Guest editors

Fashion mommy Maureen: 6 tips voor het vliegen met kinderen

maureen, 20 juli 2017

Fashion mommy Maureen: 6 tips voor het vliegen met kinderen

Maureen

De vakantieperiode is nu toch echt begonnen, en dus is het voor velen tijd om op reis te gaan. De een reist gezellig met de trein, de ander met de bus, en dan is er natuurlijk ook nog de auto. 

Maar sommige bestemmingen zijn nou eenmaal beter te bereiken met het vliegtuig. En laat dát voor veel ouders nou net een drempel zijn. Want hoe jouw kids zich de komende 4 (of 8, met een beetje pech) uur gaan gedragen, dat blijft toch altijd een verrassing. Om de vlucht voor iedereen relaxed te houden, heb ik hier een paar tips. 

Met je kids in het vliegtuig 

#1 Een avond of nacht vlucht. Met stip op nummer 1. Het licht gaat uit in het vliegtuig, jullie kunnen nog even een filmpje kijken en daarna valt iedereen als een blok in slaap. Het fijne hieraan is dat je ook met de locale tijd mee kunt wanneer je op de plaats van bestemming arriveert. 

#2 Stickerplakboekjes. Een groot succes elke keer weer. Want iedereen houdt van plaatjes pakken. Ik doe dan ook altijd gezellig mee. 

#3 Download hun favoriete series. Op een tablet bijvoorbeeld. Soms heeft het vliegtuigentertainmentsysteem nét niet de filmpjes waar ze zo dol op zijn in de aanbieding. 

Maureen2

#4 Heb een EHBO kit bij je. En zorg dat de neusjes gedruppeld zijn! Dit kan al een heel stuk helpen bij bijvoorbeeld oorpijn

#5 Maak het gezellig. Zie de vlucht als onderdeel van het avontuur en deel dat ook zo met je kinderen. Kijk bijvoorbeeld van te voren al een leuke film over vliegen en vliegtuigen, dat maakt de reis heel wat interessanter.

#6 Maak je niet druk! Kinderen voelen deze stress aan, met als gevolg dat zowel jij als zij in de stress raken. Soms lukt het nou eenmaal niet om ze stil te houden. Het blijven kinderen en dus zijn ze onvoorspelbaar. Zelfs ik zou het weleens willen uitgillen tijdens een vlucht vanwege bijvoorbeeld oorpijn of ongemak. Maarja, het zijn kindjes, dus de rest moet er maar heel eventjes mee dealen. 

Comfortabel op reis 

0MK1020 SunglassesDesigner zonnebrilMonnier Frères
€ 230,00
van Laack MARGO Blouse hellblauvan Laack Zalando
€ 179,95 € 89,95
Becksöndergaard Handtassen Mana WitBecksondergaard The Little Green Bag
€ 95,00 € 66,50
Little Escapes by Barts BoekjeModeMusthaves ModeMusthaves
€ 19,95
MO&Co. A-lijn rok met plisséMo Strokenrokde Bijenkorf
€ 160,00 € 32,00
UGG ELIN Sandalen whiteUGG Zalando
€ 79,95 € 63,95

Over Maureen Powel
De knappe Maureen is model, stylist, blogger en één van de stijlvolste moeders die er op het wereldwijde web te vinden is. Maureen hijst niet alleen zichzelf in de meest spectaculaire outfits, ook haar kinderen lijken zo uit een editorial weg gelopen te zijn. Hoe doet ze dat toch? Ze zal het maandelijks met ons delen op Fashionchick! Volg Maureen ook op haar blog en Instagram.

liefs, maureen powel, live life to the fullest

Lees meer