Fashionchick interviewt: Hanneke de Boer

Fashionchick.nl was aanwezig bij de presentatie van de nieuwste collectie van Dagmar, Acne en Rika. Maximaal Zweeds! De intieme avond vond plaats bij Azzurro Due in de Amsterdamse PC. Het intiatief kwam van Azzurro Due's Tamara en Hanneke de Boer, oprichtster van PR bureau Are You Swedish? Inderdaad, what's in a name? Fashionchick.nl sprak met hartverwarmende Hanneke

hanneke

Je werkte al 8 jaar als advocate. Hoe ben je in de Zweedse mode gerold?
"Ik was altijd al geïnteresseerd in Zweden en ik heb ook altijd al iets met mode en kleding gehad. Op een gegeven moment ben ik de Zweedse taal gaan leren en daardoor ben ik nog meer verbonden geraakt met dit prachtige land. Mijn ontmoeting met de drie zusjes van kledingmerk Dagmar gaf de doorslag."

Waarom koos je juist voor Dagmar?
"Toen ik Karin, Kristina en Sofia – het zustercollectief achter Dagmar- ontmoette, klikte het meteen! Zij waren enthousiast, ik was enthousiast en dat was voldoende om er volledig voor te gaan. Mijn gevoel dat dit ging slagen was zo sterk. In het begin wist ik niet eens waar ik precies aan begon, maar vanaf het eerste moment is het nog alleen meer heel goed gegaan! We hebben een ontzettend goed contact met elkaar, echt een soort familiegevoel. Ook met de andere labels Camilla Norrback en sieradenmerk David&Martin onderhoud ik een sterke band. Zij zijn allen zulk lieve mensen! Iedereen om ons heen wordt vanzelf fan."

Julia Brown
Sleehak, Camilla Norrback
EUR 240.00
(watMooi)
Clary Chinos
Broek, Camilla Norrback
EUR 99.00
(watMooi)
Maj
Blouse, Camilla Norrback
EUR 50.00
(watMooi)

Je bezoekt Zweden regelmatig. Wat is typisch hun stijl?
"Ze houden daar erg van luxe. Maar dan heb ik het niet over bling bling! Juist zo min mogelijk zichtbare labels op de kleding, maar wel hechten de Zweden veel waarde aan een hoge kwaliteit van hun fashion items. De ontwerpers maken niet graag gebruik van heftige prints en extravagante vormen. Wel vind je vaak bijzondere materialen en afwijkende details terug. Mijn tas is daar een goed voorbeeld van, een exemplaar van The Swedish Model, een merk die ik ook vertegenwoordig bij Are You Swedish? Het straatbeeld is echt casual chique met een vleugje ingetogen luxe. Kijk maar eens goed naar Sofie van Dagmar (zie artikel: Zweedse Fashion: Dagmar, red.), zij is daar echt dé it-girl van dit moment!"

Circle cuff small circles silver by David & Martin
Armband, David & Martin
EUR 171.80
(David & Martin)
Facet heart necklace silver by David & Martin
Ketting hart, David & Martin
EUR 85.90
(David & Martin)

Bag, The Swedish Model
EUR 365.95
(Zenggi)

Wat is voor jou nu de meest inspirerende shoppingstad?
"Natuurlijk ben ik gek op Zweden en alles wat daar vandaan komt! Amsterdam is ook altijd favoriet. Maar een heerlijke stad om te winkelen en waar ik altijd vernieuwende en verrassende dingen vind, is Rotterdam! Ook Antwerpen vind ik fantastisch, zoals Labels Inc, voor alle fijne designersvintage. Hier bij Azzuro Due koop ik altijd Alexander Wang shirtjes, gewoon omdat ik het fijn vind om deze winkel te bezoeken. Voor mij zijn winkels waar ik zo'n zelfde feeling mee heb als met Dagmar heel belangrijk."

Zweden staat ook bekend om hun sterke interieurdesign. Denk je dat jij, als echte Zwedenfan, ooit ook meubels bij je agency gaat betrekken?
"Voorlopig ben ik nog steeds ontzettend blij met het succes van de fashion- en accessoirelabels! Wel vind ik de PS collectie van Ikea heel inspirerend. Het is heel basic maar toch ook kunstig vormgegeven. Wie weet, ik sluit een Are You Swedish? Department Store niet uit!"

Wat mogen we zeker niet missen als we Zweden bezoeken?
"Neem een goed boek mee en bestel een koffie op het terras van Hotel Skeppsholmen, gelegen op een eilandje in het centrum van Stockholm. En oja, plan de komende uren niets meer in je agenda..."

En Hanneke heeft gelijk: ook wij zijn fan! Jij ook?

-XXX- Marlies & Merel

liefs, Merel Gubbels, If fashion is a religion, I'm a believer!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.