Fashionchick Interviewt: Debbie Nuchelmans

Middels Twitter deden wij onlangs een oproep: 'Waarom zou Fashionchick jou moeten interviewen?'. Er kwamen genoeg leuke reacties binnen, maar er moest een keuze gemaakt worden. Na kort overleg op de redactie viel onze keus uiteindelijk op modeblogger en schoenverslaafde Debbie Nuchelmans. Zij was het die aan het Fashionchick-vragenvuur werd onderheven.

Een goede keus, bleek achteraf. Zo vertelde zij ons over het idee haar blog Six Feet From The Edge te beginnen. En dat er ook wel eens trends zijn die zij absoluut aan haar voorbij laat gaan. Lees het complete interview met Debbie en check ook de producten die zij uitzocht in de fashion-finder!


Wanneer ben je met je modeblog begonnen en hoe kwam je op het idee?

Een paar jaar geleden begon ik met een blog, puur als uitprobeersel en een stiekeme drang mijn 'creatieve ik' naar buiten te laten komen. Het is nooit écht geworden hoe ik het wilde, dus heb ik er voor gekozen een eigen domein aan te vragen en er voor te gaan. Het helpt ook dat ik een vriend heb die achter mijn keuze stond een serieuze blog te beginnen en helpt met bijvoorbeeld het fotograferen van outfits. En dat ik een vriend heb (niet dé vriend, éen vriend) die een mooie blog voor me wilde maken.

Achter bijna elke blognaam schuilt wel een verhaal. Wat is het verhaal achter Six Feet From The Edge?
Six Feet From The Edge is een verwijzing naar een nummer van hardrockband Creed, waar ik eerder enorm veel muziek van draaide. Ik vind de overeenkomsten tussen de hardrock-wereld en de mode-wereld zo interessant, dat ik iets hiervan terug wilde laten komen in mijn blognaam. Niet te voor de hand liggend, maar passend bij mij.

En waarom juist dat nummer?
Six Feet slaat, buiten het feit dat het mijn lengte van 1.80m is, op de gepaste afstand die ik bewaar bij het maken van keuzes. Ik ga wel vol voor dingen, maar nooit zonder ergens goed over na te denken. Ik ben in alles wat ik doe vrij bedachtzaam en overanalyseer dagelijkse én minder dagelijkse dingen.

Daarbij schroom ik niet mijn grenzen - edges - op te zoeken. Soms besef je dan dat die gepaste afstand alsnog te klein is en ga je onderuit. Zanger Scott Stapp van Creed zong in hetzelfde nummer: "Hold me now, I'm six feet from the edge and thinking: maybe six feet ain't so far down". En zo is het maar net.

Only IVY Blouse...
Witte blouse, Only
EUR 26.95
(Zalando)  
Ketting Jazou|...
Ketting, Antik Batik
EUR 115.00
(Little Soho) 

Zwarte Sleehak...
Sandalen met sleehak
EUR 59.90
(Cafe Moda) 

Hoe omschrijf je je eigen kledingstijl?
Die kan zo veranderlijk zijn als het weer in Nederland, maar over het algemeen grijp ik wel terug op kleding met een rauw randje, een stoere twist, strakke vormen en krachtige belijningen. Ik merk dat ik steeds meer weet wat ik zelf mooi vind en laat me minder leiden door een heersend beeld of wat anderen eventueel mooi bij me zouden vinden. Eerlijk gezegd deed ik dat ook al nooit, maar toch voelt mijn stijl nu vertrouwder bij me. Minder gekunsteld.

Wat is op dit moment je meest favoriete kledingstuk? En waarom?
Oei, mag ik er stiekem twee noemen?

Nou, vooruit.
Dan noem ik mijn Pistol-laarsjes van Acne, die passen overal bij, zitten heerlijk, geven je net even iets extra's zonder te veel op te vallen en worden alleen maar mooier naarmate ik ze langer heb. En mijn leren jas, toevallig ook van Acne. Eigenlijk om dezelfde reden als die ik noemde bij de laarsjes. Ik ben er verliefd op. Hij is niet enorm opvallend, maar heeft toch een apart detail op de rug (namelijk een opening).

Wat is de grootste miskoop die je ooit gedaan hebt?
Ik heb eens een heel flashy jurkje gekocht met soort metallic-garen erin en opstaande schouders. Lady Gaga is er niks bij. Het kreng is te kort, is gemaakt van een lelijke stof en staat me bij nader inzien voor geen meter. Hij hangt mooi te zijn (of nee, dat eigenlijk niet eens...) aan een hanger in mijn kamer en gaat bij de eerstvolgende opruimsessie naar het Leger des Heils.

Samsøe &...Blouse, Samsøe & Samsøe
EUR 120.00
(Zalando)
7 for all... Broek, 7 for all Mankind
EUR 199.95
(Zalando)
Leather bag Leren tas, Legend
EUR 129.95
(Denim Plus )

Waar haal jij je mode-inspiratie vandaan?
Eigenlijk voornamelijk van de niet-te-gewone mensen op straat, andere fashionblogs, magazines... Ik vind het sowieso al heerlijk om naar mensen te kijken, en dan vooral 'echte mensen'. Mensen zonder styling- en visagieteam 24/7. 

Welke modetrends van het afgelopen seizoen heb je aan je voorbij laten gaan? En waarom?
Colourblocking. Ik kan het woord al niet meer horen. De oufits binnen deze trend kan ik op andere mensen af en toe nog wel waarderen, maar op mijzelf vind ik het erg geforceerd overkomen. Ik hou wel van kleur, maar dan liever één eruit springend item dan een heleboel in één outfit. Ik voel me er al snel wat clownesk in overkomen en dat is wel het laatste wat ik uit zou willen stralen.

Werktas 
Werktas, Fred de la Bretonière
EUR 359.95
(de Bijenkorf)
Ruimvallende...
Blouse, Hilfiger Denim
EUR 99.00
(de Bijenkorf)
Levi's demi...
Curve ID jeans, Levi's
EUR 84.95
(Wehkamp)


Heb je een gouden make-up tip voor de Fashionchicks?
Hetzelfde als bij mode: wanneer het voor jezelf geforceerd aanvoelt, komt het waarschijnlijk op anderen net zo over, en mist het zijn doel. Daarmee wil ik niet zeggen dat je niet moet experimenteren en geen nieuwe dingen moet proberen (in tegendeel!), maar als je je er zelf niet lekker bij voelt, dan straal je dat ook uit en bereik je niet het effect dat je er mee zou willen bereiken.

Welke modeblogs zijn volgens jou echt de 'must-follows' van het moment?
Afterdrk.com, omdat haar stijl dicht ligt bij wat ik zelf mooi vind. Verder laat ik me graag inspireren door Scandinavische blogs zoals die van Elin Kling en Caroline Blomst. Wheredidugetthat.com kan ik ook enorm waarderen, hoewel alle tierlantijnen en bohemian invloeden best ver van mijn eigen stijl af liggen. Dead-fleurette.com laat me 'nadenken over kleding'.

Korte bikerboot
Bikerboot, Tony Mora
EUR 325.00
(Fooshz)
Blouse
Blouse, Modström
EUR 70.00
(de Bijenkorf)
Fab Ace Clut..
Clutch, Fab.
EUR 125.00
(XOXOshop)

Wat vind je van de stijl van Debbie? 

liefs, Elise van Mechelen

Elise van Mechelen The shoe must go on

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer