Fashion

Fashionchick mannenpanel: de culotte

Fay, 31 december 2015

Fashionchick mannenpanel: de culotte

Wat is het nou; een broek? Een rok? Een beetje van allebei? De culotte wordt door velen gezien als een kledingstuk met identiteitscrisis. Wij Fashionchick-vrouwen hebben er ook even over moeten doen om de culotte te begrijpen hoor. Inmiddels zijn we om en hebben wij deze wijde broek met midi lengte volledig omarmd en hangt -ie te pronken in onze kledingkast. Deze knappe broek is enorm comfortabel, minimalistisch en stijlvol. En zowel chic als casual te dragen. Maar wat vinden onze mannen er eigenlijk van? Snappen ze de schoonheid van dit niet-zo-alledaagse broekje of mag -ie linea recta de brandstapel op? We vroegen de mannen weer het hemd van het lijf. Lees snel verder!

mannepanel

Dames culotte pantalonWE WE Fashion
€ 39,99 € 15,00
Cozy Crochet SweaterModeMusthaves ModeMusthaves
€ 44,95 € 29,95
Mango culotteMango wehkamp.nl
€ 34,99 € 16,99
Luc: Weer moeten vragen hoor. Maar hier moet je wel echt het type voor zijn. Voor the happy few. Snap het wel, zeker voor de fashionista's. Maar ik word er zelf niet heel warm van.

'' Ik weet het niet. Ik zou me er niet aan wagen. ''


Tom: Gekkigheid natuurlijk, de culotte. Een modegrapje. Toch? Een verveelde designer die de uitdaging aanging om een dwaas kledingstuk te ontwerpen, zo stel ik me het ontstaan van de culotte voor. Aan mij niet besteedt.

mannenpanel

TOPSHOP Culotte jumpsuit in gebroken witTopshop de Bijenkorf
€ 80,00 € 40,00
Adidas STAN SMITH W witte lage sneakersAdidas Sooco
€ 89,95 € 79,00
River Island ClulotteRiver Island wehkamp.nl
€ 50,00 € 34,95

Steven: Ja! Alleen wel met een strakke top erboven op. Waardoor het contrast er mooi uitkomt. En slanke benen helpen ook met deze broek.

'' Gekkigheid natuurlijk, de culotte. Een modegrapje. Toch?''
 

Berndt: Dit heette een broekrok eigenlijk maar ja, laten we het deftig houden. Reuze populair in de seventies. Deze wijde enkel- of over-de-knielange broekrok heeft geen beste reputatie, wat ik dus totaal begrijp. Moeilijk te combineren, niet flatteus, te retro en ik kan nog wel even doorzeuren. Lastig ook om een goede balans tussen de onder- en bovenkant van je outfit te krijgen. Ik weet het niet. Ik zou me er niet aan wagen.

Leroy: Heel tof item, zelfs voor mannen. Ik heb er zelf ook één van Acne die ik draag met boots. Als ik een vrouw met een culotte zie, vind ik het 9 van de 10 keer heel stijlvol.

mannenpanel


Fashionchick mannenpanel
Ons handsome mannenpanel bestaat uit vijf über-stijlvolle mannen: Leroy Aznam kennen we natuurlijk als het stijlvolle brein achter mannenblog Comme des Leroi, bloggers Luc van Houts en Steven van Eck zijn de founders van Notre Vue waar iedereen het over heeft, Tom Springveld runt het broertje van Fashionchick; mannensite MENtoday en Berndt de Wit (last, but not least!) is Sanoma's meest stijlvolle Business Unit Manager. Heb jij vragen voor ons mannenpanel? Just ask!

liefs, Fay , I could give up shopping, but i'm not a quitter!

Lees meer