Fashionchick Interviewt: Peeky

Skinny modelletjes zijn allang niet meer de standaard in de modewereld. Een modellenbureau die anno 2010 geen sectie plus-size modellen heeft, gaat niet met zijn tijd mee. Plus-size hoort er bij! We interviewen Peeky, zij is al een aantal jaar actief als plus-size model. Hoe ervaart zij de modewereld? En hoe is zij in dit wereldje gerold?

"Plus-size?!" is een reactie die Peeky vaak krijgt wanneer ze verteld over haar beroep. Om eerlijk te zijn lijkt ze ook helemaal niet 'plus-size'. Peeky is lang en heeft scherpe gezichtslijnen. Peeky: "Ik snap je reactie. Zoals bij normale maten relatief magere modellen gebruikt worden, worden voor grote maten relatief kleinere plus-size maten gebruikt. In beide gevallen erg krom; zo wordt niet de gemiddelde draagster van de kleding vertegenwoordigd."

Peeky heeft dus zo haar bedenkingen over de modewereld en is dan ook bij toeval het wereldje ingerold, door mee te doen aan een plus-size modellenwedstrijd in de Yes. "Het was echt jaren geleden en ik had nog nooit van 'plus-size modellen' gehoord. In een opwelling heb ik meegedaan en de gevolgen zijn wel erg fijn." Met die fijne gevolgen doelt ze onder meer op de snoepreisjes naar warmere oorden, als het hier winter is. "Even weg van ons koude kikkerlandje."

Uiteraard heeft Peeky al heel wat plus-size modemerken voorbij zien komen en dat vraagt om tips! "Het Deense merk Simply en de Britse merken Evans en Anna Scholz hebben leuke, vlotte plus-size kleding. Niet ouwelijk of vormloos, zoals sommige kleding in deze categorie."
Zelf shopt ze het liefst online en geeft ze aan een liefde te hebben voor Britse modemerken, zoals Topshop, Warehouse en Office Shoes.

Ook Peeky heeft voor ons negen items uit de fashion-finder op Fashionchick uitgezocht, die haar stijl onderstrepen. Peeky geeft als toelichting: "Trolley's met vier wieltjes zijn super! En dan wel het handbagage formaat, dat scheelt een hoop wachttijd als je zoveel op reis bent. Deze trolley is bij mij altijd gevuld met een paar model-basics: huidkleurig ondergoed, een LBD en zwarte pumps."

Peeky's Picks:

Dress Wanda
Bandeaujurkje, Motel
EUR 39,95
(WeLikeFashion)
Ballerina...
Ballerina, Mimic Copenhagen
EUR 79,00
(It-Bag)
Twist & Tango...
Mantel, Twist & Tango
EUR 229,95
(Zalando)
Marilyn push up...
Push-up BH, Marilyn
EUR 9,00
(Wehkamp)
Velvet...
Jersey jurkje, Velvet
EUR 149,95
(Perfectly Basics)
 UGG
Laars, Ugg Australia
EUR 299,90
(Waardijk)

Super Trash...
Zwarte pumps, Supertrash
EUR 99,95
(MenAtWork)

Titan 5th...
Trolley, Titan
EUR 197,00
(Travelbags)
Motel Gem
Jurkje, Motel
EUR 54,99
(MenAtWork)

Wat vind jij van dit interview? En hoe denk jij over plus-size mode? Geef je reactie!

-XOXO- Elise

liefs, Elise van Mechelen

Elise van Mechelen The shoe must go on

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer