Fashionchick interviewt: Susanna Kay

Dit keer in Fashionchick interviewt, Susanna Kay: de nieuwe glam pop zangeres in Nederland! 7 mei kwam haar eerste single 'Off the hook' uit en sindsdien zien we haar steeds vaker voorbij komen bij events, radio- en tvprogramma's. Susanna Kay(25) is dol op fashion en met haar optredens pakt ze dan ook flink uit! Haar outfits zien er altijd tot in de puntjes verzorgd uit! Speciaal voor Fashionchick maakte Susanna Kay tijd vrij in haar drukke agenda om, met een heerlijke latté van de Coffee Company, te kletsen over de fashionista in haar! En wat een top meid is het! Wij gunnen het haar in ieder geval!

Interview Susanna Kay

Je bent een artiest met een passion for fashion en dat is te zien aan de outfits waarin je steeds weer verschijnt. Wat heb je nu aan en waar is het van?
”De tas is vintage, hij is van mijn oma geweest. Zij had hem al iets van 40 jaar in haar kast liggen en ik vond hem eigenlijk nog héél mooi. Deze ring komt uit Saint Paul de Vence, een klein stadje in Zuid-Frankrijk. Hij is super mooi en lijkt zelfs wel een beetje geïnspireerd op Dior, maar hij was maar 35 euro! Mijn donker groene pumps zijn –  even kijken –  van h&m. Maar ik denk van wel vier jaar geleden. Ik ben heel zuinig met mijn schoenen. Dit geruiten blousje is van h&m en het spijkerbroekje ook.”

Hoe omschrijf je jouw (kleding)stijl?
“Op het podium vooral glamorous. Dan wil ik ook echt uitpakken en een show neerzetten. Ik vind het best wel jammer dat er zo weinig aan wordt gedaan als ik kijk naar andere artiesten. En in het dagelijks leven stoer, sexy, eigenlijk van alles.”
In hoeverre is er verschil in jouw kleding/outfits on stage en off stage?
“Overdag moet het gewoon draagbaar zijn. Bij mijn outfits van mijn optredens vraag ik mijzelf eigenlijk altijd: “Zou ik dit gewoon tijdens uitgaan aan kunnen?” Zo ja, dan is het niet goed genoeg. Ik wil altijd net een stapje verder gaan.”
Heb jij een alter ego die het overneemt op het podium?
“Absoluut. Er gaat zeker een knop om als ik het podium op ga. Ik denk dat dat ook niet anders kan. Elke artiest heeft dat.”

Vind je het spannend als je het podium op moet? Heb je last van zenuwen?

“Ik vind het zeker spannend. Mijn zenuwen worden wel minder, merk ik. Ik heb ze meer onder controle, omdat ik ook steeds meer optreed. Dat is wel fijn.”

Als fashionista shop je natuurlijk graag. Waar shop je het liefst en in welke winkels?

“Het ligt aan het budget, maar ik ga in Amsterdam graag naar Raak! Hier vind je wel mooie dingetjes en vaak ook niet heel duur. Verder H&M en River Island. Vroeger ging ik ook veel naar Zara en Mango, maar de laatste tijd eigenlijk minder.”
Shop je ook veel online? Wat zijn je favoriete webshops?
“Ik shop online graag bij Topshop en Asos.com. Goedkopere dingen koop ik sneller online. Bij een duur artikel wil ik het toch liever eerst aan zien.”
Wie is je favoriete designer? Als geld geen rol zou spelen?
“Balmain vind ik echt heel mooi. Soms ligt het ook aan de collectie, bijvoorbeeld de Spring/Summer collection van Versace. Die vond ik zo mooi, die is ook veel gebruikt in magazines zoals Vogue. Verder vond ik Alexander McQueen heel bijzonder. In Nederland vind ik het leuk om designers die net afgestudeerd zijn te volgen. Ik heb al veel gedragen van Leonie Smelt en Ratna Ho.”

Jacket Edge
Motorjacket in Balmainstyle
EUR 159.95
(Welikefashion.com)

 
Ring vintage style
POND 5,00
(Asos)

 Floral Mesh Rouched Dress by Rare**
Flower dress van Rare
 POND 39,00
(Topshop)

De styling en je make-up, heb je een visagist? Of doe je het zelf?
“De styling doe ik zelf, samen met de moeder van mijn vriend. Zij is altijd visagist geweest en is er meestal bij. Dus dat doen we samen.”
Je hebt héél veel schoenen, wel meer dan honderd paar. Heb je naast de schoenenverslaving nog meer shopverslavingen? Zoja, welke?
“Ik denk dan toch echt kleding. Soms durf ik de stad ook niet in, omdat ik weet dat ik dan iets ga kopen. Dan loop je weer ergens tegenaan, bijvoorbeeld een shirtje, waarvan je denkt: “dat kan ik echt niet laten liggen, dat is een koopje!” En voor dat je het weet heb je het gekocht.”

Wat is je favoriete schoenenwinkel of merk?

Topshop en Friis & Company. Ik heb een paar schoenen van Friss & Company, die ik eigenlijk altijd aan heb tijdens mijn optredens. Het zijn zwarte laarzen, net voorbij mijn enkels, met een  plateau en een enorme hak, maar ze zitten heel lekker en stevig. Verder heb ik heel veel schoenen van mijn tante. Ook een paar Chanel schoenen. En een heel mooi lak avondtasje van Chanel.”


Paola boots
EUR 164.95
(Friss & Company)

GOLD Plain Court Shoes 
GOLD pumps
POND 55,00
(Topshop)

 SAFFRON Strappy Sandals
SAFFRON strappy sandals
EUR 70,00
(Topshop)

Wat is je favoriete kledingstuk in je kledingkast? Waarom?
“Dit leren jasje. Ik heb hem in het wit en in het zwart. Die draag ik bijna altijd.“

Als artiest moet je er natuurlijk altijd goed uit zien en fit zijn, wat zijn jouw beauty geheimen? Heb je tips?

“Sowieso moet je 's avonds altijd je make-up eraf halen. Ik doe dat altijd. En soms een dagje of een weekend geen make-up. Ik haal het er ook af zodra ik thuis kom. Het hoort bij mijn baan als artiest maar als het kan haal ik het er naderhand meteen af.”

Maak deze zin af: Ik ga nooit de deur uit zonder …

“Mijn blackberry. Daar kan ik echt niet zonder. Wie heeft hem tegenwoordig niet?”
Wij vrouwen slepen altijd een tas met ons mee, die ook nog eens veel te vol zit. Wat zit er standaard in jouw tas?
Mijn rode lippenstift. En verder lippenvet, zonnebril, kauwgom en mijn camera. En mijn mooie portemonnee die ik van mijn vader heb gekregen.”

Ruby lips...
Ruby lips lipstick
EUR 13.50
(Rituals)

 Rosebud Salve
Rosebud Salve
EUR 9,95
(Welikefashion.com)

Jacket Teja
Wit leren jack
EUR 131,97
(Welikefashion.com)

Je bent veel onderweg naar optredens door het hele land en zelfs het buitenland, gaan er dan koffers vol met kleding mee?
“Ik maak van te voren wel een selectie. Ik kies drie of vier outfits uit. Ik wil het altijd even aanzien. Kijken hoe de sfeer is en hoe het voelt. Aan de hand daarvan bepaal ik dan wat mijn outfit wordt. Maar ik neem evengoed veel kleding mee. Ik blijf een vrouw, wij willen nou eenmaal lekker kunnen afwisselen.”
In de media wordt je de Nederlandse Lady Gaga genoemd. Wat vind je er van dat je steeds wordt vergeleken met Lady Gaga?
“Dit wordt mij heel veel gevraagd. Ehm, ja ik begrijp het wel en ik zie het ook als een compliment. Maar zij is nog veel extremer met haar outfits en haar invloeden vanuit kunst.”
Wat is nu je droom?
“Op dit moment herkenning. Dat veel mensen mij beginnen te kennen en herkennen. En zoveel mogelijk optreden, want dat is wat ik het allerliefste doe.”

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Wil je meer weten over Susanna Kay? Volg haar dan op haar website!

XOXO Daphne

Aantal reacties Wil je een reactie geven, maar nog geen Fashionchick? Meld je hier gratis aan!

liefs, Daphne Schaufeli

Daphne Schaufeli Wees jezelf.. er zijn al zoveel anderen

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • Daphne 7 jaar geleden

  @ Ghislaine - Ja klopt! Daar schrijft ze blogs voor! Super leuk om te lezen ook! :)

 • Ike 7 jaar geleden

  Zo leuk!:)

 • Ghislaine 7 jaar geleden

  Volgens mij zit zij ook bij Fashionscene, erg leuk!

 • Debora 7 jaar geleden

  Die Paola boots zijn echt gaaf, leuk om te weten dat haar outfit op de afbeelding erg H&M is, dat was er niet vanaf te zien!