Fashionchick interviewt: Suzette van TheCollector.com

TheCollector.com is een onlineshopwalhalla vol met mooie items van high fashion brands. Bij deze webshop vind je spullen om hebberig van te worden. Alle kleding en accessoires die je bij TheCollector kunt shoppen worden nauwkeurig geselecteerd. Over de hele wereld gaan ze op zoek naar unieke items en merken om de website mee aan te vullen. Over een poosje bestaat de webshop 1 jaar: tijd om oprichtster Suzette van Dam  eens een aantal fashion vragen te stellen!

TheCollector

Aangezien Fashionchick.nl all-about online shopping is, willen we natuurlijk als eerst alles weten over je webshop...
De webshop is nu sinds Augustus 2010 online, dus we zijn eigenlijk pas net begonnen. Ik heb hiervoor 5 jaar in Londen gewoond en daar zijn webshops natuurlijk al ontzettend booming. Net-a-porter, Asos en myMardrobe lopen als een dolle. Ik zat al met het idee om weer terug te gaan naar Nederland, en had het idee dat we hier nog wel een webshop miste die meer in het mid- tot hoog segment zit. Vooral ook omdat ik in Londen in de mode gewerkt heb miste ik nog een aantal merken die je in Nederland niet kan verkrijgen maar internationaal wel al heel bekend zijn, zoals Elizabeth and James van de Olsen Twins, en Anya Hindmarch als tassen merk. Ik ben die merken gaan benaderen met screenshots uit photoshop- het leek net echt- en gedaan alsof de website al in bouw was. Na drie keer nee werd het toch ja en had ik een goed genoeg merken pakket waarmee ik online kon gaan. De reacties zijn erg leuk en het loopt goed.

Je hebt een webshop vol mooie en unieke kledingstukken. Hoe selecteer jij merken die op The Collector.com verkocht worden?
Ik ben heel streng en selectief in merken die ik bij TheCollector toe laat. Ik heb zelf een selectie gemaakt van merken die ik sterk vind en merken die echt goede kwaliteit hebben. Ik let daarbij niet zozeer op prijs, als een t-shirt een perfecte kwaliteit heeft - zoals bijvoorbeeld Anecdote - en dat wordt voor €39 verkocht zal ik de eerste zijn die ze inkoopt. Naar mijn mening kan je ook heel goed wat duurdere merken naast wat goedkopere merken zetten als het maar 1 visie en stijl is.

 leren gilet
Leren gilet, Drome
€ 670.00
(TheCollector)

clutch
Clutch, Anya Hindmarch
€ 295.00
(TheCollector)

blouse
Zijde top, Elizabeth and James
€ 360.00
(TheCollector)

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik vind het altijd moeilijk om mijn stijl te omschrijven want ik heb er heel veel, de ene keer is het heel basic met jeans en een blazer, en de andere keer met stoere boots een shortje en blousje. Het gaat vooral om de combinatie dat die klopt. En ik kleed me heel erg op gevoel, de ene keer voel ik me wat meer bohemian en wordt het die stijl, de andere keer rock chic en draag ik weer compleet wat anders. Maar over het algemeen kies ik: vrouwelijk, stoer, edgy.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Overal, op straat, uit tijdschriften, van blogs, websites etc. Voornamelijk ook van runway shows, en als je inkoop gaat doen op de grotere beurzen in New York zoals de Coterie, daar zie je in 1 keer wat alle grote merken dit seizoen weer hebben gedaan en 'hip' is. Alhoewel ik heel erg vanuit mijn visie inkoop, dus het moet wel echt bij TheCollector.com passen.

mouwloos blousje
Mouwloos blousje, Edun
€ 335.00
(TheCollector)

 armbandje
Armbandje, Gag & Lou
€ 28.00
(TheCollector)

gilet
Gilet met riem, Gryphon
€ 325.00

(TheCollector)

Wat is jouw meest memorabele fashionherinnering?
Ik denk vorig jaar toen ik voor inkoop in Parijs was. Er was een feest in Maxim en een goed vriendje en blogger “Abe Fabulous” had me mee gevraagd. Na een drankje in L'eclaireur te hebben gedaan gingen we naar Maxim. Hij had al meteen een tafel geregeld (erg fijn, was KNALLEND druk...), en daar kwamen ze... Mary Kate Olsen zat naast ons- of we even op d'r tasje wilde letten (Prima...). Matthew Williamson, Alexander Wang en nog heel veel meer mensen die ik natuurlijk niet herkende. Maar Matthew Williamson sprong bij ons op de tafel, waarbij Mary Kate (als soort van piepklein vogeltje met een enorme verenjas aan) weer boven op hem sprong en ze soort van liggend op onze tafel aan het dansen waren. Dus......

slippers
Slippers, Nmbrnine
€ 95.00
(TheCollector)

blouse
Tuxedo blouse, Les Petites
€ 130.00
(TheCollector)

blouse
Sjaal, Virginia Johnson
€ 160.00
(TheCollector)

Tot slot...heb je nog enkele onmisbare stijltips voor de Fashionchick-lezeressen?
Blijf dicht bij jezelf en trek niet iets aan omdat het hip is. Draag je kleding met een confidence, als je dat uitstraalt kom je overal mee weg!

liefs, Melanie Bromet

Melanie Bromet Fashion is fun!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer