Fashion

Fashionchick Mannenpanel: plateauschoenen

Marjolein, 06 maart 2016

Fashionchick Mannenpanel: plateauschoenen

Plateauschoenen, daar zijn ze weer! Van de '70s tot de '90 (Heya Spice Girls!); één keer in de zoveel tijd zien we de verhoogde vrinden terug in de magazines, de winkels en het straatbeeld. Ook dit seizoen zijn ze back in town. En online kunnen we er eveneens niet omheen, want één blik op Pinterest en je krijgt de ontzettend fijne Stella McCartney's niet meer uit je hoofd.  Plateauschoenen zijn op ontzettend veel manieren te dragen: met lekkere flares eronder voor de seventies-look bijvoorbeeld. Of helemaal van nu: plateausneakers onder je culottes. Maar wat wij ons afvragen: wat vinden mannen er eigenlijk van?

plateauschoenen

PERTINIPertini Penninkhof Mode
€ 175,00
Designers Remix Sherry culotte met elastische boordDesigners Remix de Bijenkorf
€ 200,00
Calvin Klein Crop top van katoen met logoprintCalvin Klein de Bijenkorf
€ 49,90 € 34,93

Tom: Ik zeg: Yes! Plateauschoenen kunnen echt de blikvanger van je outfit zijn. Dat je ook nog eens een paar centimeter aan lengte wint, zonder te hoeven balanceren op naaldhakken, is volgens mij mooi meegenomen. 

"Plateauschoenen moet je lekker in de kast bewaren voor carnaval."

Luc: Pfff.. hoe vaak hebben we die ondingen al gezien.. Wil je langer lijken, draag hakken. Oncomfortabel? Gewoon bij neerleggen dat je klein bent, je gaat niet meer groeien, met deze lengte moet je het doen. Plateauschoenen moet je lekker in de kast bewaren voor carnaval of verkleed feestjes óf, misschien nog wel beter, je kunt ze weggooien.

plateauschoenen

Lak leren platform broguesSacha BrogueSacha
€ 89,99
geruite broekMango Mango
€ 35,99
Plateau sneakers zwartSacha Sacha
€ 89,99

Steven: Niet mijn ding. Punt 1: Ze wordt er gigantisch van als ze al een beetje lengte heeft. Punt 2: De schoenen zelf zijn echt te lomp voor woorden en zelden mooi (ja, er zijn uitzonderingen maar die ga ik niet benoemen). Punt 3: De complete outfit moet de schoenen killen zodat de schoenen niet de eye catcher zijn. Het leidt namelijk af als je denkt dat een chick de hele tijd op een rubberen verhoging loopt.

Leroy:
Dé uitvinding voor vrouwen die wat kleiner zijn en/of niet op hakken kunnen lopen. De mijne zweert er bij.

"De mijne zweert erbij"

Berndt: Pleateauschoenen kunnen best heel cool zijn. Ook handig als je wat kleiner bent. Ze zijn trouwens opvallend veel te zien in Japan waar dit in de Lolita subcultuur een hit is. Wat mij betreft helemaal ok met een mooie jaren 70 outfit. 

Fashionchick mannenpanel
Ons handsome mannenpanel bestaat uit vijf über-stijlvolle mannen: Leroy Aznam kennen we natuurlijk als het stijlvolle brein achter mannenblog Comme des Leroi, bloggers Luc van Houts en Steven van Eck zijn de founders van Notre Vue waar iedereen het over heeft, Tom Springveld runt het broertje van Fashionchick; mannensite MENtoday en Berndt de Wit (last, but not least!) is Sanoma's meest stijlvolle Business Unit Manager. Heb jij vragen voor ons mannenpanel? Just ask!

mannenpanel

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer