Fashionchick Interview: Ekaterina Razgonova

Op 12 januari worden de jaarlijkse ELLE Style Awards weer uitgereikt, dit keer in het prachtige Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De drie genomineerden van de ELLE H&M Stylist Award stylen een catwalkshow geheel in het thema van dit jaar: The Roaring Twenties. Gisteren namen we een kijkje backstage bij een fotoshoot voor de ELLE Style Awards. Styliste Ekaterina Razgonova maakte wat tijd om ons te vertellen over hoe zij invulling gaat geven aan dit thema.

elle style awards

elle style awards 2012: Ekaterina Razgonova

In een drukke fotostudio in de Amsterdamse Jordaan zijn de drie genomineerde stylistes druk in de weer om hun modellen te stylen voor de fotoshoot die 3 januari plaatsvond. Styliste Ekatarina Razgonova heeft even tijd om ons te vertellen over haar plannen voor de ELLE Style Awards show. "De twee andere genomineerden en ik gaan zes modellen stylen, geïnspireerd door de jaren '20. We hebben allemaal een thema uitgekozen. Ik heb gekozen voor Speak Easies. Dat waren de bars waar tijdens de "Drooglegging" alcohol verkocht werd. Daar heerste zo'n gevoel van luxe, overdaad en rijkdom, maar die periode was ook erg donker en tragisch. Daarom noem ik mijn thema Glitter & Doom". De stylisten hebben de opdracht om in hun looks tien producten van H&M te gebruiken. De rest wordt aangevuld met designerstukken en vintage. 

elle style awards 2012

Wat kunnen we van jou verwachten tijdens de show?
Het wordt vrij donker en zwaar, maar niet té. Smudgy make-up, veel zwart, maar het moet geen goth-stijl worden. Daarnaast wil ik het ook niet omtoveren tot een historische presentatie over hoe de mode in de jaren '20 eruitzag. Ik heb goed gekeken naar wat er speelde in de jaren '20, en ik heb geprobeerd om die esthetiek te vertalen naar nu. Ik heb hele toffe items van independent ontwerpers.

Wat is kenmerkend aan jouw styling?
Ik houd van eclectisch en edgy. Ik wil niet dat het allemaal klopt. Ik wil geen grenzen stellen. Vaak heb ik al een idee van wat ik wil doen, maar ik moet het model zien en me gewoon mee laten voeren door het gevoel. Soms zijn dingen die mensen gewoonlijk mooi vinden, niet mooi. Aan de andere kant kan iets wat heel lelijk is, ineens heel mooi zijn. Ik mix en match graag, ik houd van georganiseerde chaos.

elle style awards 2012

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?
Ik ben twee jaar geleden assistent geweest van Venus Waterman. Ik studeerde International Business Management, dus dat was heel iets anders. Toen ik in Nederland bleef, merkte ik dat ik mijn hobby met mijn werk kon combineren. Ik ben hier dol op. Je ontmoet mensen, je mag reizen. De zakenwereld is heel stijf, maar in de mode kun je doen wat je wilt.

Op welke stylingklus ben je het meest trots?
Ik heb laatst voor het eerst een videoclip gedaan voor een Turkse artiest. Dat was heel anders, want voor een video moet je zorgen dat alles goed past omdat het van alle kanten gefilmd wordt. Daarnaast is er de artiest; hij heeft een eigen imago waar je rekening mee moet houden. Anders dan bij modellen die eigenlijk een soort kameleon zijn. Hij was heel tevreden. Dus daar was ik erg trots op!

elle style awards 2012

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik ben dol op oude familiefoto's. De kleding van mijn ouders en mijn grootouders op oude foto's vind ik heel interessant. Daarnaast houd ik erg van oude tijdschriften en boeken. Door Amsterdam fietsen of bij mijn vrienden zijn vind ik ook heel inspirerend. Alles kan me inspireren. Mensen inspireren me.

Wat zijn je favoriete shoppingadresjes?
Ik ga graag naar Van Ravenstein, als ik het kan betalen. Verder ben ik dol op de Amsterdamse vintage-winkeltjes. Niet alleen Episode en Zipper, maar ook de kleinere meer bijzondere shopjes. Ik ga graag naar Moskou, waar ik vandaan kom. Daar steun ik graag de lokale designers.

Jaren '20 stijl

Oorbellen Club Manhattan

WELIKEFASHION.COM
€19,95

Jurk French Connection

ZALANDO
€129,95

Zwart clochet-hoedje

DE BIJENKORF
€49,95 €24,97

Avondtasje Contempo

OTTO
€34,95

Pumps, Mellow Yellow

SARENZA
€149,95

twenties haaraccessoireTwenties-stijl kammetje

TOPSHOP
£7,50

De ELLE Style Awards worden op 12 januari live gestreamd via de website van ELLE. Ook thuisblijvers kunnen dus meegenieten van dit leuke event en krijgen zelfs een exclusieve rondleiding achter de schermen van de show. Kijken jullie ook?

twitter Volg op twitter alle updates en het laatste nieuws over de ELLE Style Awards!

liefs, Laura Gommans,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.