Guest editors

Fashion mommy Maureen: Ik ga op vakantie en de kinderen nemen mee...

maureen, 09 augustus 2016

Fashion mommy Maureen: Ik ga op vakantie en de kinderen nemen mee...

Ik ga op vakantie en neem mee... Wat een leuk spel was dat hè? Alleen won ik nooit, omdat ik altijd als eerste vergat wat ik nou eigenlijk mee zou nemen. Ik was steeds te snel afgeleid, als iemand zei badpak bedacht ik gelijk maar welk model dan? Zonnebril? Oeh, maar welk merk? Ga zo maar door. Ik vergat de essentie van het spel.

Quote

Inpakken voor je kind(eren) kan al helemaal een uitdaging zijn. Dus voor iedereen die eigenlijk een beetje vergeet wat nou belangrijk is om mee te nemen zijn hier wat handige tips.

Maureen en kinderen

Onbezorgd met de kinderen op reis

#1 Begin op tijd met je checklist. Voor mezelf begin ik vaak een dag van tevoren, voor de kinderen begin ik toch wel een paar dagen eerder met het maken van een lijstje. Dan hou ik overzicht, zodat ik alles waar ik nog opkom kan toevoegen. 

#2 iPad/kleurboeken. Als je lekker wil natafelen of graag drie gangen besteld, zijn deze items super handig voor al dat wachten tussendoor. Zorg er wel voor dat je iPad fully charged is en er al spelletjes opzitten, er is namelijk niet overal wifi. Neem een kleurboek mee waarin veel te kleuren valt, anders zijn ze na drie keer krassen klaar.

Hoofdband

#3 Het gevalletje zonnebrand spreekt eigenlijk voor zich. Verbranden doe je zo, dus, zelfs als het bewolkt is, blijven smeren. Neem ook een hoedje en petje altijd mee, vooral als je gaat varen. Kinderen zien vaak zelf niet hoe cool een zonnebril is en doen die gauw af, dus een hoedje voor de bescherming van het bolletje en de ogen is een prima alternatief.

KOMONO Zonnebrillen Clement Metal ZwartKOMONO zonnebrilThe Little Green Bag
€ 69,95
Soltan Kids Zonnebrand lotion spf50+  400mlSoltan Boots
€ 23,75
Barts Moby HatBarts Bomont
€ 24,99 € 12,50

#4 Eén outfit per dag is voldoende. Ze zijn het grootste gedeelte van de tijd toch in badkleding. Voeg dan nog twee extra setjes toe voor het geval dat. Ga bij meisjes voor jurkjes en jumpsuits, vooral jurkjes trek je snel even aan over een bikini. Ga bij jongens voor shorts en t-shirts. Vergeet niet één lange broek voor zowel meisjes als jongens voor het reizen. Ik vind blote benen in het vliegtuig zelf ook niet prettig.

Kids outfit

#5 Pyjama's. De kinderen zijn net gedoucht dus lekker schoon, een pyjama voor elke nacht is dus echt niet nodig. Daarbij trekken die van mij hun exemplaren 's nachts meestal uit vanwege de warmte, dus ik neem liever meer dan genoeg ondergoed mee, dat neemt toch haast geen ruimte in beslag.

#6 Een trui of vest. Ook al beloofd het ergens bloedheet te zijn, is het toch handig voor regenachtige dagen, hotel airco's die vaak hoog staan of avondwandelingen (denk aan dalende temperaturen of muggen).

Kinderen

#7 Dichte schoenen. Voor de liefhebbers van survivallen en boswandelingen of een dagje naar het dorp of de stad. In sommige steden zijn er geen geasfalteerde straten en voelt het wandelen als survival op zich en kunnen slippertjes onhandig zijn.

#8 Toiletbenodigdheden. Koop lekker alles in een mini versie. Ik heb namelijk zoveel toiletbenodigdheden zelf dat ik die van de kids minimaliseer tot monstertjes van alles. Neem wel je eigen producten mee, want je weet nooit wat je in een hotel kan verwachten. Het komt vaak voor dat die producten niet geschikt zijn voor een kinderhuid. Extra tip: Doe alles in een plastic zak en maak deze dicht met plakband of zorg voor een doosje met een goedsluitende deksel. In sommige landen willen ze namelijk nogal met je koffers smijten en kan je voor een onprettige verrassing staan als je je koffer opent. Echt geen fijn begin als alles onder de olie of shampoo zit.

Balmain Revitalizing conditionerBalmain Make-upde Bijenkorf
€ 26,00
Boozy Cosmetics Rose Gold BoozyBrush 6 pc Advanced Face SetBoozy cosmetics Boozyshop
€ 44,89 € 28,99
Treets Healing in Harmony Gift Collection SmallTreets wehkamp.nl
€ 11,99

#9 Vuile was. Ik deed het zelf altijd in een aparte zak, maar tegenwoordig maak ik een koffer helemaal leeg en doe het daarin. De overige koffers worden gevuld met souvenirs, schoenen en kleding die ze niet gedragen hebben. Hoe dan ook, hou het apart! Hartstikke handig bij thuiskomst. 

Knuffel

#10 Knuffels. De knuffels doe ik tegenwoordig in de koffer. Na een harde les, want er is er een keer één achtergebleven in het vliegtuig. Ik kan echt niet op drie kinderen en al hun accessoires letten, dus alles wat los zit en niet direct nodig is, gaat hup de koffer in.  

Ik wens jullie happy packing en een top holiday!!

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Lees meer