aan de buitenkant van het product - M.A.C. weet hoe je mooie beauty producten moet maken - maar ik vind de uitstraling wel een stuk jonger en hipper dan ik van het merk gewend ben. Het borsteltje van de mascara is groot en ziet er meer uit als een kunststof rond kammetje dan als een borstel. Ben benieuwd wat dit doet!

#beloftes 'In Extreme Dimension Waterproof mascara van M.A.C. heeft een lichtgewicht, romige formule die de wimpers vanaf de wortels tot de punt volume, lengte en krul geeft.'

#wanneergetest Ik heb de mascara in het weekend en op een doordeweekse dag getest.

#aanbrengen Eerlijk is eerlijk: ik ben een klein beetje sceptisch over dat gekke borsteltje. Geef mij maar een standaard borstel, in plaats van al dat nieuwe gebeuren. Maar het valt alles mee; het borsteltje brengt de mascara mooi gelijkmatig aan over mijn wimpers. Van mij had -ie wel iets 'vettiger' gemogen, zodat je echt met de eerste veeg al een flinke lik over je wimpers hebt. De kans op klonters is dan wat groter maar dan worden je wimpers wel gelijk mooi diep zwart. Nu kies ik ervoor om twee lagen aan te brengen om een zo'n zwart mogelijk resultaat te krijgen. Het borsteltje is, zoals gezegd, vrij groot waardoor het een beetje lastig is om goed in de hoekjes te komen. 

#droogtijd De mascara droogt super snel, waarschijnlijk omdat je twee dunnere laagjes in plaats van één dikke laag aanbrengt.

#resultaat Het resultaat mag er zeker zijn! Na twee lagen is de mascara mooi dekkend en hij smeert mooi gelijkmatig uit. Ik heb geen last van klonten en mijn wimpers plakken niet aan elkaar. 

#houdbaarheid De mascara blijft super goed zitten. Zo goed zelfs dat ik het er 's avonds met moeite afkrijg en 's ochtends nog steeds wat restjes onder mijn ogen tegenkom. Weer of wind: deze mascara gaat nergens heen. 

#belofteswaargemaakt Van de romige formule merk ik niet zoveel maar wat alle andere punten betreft stelt de mascara niet teleur. Hij doet zelfs meer dan -ie belooft want deze mascara blijft de hele dag op je wimpers zitten. Een absoluut pluspunt!

#prijs €24,00

#eindoordeel Ok, ik heb een paar punten ter verbetering: #1 het borsteltje had van mij één tandje kleiner gemogen, zodat je alle wimpers evengoed mee kunt pakken. #2 de mascara zelf had iets vettiger gemogen, al vraag ik me af of -ie dan net zo goed zou blijven zitten. Verder? Een prima mascara die een mooi effect geeft, lekker smeert en fantastisch blijft zitten. Ik beloon 'm met een 8!

Volume Million Lashes van L'Oréal Paris

Mascara test

#demascara Ik heb de Volume Million Lashes mascara van L'Oréal Paris getest.

#eersteindruk Op het zilveren mascaraflesje staat 'volume million lashes'. Ik dacht stiekem 'lekker cliché', er zijn al zoveel andere mascara's die dat ook beloven. Maar - oehlala - het resultaat bewees zich! 

#beloftes De wimpers zichtbaar vermenigvuldigen en iedere wimper tot 3x meer volume geven. En het laten lijken alsof je een miljoen wimpers hebt. De borstel van de Volume Million Lashes mascara is ultra-flexibel en zou de wimpers meer volume geven dankzij de vele borstelhaartjes. Iedere wimper zou worden omhuld vanaf de aanzet tot aan de punt: dus meer volume!

#wanneergetest Ik heb de mascara op zaterdag getest. 's Ochtends bij het opstaan heb ik het opgesmeerd om te kijken of het er de hele dag goed op zou blijven zitten en dat ik 's avonds nog zo de deur uit kon gaan om een drankje in de stad te kunnen doen. Bij de meeste mascara's zal je toch je wimpers aan het einde van de dag wat moeten bijwerken, maar bij deze mascara was dat niet nodig.

#aanbrengen Het aanbrengen ging zeer gemakkelijk en je zag meteen verschil. Het droogt lekker snel, zodat je daarna geen zwarte mascara randen boven je oogleden hebt zitten. Dat komt wel zo handig uit als je 's ochtends in alle haast je wimpers nog perfect wil laten stralen. In het flesje van de mascara zit een versmalde sluiting. Dat zorgt ervoor dat er niet onnodig veel mascara aan je borsteltje komt en dat je geen klontjes aan je wimpers krijgt. Echt een briljant idee, want het werkt echt! Door het borsteltje met harde plastic haartjes kan je goed door je wimpers kammen. Dat vind ik erg fijn, maar dat moet jij ook net prettig vinden.

#hetresultaat Het resultaat was verrassend! Ik heb niet zulke hele lange wimpers, dus dan droom je er natuurlijk van om van die natuurlijke lange eyelashes te krijgen. Normaal is dat helaas niet te realiseren met een mascara, maar dit was een erg mooi resultaat! De mascara geeft elke wimper een natuurlijke puur zwarte kleur, daardoor vallen je wimpers meer op en krijgen ze wat meer ‘volume’. De mascara heeft dus zéker effect op je wimpers.

#belofteswaargemaakt De mascara heeft de beloftes zeker waargemaakt. Het is uiteraard wat overdreven dat je er een miljoen wimpers aan overhoudt, maar verder kan ik 'm niet op leugens betrappen.

#prijs €15,95

#eindoordeel De mascara verdient een dikke 8, omdat het voldoet aan de beloftes en het écht een natuurlijke volume aan je wimpers geeft. 

Sumptuous Knockout van Estée Lauder

Mascara test

#demascara Ik heb de Estée Lauder Sumptuous Knockout mascara getest.

#eersteindruk Het omhulsel van de mascara ziet er super chique en duur uit. Mat zwart en een beetje ‘industrieel’. Ik heb er gelijk vertrouwen in!

#beloftes Hij zal mijn normale wimpers omtoveren tot knock out wimpers; ze worden gelift, gescheiden en langer gemaakt voor dat maximale wow-effect. Oja, en ze zullen óók nog eens zwarter dan zwart worden.

#wanneergetest Ik breng hem ’s ochtends aan voordat ik naar werk ga.

#aanbrengen Om de een of andere manier verwachtte ik bij één smeer al het ultieme effect. Misschien komt dat door de uitstraling en de beloftes. Toch moet ik twee tot drie laagjes aanbrengen voordat ik tevreden ben. Het harde borsteltje haalt wel goed alle wimpers uit elkaar waardoor er geen klontjes achterblijven.

#droogtijd Yes, niks op aan te merken!

#resultaat Na een aantal laagjes over elkaar zijn m’n wimpers inderdaad een stukje langer. Toch vind ik de kleur vrij licht en mis ik een beetje volume.

#houdbaarheid De mascara blijft de hele dag zitten; ik heb verder ook niet echt iets geks gedaan moet ik toegeven. Maar wat dat betreft lijkt –ie prima!

#belofteswaargemaakt Gescheiden en langer? Ja. Gelift en zwarter dan zwart? Nee. Ik mis toch een beetje dat uiteindelijke wow-effect.

#prijs €31,00

#eindoordeel Ik geef deze mascara een 7. Ik vind het mooi dat hij mijn wimpers zo lang maakt en hij is handig in gebruik. Geen klontjes of gedoe. Ook pakt hij door het harde borsteltje alle haartjes mee. Toch mis ik het ‘extreme volume’. M’n wimpers blijven vrij naturel. Doordat –ie wat aan de dure kant is en hij niet helemaal het gewenste effect bereikt zou ik hem niet zo snel kopen. Maar je gaat er ook niet op achteruit- natuurlijk.

Zelf proberen

MAC In Extreme Dimension Waterproof Mascara 13.39 gMAC Douglas
€ 24,00
L'Oréal Paris Volume Million Lashes mascara - BlackL'Oréal wehkamp.nl
€ 18,49
Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara 6 mlEstee Lauder Douglas
€ 31,62

Benieuwd welke rode lippenstift als beste uit de test kwam? Lees het hier!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer