Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: de perfecte mascara

Kristel, 14 augustus 2015

Fashionchick test: de perfecte mascara

Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één beauty product zou mogen gebruiken, dan zou het mascara zijn. Zonder foundation durf ik best de deur uit, maar voor een likje mascara maak ik áltijd tijd. En ik heb zomaar het idee dat meer vrouwen er zo over denken. Tijd dus om de inmiddels beruchte Fashionchick jury op te trommelen! Deze meedogenloze jury testte al eerder de perfecte rode lippenstift, de beste foundation en de lekkerste zonnebrandcrème. Wat zouden zij te zeggen hebben over de mascara's? Lees snel verder voor de uitslagen van de Fashionchick Mascara Test 2015.

Mascara test Fashionchick

We hebben vijf verschillende mascara's aan de test onderworpen en hebben gelet op onder andere smeerbaarheid, betrouwbaarheid en houdbaarheid. Welke mascara scoort het best op alle punten en moeten we en masse inslaan? 

Fashionchick mascara test

Clinique High Impact Extreme Volume Mascara

#demascara Ik heb de Clinique High Impact Extreme Volume Mascara (Extreme black 01) getest. 

#eersteindruk Ik ben meteen verliefd op de verpakking, deze mascara doet het hoe dan ook leuk in mijn badkamer!

#beloftes De mascara belooft me extreem volumineuze wimpers. Ik ben benieuwd.

#waargetest Ik heb de mascara getest op een doordeweekse kantoordag.

#aanbrengen Het aanbrengen van de mascara gaat echt helemaal niet fijn en dat is nog een understatement. Het borsteltje heeft geen haren, waardoor de halve inhoud van je mascara op het borsteltje zit. Ik heb dus eerst het overgrote deel van het borsteltje terug in het potje moeten werken, voordat ik aan de slag kon. Maar zelfs toen werd het nog een bende. Ik heb nu de welbekende spinnenpoten. 

#droogtijd Gezien de grote hoeveelheid mascara die achterblijft op het borsteltje en dus op mijn wimpers, heeft het even geduurd voordat ik weer normaal kon functioneren.

#belofteswaargemaakt Ik heb zeker langere en volle wimpers. En ze maken ook een grote impact. Al weet ik niet of dat positief is. Nee, ik vind het geen succes.

#houdbaarheid De mascara zit er aan het einde van de dag nog op, al kan dat ook bijna niet anders met de hoeveelheid die er op is gegaan. 

#eindoordeel Ik houd het lekker bij mijn oude vertrouwde HEMA mascara.

#prijs €22,-

Fashionchick mascara test

L'Oréal False Lash Super Star

#demascara Ik heb de False Lashe Super Star mascara van L'Oréal getest. 

#eersteindruk Ha! Een mascara met twee borstels, that's a first! Ik heb altijd al een eerst-wit-dan-zwart mascara willen testen dus ik ben razend nieuwsgierig. De naam Super Star werkt wat dat betreft ook wel mee.

#beloftes De mascara belooft de superster in me los te laten; Beyoncé, eat your heart out! Verder zou ik na het aanbrengen extreem volume en maximale lengte moeten hebben. 

#waargetest Ik heb de mascara getest op een zonnige zondag die ik door heb gebracht in het park én op een doordeweekse kantoordag.

#aanbrengen Het aanbrengen gaat super makkelijk, ik breng eerst de witte mascara aan en ga er dan overheen met zwart. Het klontert niet en het wit is na het aanbrengen van het zwart niet meer zichtbaar. So far, so good.

#droogtijd Ik twijfel een beetje hoe lang ik de witte smurrie moet laten drogen, ik kan me namelijk voorstellen dat de eerste laag goed droog moet zijn om maximaal effect te krijgen. Voor de zekerheid wacht ik een paar minuten met het aanbrengen van de tweede laag. Deze droogt snel al moet je even wachten met niezen tot het écht goed droog is om Twiggy-ogen te voorkomen.

#belofteswaargemaakt Mwah. Ik voel me niet meer een superster dan normaal en word ook zeker niet van m'n sokken geblazen door de extreme volume en lengte van mijn wimpers. Die zien er eigenlijk hetzelfde uit als na het aanbrengen van elke andere willekeurige mascara en dat vind ik nogal teleurstellend. Als je aan de gang gaat met meerdere kleuren en lagen, dan verwacht je ook meer van je mascara, toch? 

#houdbaarheid De mascara blijft goed zitten en geeft niet af. Pluspuntje.

#eindoordeel Ik vind de mascara eigenlijk wat tegenvallen. Het effect was OK, maar niet goed genoeg voor de moeite die ik er in heb gestopt. 

#prijs €17,99

Fashionchick mascara test

No7 Lash Impact - Intense Volume Control

#demascara Ik heb de Lash Impact - Intense Volume Control mascara van No7 getest.

#eersteindruk Mijn eerste indruk is goed en veelbelovend; als de mascara doet wat wordt beloofd wordt dit mijn nieuwe favoriet. 

#beloftes De mascara belooft mega volume, dramatische wimpers (in positieve zin) en klontvrije lagen. Klinkt goed!

#waargetest Ik heb de mascara getest op de werkvloer en tijdens een feestje in het weekend. 

#aanbrengen De mascara brengt heel subtiel aan waardoor de wimpers mooi van elkaar gescheiden worden en niet aan elkaar plakken. De borstel heeft precies het goede formaat. Hierdoor komt het niet zo gauw voor dat je de mascara aanbrengt op je wangen in plaats van op je ogen. Daarentegen is hij niet direct heel zwart, hier zijn wel meerdere lagen voor nodig.

#droogtijd De mascara is redelijk snel droog dus je kunt al snel verder met het aanbrengen van de rest van je make-up.

#belofteswaargemaakt Jazeker, hij klontert niet en dat is erg fijn! En je wimpers ogen direct een stuk langer. Voor het hele volle effect dien je echter wel een aantal lagen te gebruiken.

#houdbaarheid De wimpers zien er aan het eind van de dag nog mooi lang en verzorgd uit. Aan te raden is wel om nog een extra laagje aan te brengen als je 's avonds weer de deur uit gaat. Dit geeft net even een extra boost.

#eindoordeel Fijne mascara om te gebruiken, omdat hij absoluut niet klontert en je wimpers mooi van elkaar spreidt en langer maakt. Enige minpunt is dat hij niet direct mega zwart is.

#prijs €13,95

Fashionchick mascara test

Maybelline Colossal Volum Express

#demascara Ik heb de Colossal Volum Express waterproof mascara van Maybelline getest. 

#eersteindruk Ik hou van een lekker groot, fluffy borsteltje en dat heeft deze zeker. Eerste indruk: Top! De verpakking vind ik wat minder mooi maar hé, wat maakt dat uit als je er mooie, lange, volle wapperwimpers van krijgt? 

#beloftes In één veeg collosale wimpers. Ik ben benieuwd!

#waargetest Ik heb de mascara getest onder de ultieme omstandigheden om een waterproof mascara te testen; een weekje zon-zee-strand en stappen in Spanje. 

#aanbrengen Het resultaat na één laagje vind ik wat matig, het lijkt net of ik nog niets op heb. Spinnenpoten en klonten vind ik afschuwelijk, maar ik hou wel van een volle, zwarte oogopslag. Die krijg ik na 3 laagjes opbrengen. 

#droogtijd Meteen droog, daar hou ik van!

#belofteswaargemaakt Ja en nee. De mascara zorgt zeker voor een mooie, volle oogopslag en gekrulde zwarte wimpers. Alleen is dat niet het geval na één laagje. Op zich niet heel erg maar dus niet helemaal wat wordt beloofd.

#houdbaarheid Hij doorstond de test met verve. Zelfs na een volle dag dobberen in het zwembad zit -ie nog netjes op mijn wimpers. Het enige nadeel is dat je even flink moet boenen met waterproof remover om 'm er af te halen. Maar dat is ook weer logisch voor een mascara die zo goed blijft zitten.

#eindoordeel Ondanks het niet helemaal waar maken van de beloftes vind ik het een top mascara. Ik zou 'm zo weer kopen!

#prijs € 14,99

Fashionchick mascara test

L'Oréal Volume Million Lashes

#demascara Ik heb de Volume Million Lashes van L'Oréal Paris getest.

#eersteindruk Oeh, shiny! De gouden buitenkant ziet er verleidelijk en veelbelovend uit. Goed begin!

#beloftes De mascara belooft een miljoen wimpers; zou toch lekker zijn aangezien ik niet zo veel wimpers heb. Daarnaast geeft -ie elke wimper drie keer meer volume. Even testen! 

#waargetest Ik heb de mascara getest op een drukke dag met veel meetings en als afsluiter een borrel op de Parade in Amsterdam. 

#aanbrengen Aanbrengen gaat makkelijk, alleen komt er niet veel mascara van het borsteltje op je wimpers. Dus om de drie keer volume te krijgen moet je zeker 10 laagjes aanbrengen. Niet heel fijn! 

#droogtijd De mascara droogt snel! Pluspuntje!

#belofteswaargemaakt Niet echt, ik heb nog steeds net zoveel wimpers als voor het aanbrengen van de mascara en ik vind de drie keer meer volume ook wat overdreven. 

#houdbaarheid De houdbaarheid is prima, aan het einde van de dag zit er nog steeds mascara op m'n wimpers en is het niet af gaan geven onder mijn ogen. 

#eindoordeel Op zich is dit geen verkeerde mascara, hij droogt snel en mijn wimpers zien er goed zwart uit. Ik vind alleen nou niet echt dat ik ineens drie keer zo veel volume heb, dus voor mij is dit niet de juiste mascara match. 

#prijs €16,99

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer