Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: De perfecte droogshampoo

Kristel, 27 augustus 2016

Fashionchick test: De perfecte droogshampoo

Ik denk dat ik droogshampoo één van de beste uitvindingen ooit vind. Vergelijkbaar met het wiel, het internet of Gossip Girl. Het is namelijk ideaal als je A. twijfelt of je nou je haar wel of toch niet moet wassen, B. een hekel hebt aan petjes of hoeden om je ik-had-het-toch-gister-moeten-wassen-haar te verbergen en C. een beetje meer volume in je haar wilt. Zonder droogshampoo zou mijn haar een stuk minder va-va-voom hebben, dat is in ieder geval zeker. Maar, zoals ik inmiddels wel weet, de ene droogshampoo is de ander niet. Tijd dus voor het Grote Fashionchick Droogshampoo Onderzoek!

Droogshampoo

Gewapend met ieder een eigen bus droogshampoo gingen Marjolein, Meike en ik onze lokken te lijf. We spoten, roken, kamden en vergeleken. Blijft er een witte waas achter? Zie ik daar volume? En ruikt het nog een beetje lekker? Benieuwd naar de resultaten? Read on!

L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Clay Droogshampoo

Droogshampoo

#dedroogshampoo Ik heb de Elvive Extraordinary Clay droogshampoo van L'Oréal Paris getest. 

#eersteindruk Ik heb in mijn leven al heel wat verschillende droogshampoos geprobeerd maar deze is me nog niet bekend. Het flesje ziet er mooi uit en over L'Oréal ben ik altijd erg te spreken dus kom maar op!

#beloftes Volgens L'Oréal geeft de droogshampoo instant frisheid; het haar wordt onmiddellijk gezuiverd, voelt lichter en luchtig aan en het volume wordt hersteld in slechts enkele minuten. En dat alles dankzij de reinigende werking van... klei. Juist: klei. Ik kan me de laatste keer dat mijn haar schoon werd van klei niet herinneren maar goed, ik geef 'm het voordeel van de twijfel. 

#waargetest Ik heb de droogshampoo op een doordeweekse dag getest, toen ik tussen twee wasbeurten in wel een opfrisser kon gebruiken. 

#aanbrengen De droogshampoo spuit heel fijn; ik heb het gevoel alsof het spul mooi verspreid op mijn haar terecht komt en niet met een rechte straal op één plek belandt. Nog fijner: de droogshampoo laat geen (ik herhaal: géén) grijze of witte waas achter. En dat is best een prestatie.

#resultaat Na een paar minuten voelt mijn haar duidelijk frisser en minder zwaar aan dan daarvoor. Wat ik normaal wel prettig vindt aan een droogshampoo is dat het je haar ook iets stugger maakt, dat heeft deze minder. 

#belofteswaargemaakt Ja! Mijn haar is frisser, luchtiger en zelfs de klei lijkt gedaan te hebben wat -ie moest doen. Wat volume betreft had het nog iets beter gekund, maar dat vergeef ik 'm met liefde.

#prijs €5,45

#eindoordeel Een prima droogshampoo voor een prima prijs. Ik ben blij! En daarom beloon ik 'm met een dikke 8,5.

Moroccanoil Dry Shampoo Dark Tones

Droogshampoo

#dedroogshampoo Ik heb de droogshampoo van Moroccanoil speciaal voor dark tones getest. 

#eersteindruk Super mooi en fris. Oogt een beetje spa/hammam achtig en dat is natuurlijk altijd fijn!

#beloftes De droogshampoo belooft mijn haar volume te geven en op te frissen. Daarnaast zit er UV-bescherming in. 

#waargetest Maandagochtend op kantoor nadat ik één dag m’n haar niet gewassen had. 

#aanbrengen Hij spuit helemaal prima. Wel is er eventjes een grijze waas zichtbaar. Het goede nieuws? Die waas is binnen no-time verdwenen en zie je eigenlijk vooral als je van iets te dichtbij spuit. 

#resultaat M’n haar heeft absoluut meer volume. Super fijn. Het voelt ook wel iets minder vet én het ruikt lekker. Hoera! 

#belofteswaargemaakt Ik moet zeggen dat naar mijn idee je haar nooit echt lekker schoon wordt met een droogshampoo. Maar in de categorie droogshampoo’s it sure does the trick! En de geur van deze spray is dus echt te gek! 

#prijs €29,90

#eindoordeel Ik beloon deze jongen met een 7,5. Hij is echt fijn in het gebruik en ruikt súper lekker! Het enige nadeel? Hij maakt je haar niet echt schoon… En dat vind ik wel jammer. 

Keune Dry Shampoo

Droogshampoo

#dedroogshampoo Ik stond voor de spiegel met het busje van Keune Design in mijn hand. 

#eersteindruk Hoewel ik nog niet eerder iets gebruikt had van Keune zag het design er professioneel en strak uit. Zwart doet het altijd goed natuurlijk. 

#beloftes Keune Dry Shampoo belooft dat je haar #1. Niet meer vet aanvoelt, #2. Je haar versterkt (wat ze daar precies mee bedoelen is voor mij ook niet helemaal duidelijk) en #3. Dat je haar de hele dag mooi in model blijft. I’m curious.

#waargetest Getest thuis, een dag na het wassen van mijn haar. 

#aanbrengen De droogshampoo sprayt fijn en laat, zelf al spuit je van dichtbij, geen waas achter in je haar. Ha! Dat verkleint toch weer de kans op een make-up-misser. Verder ruikt hij lekker en fris, maar niet heel speciaal. 

#resultaat Wat ik altijd fijn vind aan een droogshampoo is dat je er meer volume en textuur van krijgt. De variant van Keune doet waar hij voor gemaakt is; je haar voelt inderdaad minder vet en frisser aan. Wat fijn is. Helaas wordt m’n coupe er verder niet veel mooier van en blijft mijn steile haar plat. 

#belofteswaargemaakt Ja, de Keune Dry Shampoo doet alles wat hij belooft. Of dat goed is voor mij, dat weet ik nog niet.

#prijs 10,95 

#eindoordeel Het is een prima droogshampoo maar hij heeft me niet van m'n sokken geblazen. Ik geef 'm een 7.  

Lees ook: De 8 mooiste haartrends van het nieuwe seizoen.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer