Fashionchick Interview: Inge van Kessel

Een datingconcept, een beautyplatform en een label voor protheselingerie, welke concept zou dit jaar de Marie Claire Starters Award winnen? Op maandag 10 september reikte maandblad Marie Claire voor de achtste keer haar award uit voor de vrouwelijke ondernemer met het meest veelbelovend businessplan. Inge van Kessel met Fair Roundings bleek dit businessplan in handen te hebben. Zij wil de branche voor protheselingerie een flinke boost geven.

Interview Inge van Kessel

Hoe is het idee voor Fair Roundings ontstaan?
Toen een geliefde van mij borstkanker kreeg, heb ik het hele proces van dichtbij meegemaakt. Chemokuren, afzetting van de borst. In eerste instantie moest ze medische lingerie dragen om pijn te voorkomen. Toen de wond geheeld was, kon ze met een aangemeten prothese weer lingerie dragen. Maar het aanbod protheselingerie is slecht. De keuze is heel beperkt en is erg prijzig. Oma-onderbroekenlingerie noem ik het. Je kunt kiezen uit huidskleurig, zwart en wit. Laatst werd voor het eerst lichtblauwe protheselingerie uitgebracht. Dat kan toch anders?

Ik ging research doen naar online verkooppunten en de mogelijkheden met protheselingerie. Voor ik het wist kwam ik allerlei blogs en social media berichten tegen waar vrouwen hun frustraties over protheselingerie uitten. Daardoor ben ik de markt verder gaan onderzoeken. Uiteindelijk had ik zoveel informatie verzameld, dat ik mijn beeld van de markt op papier kon zetten.

Zwart jack
MODEMUSTHAVES
€59,95
Top Vero Moda
VAN TILBURG
€19,95
Armband Ettika
XOXOSHOP
€44,95

Hoe wil je met Fair Roundings een verschil maken in de branch voor protheselingerie?
Ik wil met Fair Roundings een boost geven aan deze markt. Dat kan gewoon! Protheselingerie moet niet meer alleen praktische lingerie, maar ook mooie, sexy lingerie zijn. Lingerie die je gewoon wilt hebben en zelfs wel wilt krijgen.

Aan protheselingerie zitten een aantal eisen verbonden. Er moet een zakje in zitten voor de prothese en als je naar voren buigt moet de BH bijvoorbeeld geen inkijk hebben. De lingerie sluit hoger en ziet er daardoor vaak groot uit. Dit is een van de dingen waar ik mee aan de slag ga. Ik probeer met kleuren en contrasten de lingerie er wat minder groot uit te laten zien. Ook kun je met bandjes en afwerkingen zoveel doen.

Rok Kookai
ZALANDO
€218,95
Top Kocca
FRESH TOO
€59,95
Jasje Mart Visser
V&D
€219,99

Wat is de eerste stap die je na het winnen van de Starters Award wilt nemen?
We beginnen met mooie standaardmodellen die te passen zijn bij mammacare-verpleegkundige (verpleegkundige gespecialiseerd in borstkanker red.) en lingeriespecialzaken. Zo zorgen we dat vrouwen vertrouwd raken met het merk en de pasvorm, dat ze hierover goed advies krijgen. Uiteindelijk moet Fair Roundings online de mogelijkheid aanbieden om de BH helemaal te costumizen. Maar dat is de tweede fase.

Jurk Kala
ZALANDO
€79,95
Lipgloss
LOOKX
€17,95
Zwarte pumps
SUPERTRASH
€109,95

Wat is je advies voor een goede zakelijke outfit?
Ik werk eigenlijk ook in de airspace industrie. Niet echt hip en happening! Ik ben er wel mee bezig hoe je er leuk, maar niet to much, uit kunt zien op je werk. Mijn tip: Laat niet letterlijk te veel van jezelf zien, maar zorg wel dat je opvalt. Dus niet te kort en te laag, maar wel een ander kleurtje of patroontje. Later zullen ze denken: “Hé, jij was dat meisje met dat rode jasje!”

Heb jij nog favoriete kledingmerken?
Ik loop vaak van het één naar het ander. Nu is mijn favoriet Summum Woman!

Oorbellen Ted Bakker
DE BIJENKORF
€50,00
Jas Only
SANS ONLINE
€109,95
Mascara L'oréal
NELLY.COM
€22,95

Fair Roundings is niet zomaar een merk, het is een merk met een mooie missie. Vrouwen zichzelf na borstkanker weer 100% vrouwelijk te laten voelen. Met de Marie Clair Starters Award kwam gelukkig niet alleen een titel. Inge kreeg onder andere 5000 euro startkapitaal, een gloednieuwe garderobe van Summum Woman en mag een half jaar lang rijden in een Mercedes. En dat is precies het duwtje in de rug dat wij dit prachtige concept gunnen!

twitter Volg op twitter alle updates en het laatste nieuws over Inge van Kessel

liefs, Marlies Bax,