Fashionchick review: Solid Shampoo

Hoeveel flessen shampoo maak jij leeg per maand? Zeker wel één, toch? Dat zijn twaalf flessen per jaar per persoon! Twaalf plasticflessen die gemaakt, vervoerd en weer weg gegooid worden. Twaalf plasticflessen waar de natuur niet van gaat jubelen en juichen. Dat kan beter! Met shampoo in vaste vorm heb je geen verpakking nodig. Elise en Marlies gingen groen en schreven een review voor Fashionchick.nl twee soorten solid shampoo.

Solid Shampoo

Naam: New Shampoo Bar
Webshop: Lush
Prijs: EUR 8.90
Belooft: Weg met uitvallende haren. Shampoo bar New van LUSH stimuleert de bloedsomloop in je hoofdhuid waardoor haren sneller groeien en langer blijven hangen.

De test: De bar werkt als iedere andere vaste shampoo. Je haalt het blok over je hoofd, hij schuimt op, je spoelt uit en tada! Daar is schoon gewassen haar. Onder de douche waan ik me even op een oosterse markt. Heavy kaneelgeur! New is super zuinig in gebruik. Ik krijg bergen schuim zonder veel te gebruiken. Mijn haar voelt eerst stroef, maar met wat conditioner is dat zo opgelost. Na drogen, föhnen en stylen ziet mijn haar er goed uit.

Resultaat: Ja, natuurlijk willen we meteen een gigantische bos haar onder de handdoek vandaan zien komen, maar we leven helaas niet in een tekenfilm waar haargroeimiddel meteen toeslaat. Na twee shampoobars en een paar maanden merk ik wel echt verschil. Mijn haar voelt echt dikker en voller!

TIP: Zet door om echt effect te merken. LUSH heeft nog veel meer andere shampoobars voor elk haartype die heel fijn zijn om te proberen.
Cijfer: 8

Naam: Big Poofy Hair Shampoo Bar
Webshop: The Beauty Bakery
Prijs: EUR 5.95
Belooft:Wil je echt groot haar? Big Dolly Parton haar?Dan moet ik volgens de site van The Beauty Bakkery shampooblok Big Poofy Hair nemen. Oprichtster Angel is zelf ook fan.

De test: De tandpasta geur is even schrikken en mijn haar wassen met een stuk zeep is ook even wennen. Het zeepje glibbert en glijdt alle kanten op, maar het went al snel. Het blok schuimt als een gek. Voor ik het weet heb ik een hoofd vol sop. Uitspoelen maar... Mijn haar voelt meteen wat stug. Ik volg mijn normale stylingritueel. Afdrogen, föhnen en kammen. Door de stugheid moet je iets meer met je hand je haar 'optillen', maar dat doet het poofy effect alleen maar goed.

Resultaat: In de spiegel zie ik een flink, volumineus kapsel. En mijn hoofd zit daaronder! Ik ben verbaasd. En de geur? Die valt me alles mee.

TIP: Wissel hem af met een zachtere shampoo om je haar niet te stug te maken. Doe crèmespoeling in de punten, maar echt alleen daar. Ander is je Big Poofy effect weg voor je het weet!
Cijfer: 9

Heb jij ervaring met solid shampoo? En zou jij meer reviews van de Fashionchick redactie willen lezen?

Liefs
Elise en Marlies

Voeg de webshop Lush toe aan jouw favorieten
Voeg de webshop The Beauty Bakery toe aan jouw favorieten

Wil je een reactie geven, maar nog geen Fashionchick?
Meld je hier gratis aan!

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer