Guest editors

Fashion mommy Maureen: Kleding do's and don'ts voor een kerst met kids

maureen, 20 december 2016

Fashion mommy Maureen: Kleding do's and don'ts voor een kerst met kids

De feestdagen komen eraan! Leuke tijden. Of je nou wel of niet aan kerst doet; het blijven gezellige knusse dagen met lekker veel eten en visite. Etentje hier, etentje daar en als je zin hebt je lekker opdoffen. Maar wat kun je nu aan en wat kun je beter laten als je met je kroost op stap gaat?

Maureen Powel

The do's

#1 Glitter. Daar wordt ieder kind blij van! En een vlekje hier en daar dat zit niemand. Je bent totaal vlek proof! Een drukke print werkt ook lekker. #2 Stretch. Kinderen zijn de beste yogaleraren.  Ze rekken en strekken en maken bewegingen die je niet eens kende dus het is fijn als de stof wat meewerkt. #3 Broekpakken & jumpsuits. Hoe comfortabel is dat! Er is zoveel keus tegenwoordig wat pakken betreft. Leuke bijkomstigheid: mocht je jasje vies worden kan je nog een tweede ronde door met het mooie blousje wat je eronder draagt of andersom. #4 Leer en dan het liefst faux leather. Jongens dat is lekker snel afneembaar en ziet er nog feestelijk uit ook! #5 Foute kersttrui. Dat is nou het leuke van een foute kersttrui; er kan eigenlijk niks fout gaan tenzij het niet de dresscode is... dan liever niet. #6 Je perfect kerstoutfit. Als je dan toch je perfecte outfit heb gevonden die weliswaar in het don’t rijtje thuis hoort dan zou ik hem gewoon lekker aandoen. Lekker rebels en een gewaarschuwd mens telt voor twee toch?

Maureen Powel

Vero Moda VMRANDI Overhemd ash roseVero Moda Zalando
€ 26,95 € 21,45
Minelli Instappers argentMinelli Zalando
€ 109,95 € 76,95
Maybelline Color Sensational Loaded Bolds - 885 Midnight Mer lippenstiftMaybelline wehkamp.nl
€ 12,49

The don'ts

#1 Een grote kerstrok. Met kinderen onder de 1.16 kun je beter geen grote rok aan. Te verleidelijk... het heeft een tent effect en wat doen kids als ze een tent zien? Juist! Ze willen eronder. #2 Wit. Met alle uitprobeersel en 'creative' amuses die men maakt is de kans groot dat je kind iets niet binnen houd. Rond de peutertijd is het zelfs normaal dat het met dezelfde vaart uitgespuugd word als dat het naar binnen gaat. In dit geval is een printje dragen toch wel wat veiliger. #3 Een strak mini rokje. Daar heb je weer de 'onder de 1.16'... je moet te vaak bukken of door je knieën dus zo'n rokje is gewoon onhandig. #4 Zijde. Tegenwoordig is het niet meer zo'n crime om een vetvlek uit zijde te krijgen maar om nou de hele avond met vingerafdrukjes te lopen... #5 Strapless. Tenzij je alles hebt vastgeplakt met secondelijm is dit toch echt living on the edge. In een onbewaakt ogenblik kan het zijn dat je niets meer aan de verbeelding overlaat. Ze doen het echt niet opzet (er zijn uitzonderingen) maar het kan zomaar zo zijn dat ze houvast nodig hebben. #6 Helemaal zwart. Babyspuug, babymelk, babykwijl; het droogt allemaal wit op...

Maureen Powel

BRAX Milva - dames broek Elegante pantalon van zacht winterflanelBrax OTTO
€ 99,95 € 79,95
Jigsaw Metallic midi-plooirokJigsaw de Bijenkorf
€ 179,00 € 110,00
Ted Baker Tessi crossbodytas van leer met strikTed Baker de Bijenkorf
€ 170,00

Fijne Feestdagen! 

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Lees meer