Guest editors

Fashion mommy Maureen: de ultieme back to school checklist

maureen, 03 september 2016

Fashion mommy Maureen: de ultieme back to school checklist

De scholen zijn weer begonnen en om me heen hoor ik juichende ouders. Zes weken hele dagen je kids entertainen blijkt toch wel pittig te zijn. Persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan vakantie, voornamelijk door mijn allergie voor routines. De gedachte dat ik weer elke dag boterhammen moet smeren en iedereen op tijd de deur uit moet krijgen (mijn kinderen zijn van die uitslapers), daar moet ik echt niet van juichen. Klinkt meer als een job, but hey somebody got to do it.

http://maureenpowel.com/

Ik ben zelf net fris terug van twee weken vakantie dus ik eigenlijk zou ik het wel aan moet kunnen. Heb je ook een beetje last van opstart problemen? Graag deel ik met jullie mijn back to school checklist

Let's rock this day

#1 Bentobox. Elke dag boterhammen smeren vind ik een beetje saai, dus om het leuker voor mezelf en de kids te maken heb ik een lunchbox met meerdere vakjes. Ik varieer en doe inspiratie op op pintrest.

#2 Rugzak. Ik ben altijd wel op zoek naar iets aparts of een leuk printje. Ik raad het sterk af om iets bij een bekende keten te kopen en daardoor het risico te lopen dat er meerdere exemplaren van deze rugtas zijn. Het is echt veel te veel 'administratie' als je kind met een verkeerde tas thuiskomt en je er voor moet zorgen dat de juiste tas bij de juiste eigenaar terecht komt. 

Fjällräven Re-Kånken Mini SunflowerFjällräven Coolblue
€ 79,99
Vans Realm Backpack black leopardVans Tas.nl
€ 40,99
Mi Pac Gold rugzak goudMi-pac Stylefile
€ 59,90 € 49,90

#3 Regenjas. Totaal geen overbodige luxe. Ik koop ze altijd een paar maten te groot dan kan er eventueel nog een jas onder voor de koudere dagen.

Maureen

#4 Regenlaarzen. Ook echt wel nodig. Vooral voor de kleintjes, ze vinden het nog altijd magisch om in elke plas te stappen. En wie ben ik om die magie te verbreken.

#5 Gymschoenen. Een vreselijke aankoop maar het is nodig. En verplicht. Ik hang altijd een beetje tussen een leuke sneaker en ff iets goedkoops. Ze dragen het maar twee keer per week één uur (want mag alleen maar binnen gedragen worden) maar ja, het moet wel weer een jaar mee natuurlijk.

Maureen

#6 Gymkleding. Nog zo'n 'moetje'.

#7 Sokken. Wat gebeurt er nou ieder jaar met de sokken? Ze zijn al-tijd zoek en geen setje meer. Dus ja, dat wordt weer een hele partij nieuwe aanschaffen.

#8 Maillots. Mijn meiden zijn heel vaak in een jurkenmood, dus ik moet altijd een heleboel maillots aanschaffen. Hier moet je snel mee zijn want ze zijn vaak uitverkocht! 

#9 Garderobe. Ja daar gaan we weer; waarschijnlijk is je kind gedurende de vakantie weer een hele maat gegroeid. Misschien zelfs wel twee. Dus dat word even garderobe ruimen, een ritje naar het goede doel voor alles wat te klein is en eventueel wat doorschuiven als je meerdere kinderen hebt.

Scotch & Soda Double-breasted jackMaison Scotch Scotch & Soda
€ 239,95 € 120,00
Basic Blazer PikeEsqualo Bomont
€ 119,95 € 59,98
Guess Clutch Korry HWVQ6172720 ZwartGuess Bagazoo
€ 85,00

#10 Winterjas. Als je geluk hebt en vorig jaar een jas op de groei hebt gekocht, kan die nog een schooljaar mee. Anders wordt het een nieuwe aanschaffen. Wacht daar nooit te lang mee, want de wijze les die we onderhand hebben geleerd in Nederland, is dat het elke dag opeens hartje winter kan zijn. 

Maureen

#11 Badkleding. Voor schoolzwemmen zou ik nu lekker iets in de uitverkoop kopen. Ze hebben natuurlijk les in chloorwater, dus het wordt er allemaal niet mooier op. Dus geef niet je mooiste badkleding mee. Maar wel de leukste. Dat stimuleert weer bij het zwemmen.

#12 Slaapzak. En opeens is het jaar aangebroken dat iedereen een eigen slaapzak nodig heeft, lenen van broer of zus is er niet meer bij want ze zijn tegelijkertijd weg. Een lastige week, één waar je opeens midden in het jaar volop tijd voor jezelf hebt maar s’avonds niet kan slapen omdat je je toch een beetje zorgen maakt of ze het wel naar hun zin hebben en kunnen slapen in een vreemde omgeving. Of dat een reden is voor mijn om me tegaan op kamp schoolkamp: uhm nee.

Als je het bovenstaande allemaal in huis hebt, kan je rustig aan je schooljaar beginnen. Tenminste er zijn altijd onvoorziene uitgaves maar dat hoort er nu eenmaal bij. Ik wens jullie in ieder geval heel veel success!

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer