Fashion Trend: Kniebroeken

Oke, misschien lopen we een beetje hard van stapel. Deze trend is upcoming en zit nog in z'n coconnetje, maar zal in 2013 uitbloeien tot een ware tendens. Bij H&M, Topshop en natuurlijk op de catwalk zijn ze al gespot in verschillende vormen, kleuren en materialen. De designers van Resort 2013 konden er geen genoeg van krijgen en creëerden in overvloed de leukste, gekste en mooiste culottes. Maar hoe zit dat nu precies met die kniebroek?

Fashion Trend: kniebroeken

kniebroeken zijn cool

Ontwerpers zijn klaar met de short shorts van afgelopen seizoen. Ze verschuiven de lengte van ultrakort naar knielengte. Waar we eerst volop de skinny zagen, is het nu de wijde pijp die overheerst. De losheid en lengte gaat naar een heel ander level en dat vinden wij verbazingwekkend leuk.

Het silhouette gaat van kort naar knie en printjes zullen ook veel gaan samenwerken met de kniebroek. Draag zo'n wijde culotte met een stevige, hoge hak of een stoere sleehak. De luchtige, gecropte broeken zien er perfect gepolijst uit en gaan goed gepaard met een overeenstemmige blouse of een mooie getailleerde blazer.

Van de catwalk naar je kast

kniebroeken topshopMOTO Dip Dye Denim
TOPSHOP
€43,35

  Cropped pants Antik Batik
FASHIONMUSTHAVES
€134,00 €53,60
asos culottesCulottes YMC
ASOS
€212,91 €127,19
jogger shortsJogger shorts Boutique
TOPSHOP
€70,12
Kniebroek Only
SANS-ONLINE
€34,95
kniebroekenMOTO Dip Dye Denim
TOPSHOP
€43,35 €12,75
Kniebroek Vila
WEHKAMP
€34,95
  Kniebroek Antik Batik
FASHIONMUSTHAVES
€339,00 €135,60
kniebroekKniebroekje
TOPSHOP
€12,75

Cropped pants

INWEAR
€129,95

knieborkeMOTO Kniebroek
TOPSHOP
€45,89 €12,75
Cropped pants
  INWEAR
€49,98

Je kan natuurlijk ook zelf je kniebroek maken door een lange jeans af te knippen tot gewenste lengte. Daarna een verfje erover heen gooien, een gaatje hier en een gaatje daar en je hebt je eigen DIY exemplaar. Tie dye is ook helemaal hot and happening. Durf jij je te wagen aan zo'n hippe kniebroek? En hoe zou jij het combineren?

liefs, Amanda van Effrink, When in doubt, just add some glitter.