Fashionchick Interview: Suzanne van Haaster

Suzanne van Haaster, we kunnen haar ondertussen wel kronen tot de koningin van de multiwear. Als eigenares van multiwearlabel SundayMonday, blijft ze verrassen met haar kleurrijke en upbeat ontwerpen. En dan zijn alle designs ook nog eens op minstens 2 manieren te dragen. Wij wilden meer weten van SundayMonday en Suzanne. “Ik wilde kleding hebben waarmee je een supersnelle fashionswitch kon maken!”

interview sunday monday

Hoe is het idee voor SundayMonday ontstaan en gegroeid?
Mijn karakter is vrij tegenstrijdig. De ene keer wil ik dit, de andere keer dat. Ik heb een eigen kijk op kleding. Ik wil altijd net wat anders. Dan vind ik de vorm van een kledingstuk mooi, maar wil ik het net in een andere kleur. Of andersom. Kortom; een goede reden om een eigen label te beginnen! Ook heeft mijn leven nogal een gemixte invulling. Ik werkte vroeger als model en gaf daarnaast les op een middelbare school. Op zondag werkte ik in de modewereld, op maandag stond ik voor de klas. Vanuit die gedachte vond ik het handig om één kledingstuk te hebben waarmee ik er in een handomdraai totaal anders uit kon zien. Daaruit is mijn concept ontstaan, SundayMonday.

Waar haal je inspiratie voor de designs en de collectie van SundayMonday vandaan?
Voor inspiratie kijk naar internationale modewebsites, daarna maak ik een vertaling naar mijn eigen ontwerpen. Ik let ook op zaken die niet direct de link met mode hebben. Een mooi lijnenspel in een gebouw kan mij ook boeien. Ik reis veel, onbewust neem je toch al die ervaringen mee. Afgelopen jaar heb ik besloten om accessoires toe te voegen aan SundayMonday. Ik vind het zelf heel fijn om bij één webshop meer producten te kopen en een totaalplaatje in mijn winkelmandje te gooien. Ik denk dat mijn klanten dat ook vinden, want de sieraden en tassen zijn een razend succes!

Trenchcoat Pink Loop
ZALANDO
€79,95 €39,95
Chic Satin Dress12 ways Chique Satin Dress
SUNDAYMONDAY
€89,95
Laars Online
SHOELINE
€99,95

Hoe zou jij je eigen kledingstijl omschrijven?
Mijn kleding is vrouwelijk en tijdloos, maar altijd met opvallende make-up of statement sieraden. Ik heb ook bijna elke dag een ander kleurtje op mijn nagels. Nagellak is mijn grootste shopverslaving, niet duur en past altijd!

Wat is op dit moment je favoriet in de collectie van SundayMonday?
Op dit moment is de groene Reversible dress mijn favoriet. Je kunt dit jurkje op 2 manieren dragen. Met een rugdecolleté en hooggeslote voorkant of andersom. Ik ben helemaal gek van de kleur groen van die jurk. Hij verkoopt ook als een trein! Zo leuk dat ik dus niet de enige ben die enthousiast over het ontwerp is. Een andere favoriet is de Cape dress die je op 3 manieren kunt dragen.

N.50 Happypink lipstick
LOOKX
€15,50
reversible dress2 ways Reversible Dress
SUNDAYMONDAY
€79,95
Cross bangle
FASHIONOLOGY
€45,00

Waar shop je het liefst online en offline? Heb je nog een onontdekt shopparadijsje dat wij moeten ontdekken?
Ik shop vooral online. Ik heb ook echt een hekel aan zaterdagen in grote steden. Afschuwelijk lange rijen, drukke straten, losgeslagen kids die onder het gordijntje komen koekeloeren. Horror! Ik shop wel offline als ik in het buitenland ben. Dan ga ik helemaal los op markten en bij onbekende winkeltjes of lokale designers. Hong Kong is favoriet. Online shoppen doe ik af en toe met een wijntje lekker relaxed op de bank. Het is echt een uitkomst, zo lekker overzichtelijk en doelgericht. Ik kijk graag bij The Outnet voor dure merken voor mooie prijzen.

Wie is je favoriete mode icoon of wie vind je het meest inspirerend op dit moment?
Charlize Theron vind ik geweldig. Ze kan er zowel lief, als stoer uitzien! Heel tegenstrijdig en heel SundayMonday. In Nederland is Beertje van Beers favoriet. Niet alleen omdat ze als één van de eerste SundayMonday steunde -ze draagt mijn jurkjes en is er heel positief over-, maar ze is prachtig en heeft een echte WOW-factor. Het leukste vind ik dat ze ook nog lief en superpositief is. Haar fijne karakter vind ik erg inspirerend.

Gekleurde sjaal
HYKI
€59,95
Ted Bakker blazer
ZALANDO
€224,95
Ciaté Jewel nagellak
NELLY.COM
€13,95

Wat is je stiekeme guilty pleasure?
Ik hou van pangsit met flink wat sambal in combinatie met een patatje met. Juist als je dit soort dingen niet te vaak eet, is het echt héérlijk!

Heb je nog beautyproducten die wij echt niet mogen missen?
Met nagellak van Ciaté is strepen verledentijd. Lemony flutter van Lush is super voor zachte nagelriemen en ruikt fantastisch. Heb je blond haar? Gebruik dan die ouderwetse Reflex Silver shampoo van Schwarzkopf met dat gekke blauwharige stel op de sticker. Voor nog geen €4,- heb je de beste zilvershampoo die er is.

Nagellak Essie

NELLY.COM

€39,99

DKNY jurk
ZALANDO
€809,95
Coffee kettingCoffee ketting
SUNDAYMONDAY
€16,95

Suzanne en SundayMonday zijn nog lang niet klaar met multiwear. "Je wilt niet weten hoeveel ontwerpen ik nog op mijn computer heb staan. Ik wil mijn klanten – die SundayMonday heel trouw zijn en mij via social media op de voet volgen- nog sneller kunnen verrassen met nieuwe ontwerpen." laat ze ons weten. Wij blijven haar dan ook zeker op de voet volgen.

twitter Volg op twitter alle updates en het laatste nieuws over SundayMonday

voeg toe aan mijn favorieten
Voeg SundayMonday toe aan jouw favoriete webshops op Fashionchick.

liefs, Marlies Bax,