Fashionchick interview: Dyanne Beekman over haar boek N°1

"Zet jezelf op nummer 1!" Dat is de boodschap van het nieuwe boek N°1 van imagostyliste Dyanne Beekman. Verwacht geen gids vol geboden wat wel en wat niet te dragen. Dyanne gaat veel verder in N°1. Zij stimuleert vrouwen het beste uit zichzelf te halen, hun doelen na te streven, zichzelf te zijn en bewust te zijn van wat ze uitstralen. Iets wat zij zelf met vallen en opstaan heeft geleerd, vertelt ze me in een gesprek over haar boek, imago en stijl. "Opeens dacht ik: Ik leef wel bewust, maar ik geniet helemaal niet bewust!"

Teaser

Het hele interview sprankelt Dyanne. Ik hoor de trots, de kracht en het zelfvertrouwen van deze mooie vrouw als ze spreekt over haar boek. Vanaf mijn eerste vraag steelt Dyanne Beekman mijn hart en inspireert zij met haar enthousiasme.

Dyanne Beekman over N°1, imago en stijl

Laten we beginnen met een voor de hand liggende vraag: Hoe is het boek ontstaan? Ik was in gesprek met Bruna uitgevers en een uitgeverij voor kinderboeken. Aan het eind van dat gesprek zei Bruna tegen mij: "Luister Dyanne, dat kinderboek gaan wij niet doen. Maar we willen je graag vastleggen voor acht titels in drie jaar!" Een geweldige kans, maar ik wist helemaal niet hoe ik een boek ging vullen. Ik kan leuk praten, maar als ik op eigen houtje het hele boek moest schrijven kregen we in drie jaar tijd nog niet eens één boek af. Ik heb uiteindelijk een mooi team om me heen verzameld om samen met mij een klein bijbeltje voor vrouwen op te zetten waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Waarom N°1? Ik heb in 16 jaar één grote ontdekking gedaan: de vrouw van deze tijd wil in alles de mooiste, beste, liefste en leukste zijn. Iedere vrouw! Dat is heel zwaar en dan ren je jezelf voorbij. Pas als jij jezelf op nummer 1 zet kan je het beste uit jezelf halen. Niet dat je heel de week bij de kapper moet zitten, maar het  is niet egoïstisch om soms nee te zeggen. Pas dan laat je jezelf de mooiste, liefste, leukste en beste zijn. Mijn boek geeft de handvatten om dat te bereiken en dat is mijn doel.

En is het schrijven van N°1 bevallen? Ik vond het een cadeautje! Hoewel, toen ik het manuscript las dacht ik wel even: “O nee, waarom doe ik dit?” Het mooie vind ik dat het een stukje van mezelf is gecombineerd met ervaringen uit de praktijk van mijn bedrijf en dat iedereen iets van zichzelf daarin zal herkennen. Je mag best weten dat ik best wel een beetje nerveus ben, maar niet bang voor kritiek omdat het recht uit mijn hart komt.


1.  Jas, Mint & Berry
€149,95
(Zalando)

2. Colbert, Ichi
€59,95
(Welikefashion.com)

3. Trui, Maison Scott
€79,99
(Men at Work)

Het "jas tot tas" concept is echt jouw unique selling point. Leg dit concept nog eens uit? “Jas tot tas” zorgt voor balans in je kledingkast. Het draait bij een perfecte kledingkast niet om basics, maar om basis. Een sterke fundering van 12 verschillende items met elk een eigen nummer: jas tot tas. Deze basis bestaat uit dezelfde stukken, maar ziet er voor iedereen totaal anders uit. Als ik om 21.30 op social media de combinatie 1, 4, 9, 7, 12 adviseer voor de volgende dag dan draagt iedereen hetzelfde concept, maar zien we er toch totaal anders uit. Het maakt kleden makkelijker.

Wat is naast "jas tot tas" jouw ultieme stylingtip? Zorg dat je weet wie je bent. Dat is zo belangrijk! Op het moment dat je weet wie je bent, realiseer je dan hoe je dit door middel van kleding uit kunt stralen en versterken.


4. Blouse, Vila
€29,95
(Zalando)

5. Top, Dept
€24,99
(Men at Work)

6. Jurk, Sisters Point
€49,95
(Zalando)

Je focust in het boek heel veel op imago en bewust zijn van wat je uitstraalt. Hoe zou jij jouw imago beschrijven? Door zo’n boek kom je er ook achter wie je bent en wat mensen van jou denken. Ik denk dat het imago dat ik heb niet klopt met wie ik werkelijk ben. Ik ben een rebels meisje dat het onmogelijke mogelijk maakt, emotioneel is, krachtig in het leven staat en zich niet gek laat maken. Dat zien mensen goed, maar mijn televisie-imago klopt niet met de werkelijkheid. Niet veel mensen weten dat ik nog altijd het liefst op rubberlaarzen door de natuur banjer!

Met N°1 spoor je vrouwen aan om het beste uit zichzelf te halen. Op welk moment en welke manier leerde jij hoe je dat kunt doen? Ik ben hardleers geweest. Een omslag was toen ik ontdekte dat ik reuma heb, hoewel ik dat nog lang ontkend heb. Ik heb reuma nooit als excuus gebruikt. Ik heb een oplossing gevonden in goede voeding, yoga en de natuur. Dat is het moment geweest dat ik alles anders wilde doen en ook het moment dat ik leerde om bewust te genieten. Raas niet door, trek een fles champagne open en vier succes!


7. Broek, Fornarina
€89,95
(Zalando)

8. Jeans, Hilfiger Denim
€69,99
(Men at Work)

9. Lingerie, Simone Perélé
€34,50
(Suit of Sin)

Wie is jouw mode icoon? Coco Chanel. Niet per sé door haar stijl, maar vooral door haar doorzettingsvermogen en authenticiteit. Ik zag de film “Coco Before Chanel” veel later nadat hij uitkwam, maar ik herkende plots zoveel in Chanel. Dat eigenwijze en dat alles op haar eigen manier willen doen.

Wat zijn jouw favoriete online shoppingadresjes? Haha, Albert.nl! Er is niets fijner dan geen supermarkt meer zien en de boodschappen gewoon in jouw keuken laten bezorgen. Ik ben fan! Bij modeshops houd ik van een persoonlijke touch. Mijnmodewereld.nl en Orangebag.nl hebben dat allebei. Die kleine shops zijn mooi, authentiek en je ziet ze groeien.

Hoe ziet jouw altijd-goed-outfit er uit? Ik heb er twee. Nummer 1 is mijn eigen jeans, natuurlijk. Hij maakt me zowel elegant als stoer. Met pumps is hij vrouwelijk, met sneakers meer casual. Nummer 2 draag ik op het moment; Een leren legging die ik baggy draag met een vest/shirt met rits, een schaapbontje en nette herenschoentjes. Het is bij mij altijd een beetje ambivalent, een beetje tegenstrijdig.


10. Accessoire, Pieces
€9,95
(Nelly.com)

11. Schoenen, Boxfresh
€119,95
(Zalando)

12. Tas
€99,95
(ModeMusthaves)

Win Dyanne Beekmans Boek N°1

Mijn hart werd gestolen, eerst door het boek en daarna door de inspirerende persoonlijkheid van Dyanne. Wil jij je ook onderdompelen in de wereld van Dyanne Beekman en leren jezelf op nummer 1 te zetten? Dat kan! Wij geven 5x het boek N°1 weg. In dit artikel vind jij het "jas tot tas" concept ingevuld in de stijl van Dyanne. Laat tot 3 november in een reactie weten welk item jouw favoriet is en maak kans op een van de exemplaren van N°1. Geen gelukkige winnaar? Je kunt N°1 ook online kopenDe winaars van de boeken zijn bekend en hebben persoonlijk bericht gehad. 

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.