Fashionchick Interview: Lonneke Verbunt

Met mooie merken en eerlijke producten wil Lonneke Verbunt het verschil maken. Na een sabbitacal en een crowd financing avontuur van een jaar, was de eerst BrandMission winkel een feit. Een winkel die uitpuilt van de mooie verhalen, prachtige merken en eerlijke mode. Lonneke vertelde ons haar verhaal. "Gewoon geld sturen schiet niet op, je moet zorgen dat ze geld kunnen verdienen."

Fashionchick interview Lonneke Verbunt BrandMission

BrandMission vertelt in de winkel ook de verhalen achter de merken, maar waar begint het verhaal van BrandMission zelf? Ik werkte als projectontwikkelaar. In die wereld ben je vooral bezig met huurprijzen en vierkantenmeters. Toen ik op sabbatical ging, zag ik een wereld van armoede waarin mensen moeten leven van subsidies. Dat handje ophouden werkt niet. We moeten juist zorgen dat er werk voor de mensen is zodat ze zichzelf kunnen gaan onderhouden. Mijn achtergrond als projectontwikkelaar, ambitie voor een eigen businessplan en die reiservaring kwamen samen in mijn Fair Fashion shop BrandMission.

Jeans Monkee Genes
BRANDMISSION
€89,95
You've Got Mail bag
RYSTO
€229,00
Leren jack
EXPRESSO
€109,95

Was Fair Fashion iets waar je altijd al mee bezig was? Niet eens. Retail was wel mijn passie; hoe bewegen mensen zich door een winkel en hoe speel je daar op in? Door mijn reizen kwam ik meer met duurzaamheid in aanraking. Dan ga je je daar in verdiepen en dan schrik je wel. We vergeten vaak dat alles wat we dragen door mensenhanden wordt gemaakt of hoeveel gif er in de katoenindustrie wordt gebruikt.

Ik wil met BrandMission niet met het vingertje wijzen. Het draait om Positve Fashion. Wel geven we Story Telling Cards mee waarop het verhaal van een merk of materiaal te lezen is.

En hoe bewust kiest Nederland? Ik denk dat dat echt steeds beter wordt. Het is steeds makkelijker om bewuste keuzes te maken. Neem nou H&M met de Conscious collectie; heel toegankelijk voor iedereen en daarom een heel goed initiatief.

Zijden top MLY
BRANDMISSION
€139,00
EKYOG blazer
BRANDMISSION
€199,00
Espadrilles TOMS
BRANDMISSION
  €65,00

Hoe kom je tot de merken die je met BrandMission wilt verkopen? Helaas is het aanbod van merken die echt uit het hart duurzaam produceren nog steeds beperkt. Je bent er snel doorheen. Ik probeer met BrandMission echte samenwerkingen aan te gaan met merken. Anders is het voor beide partijen niet te dragen.

Het Franse EKYOG is mijn grote trots op dit moment. Het is een super mooi merk voor de jonge zakelijke vrouw. Zij gebruiken alleen GOTS gecertificeerde materialen. Echt duurzaam. Ook hebben ze de Terre D’EKYOG foundation waarmee ze school- en natuurprojecten in Madagaskar steunen. 10% van de winst van EKYOG gaat naar die stichting. Dat ik bij EKYOG binnenkwam, mijn verhaal mocht doen en nu als eerste retailer buiten Frankrijk dit merk mag verkopen, dat vind ik heel erg mooi.

Armband Ettika BRANDMISSION
€49,95

Jurk Camilla Norback
BRANDMISSION
€225,00

Pump Unisa
OMODA
€99,95

Hoe zou je je eigen stijl beschrijven? Ik mix vrouwelijk en stoer graag. Ik leef in de broeken van Monkee Genes. Met een blazer en een zijden top is het helemaal mijn stijl. Voor zakelijke gelegenheden pak ik geen jeans, maar bijvoorbeeld een mooie gekleurde pantalon.

Alle merken die in mijn winkel hangen, zou ik kunnen dragen. Camilla Norback, EKYOG, ik vind ze allemaal prachtig. Je ziet de details. Je voelt aan de stoffen hoe goed en mooi dit is.

Wat zijn andere groene merken of shops die jij aanraadt? Charlie Mary in Amsterdam en hun eigen online shop. Nukuhiva van Floortje Dessing in Utrecht is ook leuk. De shop van Floortje is veel meer gericht op jeans, waar ik vooral jonge, zakelijke kleding aanbied.

Hurraw! lipbalm
SHIZO
€4,95
Monkee Genes jeans
ZALANDO
€64,95
Zomerjurkje EKYOG
BRANDMISSION
€89,00

In de toekomst hoopt Lonneke het Fair Fashion virus met nog meer winkels te verspreiden door Nederland. Nu moeten de meesten van ons het nog even doen met de webshop van BrandMission. Haarlemmers hebben geluk. Zij kunnen ook offline de prachtige stofjes en mooiste designs bewonderen. Wij spreken uit ervaring: dit is een shoppingtripje waard.

voeg toe aan mijn favorietenVoeg BrandMission toe aan jouw favoriete webshops op Fashionchick.

liefs, Marlies Bax,