Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Fashionchick test: De perfecte DIY gelnagellak

Kristel, 28 februari 2016

Fashionchick test: De perfecte DIY gelnagellak

In de afgelopen tien jaar zijn er weinig dagen geweest dat ik zonder nagellak de deur uit ben gegaan. Van donkerrood tot zwart, van mintgroen in de zomer tot glitters met kerst. Mijn collectie is inmiddels flink uit de kluiten gewassen (ik denk dat ik met gemak een winkel kan beginnen) en ik vind mezelf een redelijke expert op het gebied van dit specifieke beauty product. Ik weet heel goed welke nagellak de mooiste kleuren heeft (Chanel!), welke nagellak het lekkerst smeert (Essie!) en welke het langst blijft zitten (Essie, again!). Toen de gelnagellak 'in' werd, was ik eigenlijk heel enthousiast (wie wil er geen keurig gelakte nagels waar je twee weken niet naar om hoeft te kijken?) maar na een paar keer was ik er ook wel klaar mee. Je brengt toch veel geld naar een salon en ik vind het stiekem best saai om twee weken naar dezelfde kleur te koekeloeren. Ik doe het liever zelf.

Nagellak test

Ha! Dat kan. Want er bestaat namelijk ook zoiets als Do It Yourself gel-nagellak. En dan bedoel ik niet dat je thuis met zo'n lamp aan de gang gaat. Nee, dit is nagellak of een topcoat die hetzelfde effect heeft als gellak (lees: hoogglans finish en blijft lang mooi) maar die je er niet met een beitel af hoeft te bikken. Hoera. Maar werkt dit echt? En welk merk biedt dan de beste optie? Wij besloten het te testen. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!

Nagellak test

#denagellak Ik heb de Miracle Gel getest van Sally Hansen in de kleur Mintage. Het is een beauty product waarbij nagellak en gel worden gecombineerd voor een gelmanicure in twee stappen. Klinkt chique!

#eersteindruk Ik vond mijn kleur al erg leuk, lekker zomers! Maar ik vind het ook fijn dat het in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is (wel 57!). Ik wil namelijk nooit heel lang dezelfde kleur achter elkaar dragen en het af kunnen stemmen op het weer en op mijn humeur. Ook vind ik het een mooi potje met niet teveel poespas en staat er duidelijk op wat het belooft. So far, so good.

#beloftes Het product belooft hetzelfde effect als gelnagellak, alleen dan zonder UV-lamp. Het is makkelijk in twee stappen aan te brengen en het hoort ongeveer 14 dagen te blijven zitten. Je hebt geen Base-coat nodig en het is net zo makkelijk te verwijderen als normale nagellak (en dat is bij gelnagellak zeker niet het geval). 

#wanneergetest Ik heb de nagellak op een doordeweekse dag aangebracht en heb deze en de daar op volgende dagen op het Fashionchick HQ gewerkt.

#aanbrengen Eerst moet je twee laagjes Miracle Gel Color Coat aanbrengen, gevolgd door een laagje van de Sally Hansen Top Coat. Smeren gaat super makkelijk!

#droogtijd De laagjes drogen aardig snel, ongeveer even snel als gewone nagellak. Toch raad ik aan om tussen het aanbrengen van de laagjes genoeg tijd te laten zitten, gewoon voor de zekerheid. Om het drogen te versnellen kun je het beste je handen onder lauw stromend water houden en testen met je lippen. Als je je nagels langs je lippen houdt in plaats van dat je met je vingers gaat testen beschadig je je nagellak niet!

#resultaat Het is makkelijk aan te brengen en het blijft zeker een week goed zitten. Ik ga nu mijn tweede week in, dus ik moet nog afwachten of het écht zo lang blijft zitten als wordt beloofd. Maar, ik heb goede hoop.

#belofteswaargemaakt Bij het lakken ging ik er wat naast en toen moest ik de nagellak bij één vinger verwijderen. Het was inderdaad net zo makkelijk te verwijderen als bij gewone nagellak. Of het echt twee weken blijft zitten is dus nog even afwachten, maar het zit er na een week nog helemaal goed op. Dat is in ieder geval al langer dan dat het bij mij normaal gesproken met gewone nagellak blijft zitten. De stappen voor het aanbrengen zijn inderdaad erg gemakkelijk en je bent er niet lang mee bezig. Weinig leugens te bespeuren dus!

#houdbaarheid In mijn geval dus in ieder geval een week, maar hopelijk nog een week extra. 

#prijs De nagellak kost €8,99, de topcoat heb je in huis voor €11,99.

#eindoordeel Heel fijn en erg gemakkelijk aan te brengen. Het blijft zeker langer zitten dan gewone nagellak en van de nadelen van de UV-lamp heb je geen last. Duur is het ook zeker niet, dus voor mij een dikke 8!

Nagellak test

#denagellak Ik heb de Essie Gelsetter topcoat getest.

#eersteindruk Ik hou van Essie én van gellak dus ben super benieuwd naar deze topcoat.

#beloftes Geeft dikte en glans, en houdt het chippen van je nagellak extra lang tegen. Je hebt geen LED of UVB lamp nodig, dus je bent in een beweging ready to go! Is makkelijk te verwijderen zonder speciale removers.

#wanneergetest Ik heb hem midden in een werkweek getest. In die week vielen twee etentjes, een bloggerontbijtje en een bootcamp sessie in een koud en modderig Vondelpark. 

#aanbrengen Ik ben mega fan van het kwastje van Essie. In een strijk pak ik mijn hele nagel mee, heerlijk!

#droogtijd Yes, binnen een minuutje is hij droog en good to go. Ik blijf voor de zekerheid nog even een mintuutje langer zitten omdat ik mijn verse lakje niet direct wil verprutsen.

#resultaat Mooi! Ik droeg de Gelsetter over mijn favo Essie kleurtje van het moment, de Dress to Killt. Een mooie dieprode kleur die door de Gelsetter nog sprekender werd. Love it!

#belofteswaargemaakt De blijdschap is van korte duur, een dag na het aanbrengen beginnen de eerste chipjes al af te brokkelen. Normaal gesproken gebruik ik de gewone topcoat van Essie en daarmee blijft mijn lakje ondanks mijn drukke schema en sport wel een weekje goed. Misschien heb ik geen geluk, want ik spreek meerde meiden op de Fashionchick redactie die helemaal hooked zijn aan de Essie Gelsetter. Mij heeft hij nog niet overtuigd.

#houdbaarheid Ik houd ervan als mijn nagellak perfect zit en strak zit en kan eigenlijk al niet tegen een klein afgebladderd stukje of gesleten randje. Dit was na één dag al (bij twee nagels) maar Essiefan die ik ben gunde ik de lak nog wat extra tijd om te kijken hoe mijn andere nagels het zouden houden. Na vier dagen kon het echt niet meer, alle nagels gebladerd en afgesleten. 

#prijs €13,-

#eindoordeel Ik kom helaas echt niet verder dan een 6,5. En dit is vooral omdat hij fijn aanbrengt, snel droog is en de eerste dag prachtig zat. Een gelcoat koop je om je nagellak langer mee te laten gaan en dat gebeurd zeker niet. Niet mijn favo topcoat dus.

Kristel nagellak test

#denagellak Ik heb de OPI RapiDry Topcoat getest

#eersteindruk Stiekem ben ik één van de Essie Gelsetter fans waar Merel het hierboven over heeft. Ik draag niet anders meer. Ik ben dus wel wat sceptisch over deze topcoat van OPI; hij kan nóóit zo goed zijn als die van Essie! Maar ik geef 'm een kans. Zo ben ik dan ook wel weer.

#beloftes De topcoat belooft supersnel te drogen en de nagellak eronder dagenlang te beschermen met een mega glans. Oftewel; alles wat je wilt, in één potje!

#wanneergetest Ik heb de nagellak aan de heftigste test onderworpen die ik kon bedenken: de grote schoonmaak. Ik heb afgewassen, gesopt, geveegd en geboend. Als -ie hier tegenop kan, ben ik verkocht!

#aanbrengen De nagellak smeert makkelijk en het kwastje dekt de nagel in één keer. 

#droogtijd Inderdaad, de OPI droogt razendsnel. En goed ook; waar andere nagellakken 'vers' blijven -en je dus geforceerd wordt om nog minstens een kwartier gehandicapt door de kamer te lopen- is deze binnen vijf minuten droog én hard.

#resultaat Het resultaat mag er zijn. Hij geeft een mooie glans en droogt mooi hard op. Ik vind de glans van Essie alleen wel nog een stukkie mooier, dus wat dat betreft hij -ie me nog niet volledig overtuigd.

#belofteswaargemaakt Wat betreft de glans en het snelle drogen wel, maar helaas komt -ie de test verder maar moeizaam door. Na een paar uur is de glans beduidend minder en na mijn grote schoonmaak heb ik toch wat kale plekken op mijn nagels. Met Essie heb ik dat minder snel. Jammer, OPI.

#houdbaarheid Ik denk dat als je geen gekke dingen doet, je heel lang plezier kunt hebben van deze topcoat. Misschien ben ik ook wel wat hardhandig omgesprongen met mijn nagels. 

#prijs €19,95

#eindoordeel Als ik kijk naar de prijs-kwaliteit verhouding geef ik 'm een 6,5. Ik vind 'm vrij duur voor het uiteindelijk resultaat. Ik stap in ieder geval niet van mijn Essie af. 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer