Guest editors

Fashion mommy Maureen: de leukste Amsterdamse stadstranden op een rij

maureen, 22 juni 2017

Fashion mommy Maureen: de leukste Amsterdamse stadstranden op een rij

Met deze heerlijke temperaturen is het misschien wel het allerfijnst om een dagje strand mee te pakken. Maar helaas heeft niet iedereen de luxe van een strand in de buurt. En met al die drukke schema's is het best lastig om er even snel naartoe te gaan. Daarom heb ik hier de leukste Amsterdamse stadstrandjes op een rijtje gezet, waar het ook prima vertoeven is! 

Maureen

De 5 beste stadstranden

Ook als je niet in Amsterdam woont zijn deze stranden prima te bezoeken. Je kunt het makkelijk combineren met een dagje Amsterdam: 's Ochtends slenteren door de stad en 's middags heerlijk uitwaaien op het strand. Hier komen ze: 

#1 Blijburg aan zee. Wat een heerlijk rustig strand, en nog niet ontdekt door de grote menigte.  Daarnaast ook nog eens makkelijk bereikbaar én je kunt er op zondag gratis parkeren. Ik hou ervan! 

#2 Strand zuid. Prachtig terras aan het water. Ligbedden, zien en gezien worden. En je kunt er heerlijk dineren tijdens een zwoele zomeravond... 

#3 Plekk. Neem het pontje over het II (richting de NDSM-werff) en je belandt zó bij plek! Geen zacht zandstrand maar een heleboel kleine steentjes. Ondanks dat is het een prima plekje voor ieder uur van de dag, met een prachtig uitzicht over de stad. 

Maureen Powel

#4 Gaasperplas. Wát een waterpret voor de kleintjes! Naast een strandje is er ook een fijne waterspeelplaats en zijn er tal van plekjes waar je mag barbecueën. 

 #5 Ouderkerker plas. Fiets een klein stukje uit de stad en je vindt de Ouderkerker plas. Strand en speeltoestellen zijn aanwezig en de kinderen spelen heerlijk in ondiep water nét voor de ballenlijn. 

Goed, er zijn nog veel meer stadstrandjes te ontdekken in Amsterdam en de rest van het land. Dit zijn mijn kindvriendelijke tried and tested. Ik wens jullie veel plezier tijdens deze fijne warme dagen! 

Steel de show op het strand 

Quay LEXI Zonnebril black/silver mirrorQuay Zalando
€ 59,95 € 53,95
Lilliput & Felix LEOTARD  Badpak dusty rose/white marbleLilliput & felix Zalando
€ 214,95 € 84,95
take shelter - uva/uvb spf30 pa+++ sunscreen and environmental shield 30 MLPHILOSOPHY ICI PARIS XL
€ 30,56
Beach Bag Madame A La Plage - PurpleMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95
Floral sandal with studsMcQ Alexander McQueen Monnier Frères
€ 595,00 € 297,00
Orelia Kettingen Palm Tree Ditsy Necklace GoudOrelia kettingThe Little Green Bag
€ 21,00

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer