Fashionchick Interview: Barbara De Ru

Haar man, dochtertje en haar eigen label maken haar het meest gelukkig. Favoriete mode-iconen zijn Viktor & Rolf en Martin Margiela. Londen is haar lievelingsshopstad en ze zou vaker naar Antwerpen moeten gaan, vooral omdat haar schoonouders er 5 kilometer vanaf wonen. Ze heeft de Robijn Fashion Award gewonnen en haar kledinglijn was bij de Bijenkorf binnen no time uitverkocht. Ik heb het over ontwerpster Barbara de Ru. Zoveel interessante dingen, een prachtige webshop, een gezellig atelier en een ontzettend leuke vrouw! Fashionchick vond het tijd om haar eens wat fancy fashion-vragen te stellen.

Barbara de Ru

Hoe is het ontstaan van je eigen label verlopen?
Vroeger wilde ik advocaat worden. Ik dacht dat je met ontwerpen je brood niet kon verdienen. Mijn moeder vertelde me dat dat wél kon en toen ben ik dat gaan doen. Eerst een opleiding op het AMFI en daarna nog een master op het Fashion Instituut in Arnhem. Ik heb de Robijn Fashion Awards gewonnen in 2003 met mijn afstudeercollectie. Ik mocht toen een kledinglijn voor de Bijenkorf ontwikkelen die ze daar gingen verkopen. Daarna ben ik gaan ontwerpen voor onder andere CoolCat, H&M en Kuyuchi. Na al die ervaringen vond ik het tijd voor mijn eigen label. So here it is! 

Hoe omschrijf jij je persoonlijke stijl?
Ik ben altijd op zoek naar tijdloze klassiekers los van trends, net als in mijn eigen collectie eigenlijk. De colbert en cape bijvoorbeeld. Kwaliteit is heel belangrijk. Liever minder waar ik echt blij van word, dan veel kleding waar ik zo op uitgekeken ben.

Jas Day Birger et Mikkelsen

FASHIONMUSTHAVES.NL
€359,00

Designers Remix broek

ZALANDO

€159,95

Enkellaars L'Autre Chose
ZALANDO

€284,95

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit de ambacht en oude technieken die ik dan toepas op een modern ontwerp. Ik vind het zonde dat de echte ambacht verdwijnt en letterlijk zo ver van ons vandaan is. We staan zo ver af van het echte maken. Ik wil op een prettige manier laten zien dat alles echt gemaakt wordt. Zelfs T-shirts van de Zeeman worden door mensen gemaakt. Er bestaat geen machine waar je katoen in gooit en een kant en klaar T-shirt uitkomt. Deze inspiratie komt terug in mijn afgelopen en aankomende collectie. Ook haal ik inspiratie uit mijn eigen klant en collecties.

Kan je iets vertellen over je yoga-collectie?
Ik had het vorige winter zwaar. Ik vond het moeilijk om alle rollen die ik heb te combineren: vriendin, moeder, ondernemer, baas. Ik kon de balans niet vinden. Marjon van der Velden, die mijn branding doet en nu ook eigenaresse is van het yogatelier, vroeg of ze in mijn atelier les mocht geven. Ik ging eens mee doen en ontdekte dat yoga mij balans gaf. Ik kreeg prompt inspiratie, de ideeën bleven maar komen. Ik besefte dat een yoga-lijn, waarin je meer kan dan alleen yoga, zo goed bij mijn label past. Een yoga lijn waarin je je leven, met alle rollen die je hebt als vrouw, kunt leven. Hoge hakken uit en hup de yogamat op!

 Trenchcoat Bruuns Bazaar
ZALANDO

€ 359,95 €249,95

Suède broek Apart
OTTO
€157,00

Leren tas Maison Scotch
DENIMPLUS

€149,95

Wat is je meest memorabele fashionherrinering?
De show van Viktor & Rolf 'Bells' 1999-2000. Met al die belletjes. Ik was erbij en het was zo'n geweldige show. De show van Veronique Branquinho is ook een goede fashionherinnering. Die show was zo mooi, zo klassiek. Ik moest er zelfs een beetje van huilen.

Meest geliefde item in je kledingkast en je favoriete beauty product?
Mijn pleated yogapants, van mijn eigen label. Heerlijke broek die je thuis lekker comfi kan dragen, maar ook met een paar mooie hakken voor een feestje. Het is een multifunctionele broek. Chique en comfortabel at the same time! Mijn favoriete beauty product is Yoga. Dat ene uurtje helemaal voor jezelf. Om weer even helemaal in je lijf te zijn! 

Naast je eigen shop, wat is je favoriete online shopadresje?
Ik ben gek op Filippa K. Sober, simpel, tijdloos, super kwaliteit en super te combineren met mijn label. Voor mijn dochtertje koop ik veel online, dat vind ik echt ideaal. Een vriendinnetje van mij heeft ook een hele leuke webshop: Joline Jolink.

Vero Moda blazer

WELIKEFASHION.COM
€59,95

 Suède FAB. clutch

FAB. ACCESSOIRES
€139,00

Rok Benedikte Utzon

LOTS TO WEAR
€74,00

Wij zien een mooie toekomst voor Barbara en haar label. Haar droom: Een bedrijf zijn met aandacht voor iedereen, niet alleen voor het product en de klant, maar ook het team en de producenten. En met dit bedrijf balans en top kwaliteit bieden aan de moderne vrouw. Een droom die deze sterke dame zeker uit gaat laten komen met haar kledinglijn.

liefs, Amanda van Effrink, When in doubt, just add some glitter.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.