Fashion trend 2012: Peplum

Oké, wát is peplum? We zullen je het nog één keer vertellen. Dat zijn de uitwaaierende schootjes die bevestigd zijn aan tops, jurken of rokken. Een extra randje stof zet je taille goed in spotlight. Peplum heeft haar roots liggen in Griekenland. Peplos verwees naar een tuniek of lang gewaad met een stuk stof dat gevouwen en gebonden rond de heupen zat. Nu is peplum by far het it-silhouet van de zomer.

Trends 2012 Peplum

Peplum VAN HAKAAN TOT H&M

Deze schootjes zijn super vrouwelijk en romantisch. Vooral als je ze combineert met zoete pastelkleurtjes. Maar vergis je niet, voor hetzelfde gemak kunnen ze stoer of zakelijk gedragen worden. Er is eigenlijk een schootje voor iedereen. Het heupdetail zie je overal opduiken. Van Hakaan tot H&M. Met de juiste snit is de peplum flatterend voor bijna iedere vrouw, het helpt juist om een zandloperfiguur te creëren. Vera Wang, Lanvin, Elie Saab en Celine lieten het al zien op catwalk. Afgelopen winter kwam de trend al door op de rode loper en nu zien we peplum in de winkels, op straat en in de webshops.

Trend 2012: PEPLUM PRACHT

Sequin PeplumModeMusthaves
€ 19,95
Royal Blue Chelsea Peplum Pencil dressSo Couture TopVintage
€ 114,95 € 74,95
Jason JacketST. Studio ST. Studio
€ 329,95 € 164,90
Peplum SkirtModeMusthaves
€ 21,95
Jane Norman zip front dressJane Norman V&D
€ 54,00
jurkSteps wehkamp.nl
€ 69,95 € 25,00
Josh V- Grace Gun MetalJOSH V IVY Fashion
€ 239,95 € 74,95
peplum top met textuurMango Mango
€ 24,99 € 19,99
Vila top maku antlerVila Vimodos
€ 39,95


Peplum
speelt met de proporties van je lichaam, waardoor je taille smaller lijkt. Wil je een schootje aan je top? Koop een body con item en geen loose fit. Hoe strakker de top om je lichaam, hoe beter je vrouwelijke vormen uitkomen. Zien we jou dit seizoen met een wapperend stukje stof aan je favoriete kledingstuk lopen? Bekijk alle peplum producten. Kijk voor meer tips in de Styleguide

liefs, Amanda van Effrink, When in doubt, just add some glitter.