Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Fashionchick mannenpanel: sailor hats

Anne, 15 maart 2016

Fashionchick mannenpanel: sailor hats

Een kleine les modegeschiedenis leert ons dat de sailor hat, ofwel de visserspet in het begin van de twintigste eeuw werd geïntroduceerd als praktisch onderdeel van de uniforms van zeemannen van de Koninklijke Marine. De petjes werden pas als mode-item geïntroduceerd in 1840, toen Queen Victoria als een ware trendsetter begon met het dragen van compleet nautische outfits. Dit jaar schopt de klassieke visserspet het weer tot niet te missen modetrend: de visserspet zien we werkelijk waar overal oppoppen.

Op de Fashionchick redactie, in onze Instagram feeds en op de hoofden van menig modeminnend meisje; de visserspet is back! Het mag duidelijk zijn: wij omarmen de sailor hat in onze modegarderobes. Maar zijn onze mannen daar ook zo blij mee? Vinden zij de visserspet een trend om mee in zee te gaan of worden ze er eerder een beetje zeeziek van? Het Fashionchick mannenpanel geeft antwoord. Lees mee!

sailor hat

Supertrash Sailor Cap ST Grey MelangeSupertrash Nolten
€ 59,95 € 41,97
Sailor Cap - BlackMy Jewellery My Jewellery
€ 19,95
Sailor capBrixton Sissy-Boy
€ 45,00
HATLAND sailor petwehkamp.nl
€ 27,99
Rode Supertrash Pet SAILOR CAP TASSLESupertrash Omoda
€ 59,95
Tommy Hilfiger Nautical sailor pet in wolblendTommy Hilfiger de Bijenkorf
€ 69,90 € 34,95

"Ik vind het stiekem wel iets hebben.'
 

Steven: Leuk, behalve als het petje iets teveel poft aan de bovenkant. Dan vervormt het je hoofd en lijk je voor je het weet op zwarte piet.

Luc: Ik vind het stiekem wel iets hebben hoor. Het wordt wel vaak schattig in plaats van sexy. Goed lang haar of krullen maakt het wel beter. Geen korte pittige kapsels en dan dit petje er nog op. 

sailor hot

Tom: Voor wie mijn blog Modemeisjes, ahoy! niet gelezen heeft: ja, ik vind een visserpetje leuk. Het is zo’n accessoire die je tegelijkertijd stoer en onweerstaanbaar schattig kan maken. Gelieve niet te combineren met al te boyish kleding zoals tuinbroeken en oversized truien, anders blijft er van dat schattig niet veel meer over dan ‘Schat, doe maar niet’.

'Ik ben zo klaar met die sailor petjes!'
 

Berndt: Ik ben zo klaar met die sailor petjes! Echt ie-der modemeisje loopt ermee. 

Lees ook: wat vindt het mannenpanel van faux fur jassen?

mannenpanel
Fashionchick mannenpanel
Ons handsome mannenpanel bestaat uit vijf über-stijlvolle mannen: Leroy Aznam kennen we natuurlijk als het stijlvolle brein achter mannenblog Comme des Leroi, bloggers Luc van Houts en Steven van Eck zijn de founders van Notre Vue waar iedereen het over heeft, Tom Springveld runt het broertje van Fashionchick; mannensite MENtoday en Berndt de Wit (last, but not least!) is Sanoma's meest stijlvolle Business Unit Manager. Heb jij vragen voor ons mannenpanel? Just ask!

liefs, Anne ,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer