Girlbosses

Fashionchick Interview: Charlotte Willems

Marlies, 05 januari 2013

Fashionchick Interview: Charlotte Willems

Alle diëten had ze gedaan. Van Cambridge tot sapkuren. Niets hielp. Pas toen Charlotte Willems besloot "gewoon" te gaan eten, ontdekte ze wat haar lichaam nodig had en viel ze 7 kilo af. Wat als een persoonlijk voedingsplan begon, groeide uit tot de realistische afslankmethode BodieBoost. Met een simpel en vooral haalbaar concept hoopt de vrolijke Charlotte nog veel mensen te helpen met gelukkig en gezond slank te worden. "Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan doen."

Fashionchick Interview: Charlotte Willems

Hoe is BodieBoost ontstaan?
Ik lag met mijn moeder op het strand toen ik voor het eerst hardop zei: "Dit werkt. Ik voel dat ik hier iets mee moet gaan doen." Vanaf mijn dertiende was ik bezig geweest met mijn gewicht. Ik las tijdschriften, zag de modellen en kreeg wel eens te horen dat ik dikker werd. Ik was niet dik, maar toch ga je dan langzaam twijfelen. Ik heb echt álle diëten geprobeerd. Echt. Ook de belachelijke dingen als het "Brooddieet" waarop je om de dag alleen maar brood mocht eten. Het was 3 - 4 jaar lang strijd. Wel eten, niet eten, compenseren, vreetbuien. De dokter kon me niet helpen, de diëtiste kon me niet helpen. En ik viel niet af.

Toen was ik er klaar mee, ik ging "gewoon" eten. Drie keer per dag en als ik een toetje kreeg dan at ik het gewoon op. Elke dag was een frisse start. Niet meer straffen, niet meer belonen, niet meer heel de dag met eten bezig zijn. Ik maakte weekmenu's voor mezelf en ontdekte daar een soort formule in. Ik viel 7 kilo en 10 centimeter af. En niet alleen ik. Twee vriendinnen wilde het ook proberen. Eén viel in 3 maanden 14 kilo af, de ander 5 kilo in 1 maand. Ik heb de formule 1,5 jaar getest op de meest verschillende mensen. Het werkt gewoon.

Lipstick YSL
DE BIJENKORF
€30,99
Jeans Religion
WELIKEFASHION.COM
€124,95
Top Wildfox
ZALANDO
€89,95 €54,95

Wat maakt BodieBoost precies anders?
BodieBoost is haalbaar. Ook in het echte leven. Heb je geen banaan, dan neem je gewoon een kiwi. De idiote diëten die ik volgde liepen iedere keer stuk, omdat ze niet op lange termijn vol te houden zijn. Je hebt af en toe etentjes, dan kan een dieet van alleen maar brood niet, dan kun je niet alleen maar fruit eten. Mijn formule is heel overzichtelijk. Elke dag eet je 2 porties van iedere familie van voedingsmiddelen. Zo simpel is het. Families zijn eiwitten, fruit, groenten, koolhydraten en zuivel. Binnen die families vallen heel verschillende dingen. Bijvoorbeeld eieren, noten en vlees in de familie Eiwitten. Naast die families zijn er twaalf regels zoals; Vrouwen drinken max. 3 alcoholische drankjes per week. De eerste 10 weken volg je strak weekmenu's. Daarna kun je zelf de formule toe passen op een manier die bij jouw smaak en leven past. En natuurlijk verplicht snoepen en lekkere wijntjes drinken!

Het is een echt feel-good "dieet"?
Ja, precies! Het is een taboe onder vrouwen dat we vaak zo moeilijk met eten om kunnen gaan. We denken altijd dat we de enige zijn. Dat dacht ik zelf ook. Ik vond mijn rust toen ik op deze manier ging eten. Eten was geen angst meer. Ik stimuleer vrouwen heel erg om trots op zichzelf te zijn. Kleed je leuk, maak je mooi op en afslanken wordt makkelijker. Dat merk ik echt. Je voelt je meteen beter.

Oorbellen Pearl by Simone
FRESH TOO
€18,95 €9,48
Jack Guess
WELIKEFASHION.COM
€179,95

Laarsje Friis & Company
WELIKEFASHION.COM
€159,95

Je houdt dus ook van kleding?
Ik houd heel erg van mode. Ik probeer BodieBoost ook hip en fashionable te maken. Ik hoop ooit een fashion show te organiseren met BodieBoosters die veel gewicht verloren zijn. Want waarom wil iedereen afvallen? Vaak toch om er net even beter uit te zien in kleding.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Mensen zeggen wel eens dat ik apart gekleed ga, dat vind ik zelf eigenlijk niet. De ene keer draag ik de bohemian stijl, de andere keer kleed ik me stoerder. Maar ook de classy stijl van Lily uit Gossip Girl vind ik heel mooi. Ik houd echt van opvallende dingen a la Cavalli. Tijgerprintjes, pailletten, grote oorbellen. En hoe hoger de pumps, hoe beter! Ik dacht eerst dat ik me zakelijk moest kleden om serieus genomen te worden. Nu weet ik dat ik lekker mezelf kan zijn. Mét leren broek en tijgerjassen.

Ben je een online shopper?
Ik ben eigenlijk meer een online inspiration-person. Offline ga ik opzoek naar wat ik online gezien heb. Ik ben gek op marktjes. Vooral die Spaanse markten in van die kleine vissersdorpjes. Daar vind ik juist de dingen die ik online het gezien. Zo mix and match ik budget items.

Armband Ettika
XOXOSHOP
€57,50
Short Bitching & Junkfood
ZALANDO
€119,95 €64,95
Clutch Parfois
HYKI
€27,90

Wat wil je verder nog met BodieBoost gaan doen?
Ik hoop echt dat zoveel mogelijk mensen op een deze nieuwe manier gaan afslanken. Het is niet nodig om je uit te hongeren, je komt juist door rare diëten aan. Voor mij is eten al jaren geen issue meer. Hopelijk kunnen straks nog veel meer vrouwen dat zeggen. We hebben nu het boek, een besloten groep op Facebook, Twitter, je kunt me mailen met vragen, er komt een app aan. Het is stap twee om BodieBoost uit te breiden met begeleid afvallen, coaches en de mogelijkheid om bijvoorbeeld de ingrediënten voor weekmenu's toegestuurd te krijgen.

Blazer SuperTrash
IVY FASHION
€149,95
Laarsje Jeffrey Campbell
NELLY.COM
€174,95
Paillettenbustier Motel
ZALANDO
€44,95

Charlotte inspireert, zowel offline als online. Op de digitale kijkbuis van Youtube deelt ze al haar tips om een mooi en gezond gewicht te krijgen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Wil jij meer weten over BodieBoost? Bekijk dan de website.

liefs, Marlies Bax,

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer